skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Anna Meredith – Calion

Μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου της “Varmints” η παραγωγός και συνθέτης Anna Meredith πειραματίζεται στα πάντα, μαζί με τους Sigur Rós.

Τίτλος τραγουδιού“Calion”

Καλλιτέχνης: Anna Meredith

Μουσική / Στίχοι: Anna Meredith

Από το album: “Adult Swim’s Single series”

Ημερομηνία κυκλοφορίας single : 20 Ιανουαρίου 2018

Art-Cover:

Πρόσφατα, αποκάλυψε το νέο της single “Calion”, μια συνεισφορά στο “Single Series” του Adult Swim. Ισορροπώντας ανάμεσα σε φωτεινές ριπές από synthesizer και ρυθμούς που εξιτάρουν το “Calion” συνδυάζει ένα αστρικό ταξίδι, μαζί με μια αίσθηση ότι προχωράς μπροστά, ακολουθούμενο από πολύ καλές και έξυπνες αλλαγές.

Το “Calion”, θα μπορούσε κάποιος να πει, είναι ένα τραγούδι που περιέχει τρία επίπεδα. Αρχικά περιέχει χαμηλωμένα και ήπια κρουστά αλλά και πλήκτρα που «ανθίζουν» σιγά σιγά, προτού μεταμορφωθεί σε μια λούπα που παραπέμπει σε club ακούσματα. Θα μπορούσε να συνεχίζει σε αυτό το tempo αλλά η Meredith το χτίζει ανεβάζοντας το tempo, λες και θα επέλθει ένα μεγάλο beat. Αντ’αυτού το τραγούδι μεταπηδά σε σκοτεινότερους ήχους, πιο υπόκωφους και όλο αυτό κάνει τη σύνθεση να είναι άκρως «εθιστική» στα αυτιά του ακροατή.

Για όσους δε την γνωρίζουν, η Anna Meredith αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας και συχνά χαρακτηρίζεται ως μια καλλιτέχνις που δε μπορεί να κατηγοριοποιηθεί σε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής. Η μουσική της έχει χρησιμοποιηθεί σε εκπομπές του BBC και σε ποικίλες επιδείξεις μόδας, όπως της Prada, αλλά και σε ντοκυμαντέρ, φεστιβάλς, κονσέρτα κ.α. Παράλληλα, διατηρεί και μια θέση ως παρουσιάστρια στο BBC αλλά και κριτής σε πολλά shows της τηλεόρασης. Επίσης, διατηρεί μια πειραματική μπάντα που ασχολείται με ηλεκτρονική μουσική, εμπεριέχοντας και κλασσικότερα όργανα, όπως το τσέλο.

Ακούστε το όμορφο και χαλαρωτικό “Calion” παρακάτω…

Δημήτρης Ηγουμενίδης

Anna Meredith – Calion

Back To Top