skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Cyril Roussos – Freedom Road

Cyril Roussos – Freedom Road: Ακούστε το νέο τραγούδι

Τίτλος τραγουδιού: “Freedom Road”

Καλλιτέχνης: Cyril Roussos

Μουσική/Στίχοι: Cyril Roussos

Εταιρεία: Minos EMI, a Universal Music Company

Από το LP: digital single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 2 Ιουλίου 2021

Art-Cover:

Ο Κύριλλος Ρούσσος μετά το ντεμπούτο EP του με τίτλο “Opening Night” που εμπεριείχε και το τραγούδι (“When We Meet Again”) με την τελευταία ηχογράφηση του πατέρα του Demis Roussos, επιστρέφει με το “Freedom Road”.

Το “Freedom Road” είναι ένα τραγούδι με πολλά στοιχεία από την εποχή των 80’s, σε συνδυασμό με μοντέρνα ακούσματα. Το “Freedom Road” μιλά για το πόσο σημαντικό είναι ο καθένας από εμάς να είναι ο εαυτός σου, ελεύθερος και γενναίος σε κάθε περίσταση της ζωής.

Γεννημένος στο Παρίσι και γιος του μεγάλου Έλληνα ερμηνευτή Ντέμη Ρούσσου, ο Cyril (Κύριλλος) μεγάλωσε και πέρασε όλη του τη ζωή μέσα στη μουσική βιομηχανία. Ξεκίνησε το ταξίδι του στη μουσική σαν DJ στις αρχές του 2000, παίζοντας σε clubs στο Παρίσι και στην Αθήνα, όπου άρχισε να γίνεται γνωστός από εξέχοντες DJ της εποχής, όπως ο θρυλικός Βασίλης Τσιλιχρήστος, καθώς και υποστηρικτών, όπως η Red Bull Music Academy (Μουσική Ακαδημία). Πιο μετά κυκλοφόρησε remix έργων του πατέρα του, συμπεριλαμβανομένης και της κυκλοφορίας το 2006 του “Forever and Ever: A Roussos Vs Roussos Story”.

Αργότερα, το 2014, ο Cyril συμμετείχε ως ένας καλλιτέχνης με την μετέπειτα νεοσύστατη ανεξάρτητη χορευτική φίρμα Upfilter Records με το ψευδώνυμο “Jareth Cole”.

Ο Cyril συνέχισε να εργάζεται ως DJ σε clubs, bars και festivals, εμφανιζόμενος συχνά ως πρώτο όνομα στο “River Party Festival”. Από το 2015, ο Cyril επικεντρώθηκε στο τραγούδι και τη σύνθεση, αντλώντας έμπνευση από albums των δεκαετιών του ‘60 και του ’70 αλλά και καλλιτέχνες της ίδιας περιόδου όπως: David Bowie, PJ Harvey, Neil Young, Santo & Johnny, Neil Diamond, Jimmy Cliff κ.α.

Cyril Roussos - Freedom Road

Back To Top