skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Beyoncé – BREAK MY SOUL

Η Beyoncé πραγματοποιεί το μεγάλο της δισκογραφικό comeback με το ολοκαίνουριο single της “BREAK MY SOUL

Τίτλος τραγουδιού“BREAK MY SOUL”

Καλλιτέχνης: Beyoncé

Μουσική / Στίχοι: Big Freedia, BlaqNmilD, Fred McFarlane, Allen George, JAY-Z, Christopher Stewart, The-Dream, Beyoncé

Εταιρεία: Columbia Records

Από το LP: “Renaissance”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 21 Ioυνίου 2022

Art-Cover:

Πριν από μια εβδομάδα περίπου, μάθαμε ότι η Beyoncé θα κυκλοφορούσε το πρώτο της νέο solo album μετά από έξι χρόνια, που θα έχει τίτλο “Renaissance” και αναμένεται στα τέλη Ιουλίου. Σε σύγκριση με τις κυκλοφορίες του ομότιτλου album της και του “Lemonade”, φαίνεται ότι ακολουθεί μια πιο παραδοσιακή διαδρομή για να παρουσιάσει το album και αυτό περιλαμβάνει σαφώς την κυκλοφορία του βασικού της single.

Για το “Break My Soul”, που μόλις κυκλοφόρησε, χρησιμοποιήθηκαν samples τόσο από τον house ύμνο της δεκαετίας του ’90, “Show Me Love” της Robin S. όσο και από το “Explode” από την συνεργάτιδα της Bey στο “Formation”, Big Freedia. Τα ονόματα των δημιουργών των δύο αυτών τραγουδιών, Allen George και Fred McFarlane συμπεριλαμβάνονται στα credits του τραγουδιού μαζί με εκείνα των παραγωγών του “Break My Soul” της Beyoncé, The-Dream και Tricky Stewart, καθώς και τους Jay-Z και BlaqNmilD.

Όπως συμβαίνει με τις περισσότερες κυκλοφορίες albums της Beyoncé, δεν γνωρίζουμε ακόμη πολλά για το “Renaissance”. Όπως όλα δείχνουν, θα είναι μια κυκλοφορία που θα ολοκληρωθεί σε πολλαπλά volumes, καθώς το artwork που κοινοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα αναφέρει πως πρόκειται για το “Act 1”.

Το Variety ανέφερε ότι το album θα περιλαμβάνει dance και country τραγούδια και πως ο Raphael Saadiq και ο Ryan Tedder των OneRepublic είναι προφανώς μεταξύ των παραγωγών του. Ένα δημοσίευμα της βρετανικής Vogue, το οποίο φιλοξένησε την Beyonce, παρείχε επίσης μερικές περιγραφές για τις εμπνεύσεις του album: χαρακτηρίζοντάς το “’90s garage, ’80s excess, a “glittering retro-futurism””.

Το “Renaissance” θα σηματοδοτήσει το πρώτο solo studio album της Beyoncé μετά το “Lemonade” του 2016. Έκτοτε έχει συνεργαστεί με τον σύζυγό της Jay-Z στο “Everything Is Love” και κυκλοφόρησε το “Homecoming: The Live Album”, από την εμβληματική της εμφάνιση στο Coachella το 2018. Κυκλοφόρησε επίσης το “The Lion King: The Gift” το 2019. (Η Beyoncé έδωσε τη φωνή της στο χαρακτήρα της Nala στο remake της ταινίας).

Το 2020, η Beyoncé κυκλοφόρησε το τραγούδι “Black Parade”, καθώς και το visual album της “Black Is King”. Την επόμενη χρονιά, η Beyoncé κέρδισε το βραβείο Grammy για την καλύτερη R&B Performance για το “Black Parade”. Στην ίδια τελετή κέρδισε επίσης τα βραβεία για την Καλύτερη Rap Ερμηνεία και το Καλύτερο Rap Τραγούδι (για το “Savage”), καθώς και εκείνο για το Καλύτερο Music Video (για το “Brown Skin Girl”). Η Beyoncé απέσπασε επίσης μια υποψηφιότητα για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι στα Oscars 2022, για το “Be Alive”. Το τραγούδι γράφτηκε για την ταινία “King Richard”.

Beyoncé - BREAK MY SOUL

Back To Top