skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Brittany Howard – 13th Century Metal

Η “φωνή” των Alabama Shakes, Brittany Howard, κυκλοφόρησε ακόμα ένα single από το επερχόμενο, solo debut album της, με τίτλο “Jaime”!

Τίτλος τραγουδιού: “13th Century Metal

Καλλιτέχνης: Brittany Howard

Μουσική / Στίχοι: Brittany Howard, Nate Smith, Robert Glasper

Εταιρεία: Sony Music Entertainment

Από το LP: “Jaime”

Ημ/νία κυκλοφορίας LP: 20 Σεπτεμβρίου 2019

Art-Cover:

Στις 20 Σεπτεμβρίου κυκλοφόρησε η Brittany Howard τον ντεμπούτο, solo album της, με τίτλο “Jaime”. Ήδη από αυτό, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια και μουσικός έχει συστήσει στο κοινό τραγούδια όπως το History Repeats, Stay High καιHe Loves Me. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, να απολαύσουμε ακόμα μία δημιουργία, η οποία έχει τίτλο “13th Century Mental”. Πρόκειται για ένα μανιφέστο, στο οποίο η Howard παρουσιάζει το σκεπτικό της που βασίζεται στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού της. Μία καθημερινή πάλη και δράση που απώτερο σκοπό έχει την εξέλιξη.

Μαζί με το τραγούδι και την παρουσίασή του, η Brittany Howard η “φωνή” των Alabama Shakes κυκλοφόρησε μία live εμφάνισή της υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Danny Clinch. Η ίδια και η μουσική της παρέα, εκστασιασμένοι και συνεπαρμένοι από τη δυναμική του τραγουδιού, κάνουν μία παρουσίασή του που προηγούμενή της δεν έχει υπάρξει.

Όσον αφορά, λοιπόν, τον δίσκο “Jaime”, η ηχογράφηση αυτού πραγματοποιήθηκε στο studio του Shawn Everett στον Λος Άντζελες της Καλιφόρνια, ενώ στο μπάσο των συνθέσεων βρίσκουμε τον Zac Cockrell των Alabama Shakes, τον Robert Glasper στα πλήκτρα και τον Nate Smith στα drums. Μία σημαντική πληροφορία είναι ότι ο τίτλος του δίσκου

είναι εμπνευσμένος από την αγάπη της Howard για την αδερφή της, η οποία πέθανε σε ηλικία 13 ετών εξαιτίας μίας μορφής καρκίνου στα μάτια.

Όπως δήλωσε μάλιστα η ίδια η καλλιτέχνις στο “Rolling Stone”: “Μου έμαθε πως να γράψω ένα τραγούδι, μου έμαθε πως να ζωγραφίζω, μου έμαθε την τέχνη. Πάντοτε ήμουν συνδεδεμένη με το πνεύμα της. Αυτός ο δίσκος είναι σαν ένας τρόπος για να κάνουμε κάτι μαζί.”

Brittany Howard - 13th Century Metal

Back To Top