skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Belle and Sebastian – Young and Stupid

Οι Belle and Sebastian κυκλοφορούν το τραγούδι τους “Young and Stupid”

Τίτλος τραγουδιού: “Young and Stupid”

Καλλιτέχνης: Belle and Sebastian

Μουσική/Στίχοι: Stevie Jackson, Stuart Murdoch, Sarah Martin, Bobby Kildea, Richard Colburn, Dave McGowan, Chris Geddes

Σκηνοθεσία: Kasparas Vidunas, Eric J. Liddle

Εταιρεία: Matador Records

Από το LP: “A Bit of Previous”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 13 Aπριλίου 2022

Art-Cover:

Οι Belle and Sebastian κυκλοφόρησαν το νέο τους single “Young and Stupid” μέσα από το επερχόμενο album τους, “A Bit Of Previous”, που θα κυκλοφορήσει στις 6 Μαΐου από την Matador. To τραγούδι συνοδεύεται από ένα lyric video γεμάτο οικογενειακές φωτογραφίες των μελών της μπάντας.

Ο ηθοποιός Jon Hamm (“Mad Men”, “Baby Driver”) είπε: «Το 2015 στο Bonnaroo, οι Belle and Sebastian προσκάλεσαν εμένα και τον Zach Galifianakis στη σκηνή, κατά τη διάρκεια του set τους, για να πετάμε ο ένας στο στόμα του άλλου gummy bears. Στη συνέχεια, ο Stuart θέλησε να πάρει μέρος σε αυτό το παιχνίδι. Ήταν ανόητο αλλά έγινε με στυλ και χάρη. Ξέρω ότι μιλάω εκ μέρους και του Zach και θέλω να τους ευχαριστήσω που μας συμπεριέλαβαν στο show τους. Το κοινό μας κοίταζε με απορία, αλλά ήμασταν απολύτως ενθουσιασμένοι. Παρακαλώ απολαύστε αυτό το νέο album με ένα gummy bear της επιλογής σας και σκεφτείτε όλους μας με στοργή.»

Οι Belle and Sebastian κυκλοφόρησαν και το τραγούδι “If They’re Shooting At You” ώστε να μαζέψουν χρήματα για την στήριξη των θυμάτων της Ουκρανίας. Το video δημιουργήθηκε σε συνεργασία με φωτογράφους που καλύπτουν τα γεγονότα, ενώ όλα τα έσοδα των καλλιτεχνών από το τραγούδι πηγαίνουν στον Ερυθρό Σταυρό.

Η επταμελής μπάντα από τη Γλασκόβη θα περιοδεύσει

στην Αμερική την άνοιξη και το καλοκαίρι και στη συνέχεια στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Το album ηχογραφήθηκε στην Γλασκόβη, αφού το ταξίδι τους στο Λος Άντζελες δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί λόγω της πανδημίας. «Το φτιάξαμε μαζί. Εμείς και η πόλη. Αυτός ο δίσκος είναι το πρώτο full άλμπουμ που ηχογραφήσαμε ξανά στη Γλασκόβη μετά το “Fold Your Hands” το 1999. Συναντιόμασταν κάθε πρωί, παίζαμε τα τραγούδια μας, γράφαμε μαζί, δοκιμάζαμε νέα πράγματα, τα διαμορφώναμε και τα πετούσαμε κάθε μέρα», έγραψε ο Murdoch.

Το αποτέλεσμα είναι μια από τις πιο διαφορετικές και συναρπαστικές δισκογραφικές δουλειές του συγκροτήματος που φέρει την υπογραφή των ίδιων στην ηχογράφηση και την παραγωγή (με την συμμετοχή των Brian McNeill, Matt Wiggins, Kevin Burleigh και Shawn Everett). Αν και οι ενορχηστρώσεις είναι αρκετά παιχνιδιάρικες υπάρχει μια βαρύτητα σε όλο το album.

To “A Bit of Previous” έχει λίγο από όλα αυτά τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους Belle and Sebastian και τους κρατούν όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ένα συγκρότημα που αντιμετωπίζει την ηλικία και μεγαλώνει με χάρη, δημιουργικότητα, δίχως να παίρνει στα σοβαρά όσα δεν χρειάζεται και παραμένει μια ατελείωτη πηγή ενέργειας και επανεφεύρεσης του.

Δ.Τ.

Belle and Sebastian - Young and Stupid

Back To Top