skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Goldfrapp – Ocean

Ένας dark electronic ήχος για το ολοκαίνουριο “Ocean”

Τίτλος τραγουδιού: «Ocean»

Καλλιτέχνης: Goldfrapp

Μουσική / Στίχοι: –

Από το album«Silver Eye»

Ημερομηνία κυκλοφορίας album : 31 Μαρτίου 2017

Art-Cover:

Οι Bρετανοί Goldfrapp κυκλοφόρησαν το δεύτερο single τους, “Ocean”, από το επερχόμενο, έβδομο κατά σειρά album τους, με τίτλο “Silver Eye”. Πριν ένα μήνα είχαν δώσει στη δημοσιότητα το πρώτο single του καινούριου αυτού album, το “Anymore”, ένα καθαρά dance – pop τραγούδι, με ένα εντυπωσιακό video clip.

Ωστόσο το “Ocean” , που πρόκειται για το closing track του album, έχει μια πιο απόκοσμη μελωδία, που οδηγεί σε ένα electronic dark αποτέλεσμα. To single αυτό αποδεικνύει πώς μια basic synth σύνθεση μπορεί να οδηγήσει σε ένα πιο σκληρό ήχο.

To “Ocean” δημιουργήθηκε σε ένα πρωινό από το δίδυμο των Alison Goldfrapp και Will Gregory και είναι αποτέλεσμα ενός “πολύ μικρού αυτοσχεδιασμού”, όπως αναφέρει η Alison. “Θυμάμαι να έρχομαι στο studio ένα πρωί και νομίζω ότι είχαμε μόνο μερικά drums να παίζουν, και ήταν ένας πολύ basic ήχος. Ο Will είπε “Γουστάρεις να κάνουμε μερικές φωνές σήμερα;” Ήμουν πραγματικά θυμωμένη, με πολύ κακή διάθεση. Περνούσα μια περίεργη φάση. Οπότε απάντησα “Εντάξει λοιπόν”, και κάπως απρόθυμα μπήκα να κάνω τα φωνητικά και οι λέξεις ξεκίνησαν απλά να βγαίνουν”.

To αποτέλεσμα του “Ocean” που εμπεριέχεται στο album είναι η original πρώτη ηχογράφηση των Goldfrapp, αφού όπως αποκαλύπτει η Alison, προσπάθησαν να το ηχογραφήσουν 4 με 5 φορές, αλλά ποτέ δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν την ατμόσφαιρα της πρώτης ηχογράφησης. Έτσι, στο τέλος αποφάσισαν να κρατήσουν την πρώτη ηχογράφηση.

To “Silver Eye”, πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 31 Μαρτίου 2017 από την Mute.

Goldfrapp - Ocean

Back To Top