skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Billy Rize – The 20s

Ο Billy Rize κυκλοφορεί το νέο του single, με τίτλο “The 20s”!

Τίτλος τραγουδιού: “The 20s

Καλλιτέχνης: Billy Rize

Μουσική / Στίχοι: Billy Rize

Εταιρεία: Amour Records

Από το LP: single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 9 Δεκεμβρίου 2022

Art-Cover:

Ο Billy Rize κυκλοφορεί το νέο του single του με τίτλο “The 20s” από το επερχόμενο 2ο album του που αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023 από την Amour Records. Το The 20s ακολουθεί τους dream/pop ήχους του προηγούμενου album, μεταφέροντας μάς στα νεανικά χρόνια, στα χρόνια που ζήσαμε με πάθος, με ένα τόνο μελαγχολίας, ρομαντισμού και ικανοποίησης. Μουσική και στίχοι από τον Billy Rize και παραγωγή από τον ELIOT.

Ο Billy Rize γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα, όπου άρχισε να γράφει τους πρώτους αγγλικούς του στίχους σε ηλικία 13 ετών, επηρεασμένος κυρίως από καλλιτέχνες της pop/rock των 90s & 00s όπως: The Cranberries, Radiohead, RHCP, Green Day, P!nk, James Blunt κ.α.

Το 2018 ξεκίνησε να συνεργάζεται με τον κιθαρίστα Εφραίμ Ζαρίφη και μαζί ξεκίνησαν να ηχογραφούν τα πρώτα τους κομμάτια.
Τον Ιούνιο του 2019, η διασκευή του στο “No Surprises” των Radiohead συμπεριλήφθηκε στη συλλογή “Grecospectiva 90s”, μια συλλογή παγκόσμιων επιτυχιών της δεκαετίας του ’90, με πολλούς δημοφιλείς Έλληνες καλλιτέχνες να συμμετέχουν σε αυτήν. Τον Δεκέμβριο του 2019,

το cover του “Santa Claus is Coming to Town” συμπεριλήφθηκε επίσης στο “Grecospectiva Christmas”.

Το 2020, κυκλοφόρησε το ντεμπούτοstudio album του, με τον τίτλο “Rising Sun”. Η μουσική του χαρακτηρίζεται ως pop/rock/ατμοσφαιρική με μια σύγχρονη χορευτική πινελιά. Το “What If You’re Wrong” ήταν το πρώτο single του album “Rising Sun”, ένα pop/dance τραγούδι, που έγραψε μαζί με τον Εφραίμ Ζαρίφης, σε παραγωγή ELIOT. Ακολούθησε το «Τα Παιδίκα Μας Όνειρα», το δεύτερο ελληνικό single του από το ντεμπούτου album του, μια συναισθηματική μπαλάντα που γράφτηκε από τον Billy Rize και τον Αγά Μητροβγένη. Τον Μάρτιο του 2020 κυκλοφορεί το τρίτο του single με τον τίτλο “Sunset”.

Billy Rize - The 20s

Back To Top