skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Foo Fighters – The Line

Ναι ή Όχι; Ποια είναι η σωστή επιλογή;

Τίτλος τραγουδιού“The Line”

Καλλιτέχνης: Foo Fighters

Μουσική / Στίχοι: Dave Grohl

Από το album: “Concrete and Gold”

Ημερομηνία κυκλοφορίας album : 15 Σεπτεμβρίου 2017

Art-Cover:

Είναι ξεκάθαρο πως στιχουργικά ο επερχόμενος δίσκος των Foo Fighters είναι απόρροια των σκέψεων του Dave Grohl σχετικά με το πολιτικό σκηνικό στις Η.Π.Α. και την άνοδο του Trump στην εξουσία. Μπορεί τα τραγούδια The Sky is a Neighborhood και “T-Shirt” να αφορούν την πολιτική σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο και το νέο τραγούδι “The Line” πραγματεύεται παρόμοια κατάσταση. Από την έναρξή του με τους στίχους “Yes or No / What is truth / But a dirty black cloud coming out of the blue?” το τραγούδι μας εισάγει στο ουσιαστικό ερώτημα που ταλάνισε τους Αμερικάνους στις πιο πρόσφατες εκλογές, ώστε να πάρουν την “σωστή” απόφαση.

Το δυναμικό “The Line” ήρθε ως follow-up των επίσημων singles του δίσκου “Run” και “The Sky Is A Neighborhood”. Ο Grohl και η χαρακτηριστική φωνή του έχουν τον κυρίαρχο ρόλο στο τραγούδι, ενώ για ακόμα μία φορά τα drums του rock τραγουδιού ορίζουν τον συνεχή ρυθμό του. Ο ονειρικός παλμός και οι στίχοι του “The Sky Is A Neighborhood” απουσιάζει από το σκληροπυρηνικό “The Line”, κάτι το οποίο θυμίζει τους κλασικούς Foo Fighters.

Ο Grohl χαρακτηρίζει το “The Line” ως “μία αναζήτηση για ελπίδα σε αυτήν την εποχή και την ηλικία, όπου αισθάνεσαι σαν να παλεύεις για την ζωή σου κάθε στιγμή που περνάει και όλα είναι μπροστά σου.” Και αυτό το τραγούδι βρίσκεται ανάμεσα στα έντεκα που περιλαμβάνονται στην επίσημη tracklist του “Concrete and Gold”, του ένατου σε σειρά δίσκου των Foo Fighters που θα κυκλοφορήσει στις 15 Σεπτεμβρίου, μέσω των  RCA Records και Roswell.

Foo Fighters - The Line

Back To Top