skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Dave Rowntree – Tape Measure

Ο drummer των Blur, Dave Rowntree, κυκλοφόρησε το μυσταγωγικό single του, “Tape Measure” από το ντεμπούτο, solo album του!

Τίτλος τραγουδιού“Tape Measure”

Καλλιτέχνης: Dave Rowntree

Μουσική/Στίχοι: ‌Dave Rowntree, Julia Hügel

Εταιρεία: Cooking Vinyl

Από το LP: “Radio Songs”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 21 Νοεμβρίου 2022

Art-Cover:

Τον Νοέμβριο του 2021, ο Dave Rowntree υπέγραψε συμφωνία με την Cooking Vinyl για τον πρώτο του solo δίσκο, “Radio Songs”, ο οποίος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 20 Ιανουαρίου του 2023. “Ως παιδί περνούσα ώρες γυρνώντας το καντράν στο ραδιόφωνό μου, ονειρευόμουν να ξεφύγω σε όλα τα μέρη των οποίων άκουσα τους εξωτικούς σταθμούς”, είπε ο Rowntree σε μια δήλωση. “Έχω προσπαθήσει να φτιάξω ένα τέτοιο album – συντονίζοντας το φάσμα, σταματώντας σε κάθε τραγούδι λέγοντας μια ιστορία για ένα σημείο καμπής στη ζωή μου, μετά γυρνώντας το καντράν και προχωρώντας”.

Το πρώτο solo single του Rowntree, drummer των Blur, έχει τίτλο “London Bridge” και κυκλοφόρησε στις 5 Ιουλίου 2022. Τώρα, ο καταξιωμένος καλλιτέχνης έδωσε στη δημοσιότητα ακόμη μία δημιουργία του, η οποία έχει τίτλο “Tape Measure”. Πρόκειται για μία αιθέρια, αισθαντική και ταυτόχρονα μυσταγωγική σύνθεση χαρακτηριστικά της οποίας είναι ο ήχος ενός soundtrack του Bollywood που ο Dave ενώνει με ένα clipped beat.

Ο Rowntree δήλωσε για το τραγούδι: “Άγχος – ένα δυσάρεστο συναίσθημα εσωτερικής αναταραχής και τρόμου. Είμαστε βασικά ζώα αγέλης, των οποίων η κύρια αμυντική τακτική είναι να τρέχουμε και να κρυβόμαστε. 

Δεν έχουμε αιχμηρά νύχια ή δόντια για να παλέψουμε. Άρα είμαστε υπερβολικά ευαισθητοποιημένοι στον κίνδυνο. Βλέπουμε σχήματα στις σκιές, πρόσωπα στη φωτιά. Η καταστροφή παραμονεύει πάντα στις γκρίζες άκρες της συνείδησής μας. Από την άλλη πλευρά, έρχεται η αποκάλυψη των ζόμπι, εμείς οι ανήσυχοι άνθρωποι θα κρυβόμαστε κιόλας, αφήνοντας όλες εσάς τις αυτάρεσκες νόρμες να τρώτε τα μυαλά σας”.

Dave Rowntree - Tape Measure

Back To Top