skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Ioanna Gika – Roseate

Γνωρίστε την Ελληνο-αμερικανίδα τραγουδίστρια, Ioanna Gika, μέσα από το ολοκαίνουριο τραγούδι της, με τίτλο “Roseate”!

Τίτλος τραγουδιού“Roseate”

Καλλιτέχνης: Ioanna Gika

Μουσική / Στίχοι: Ioanna Gika

Εταιρεία: Sargent House

Από το LP: “Roseate”

Ημερομηνία κυκλοφορίας single: 17 Οκτωβρίου 2018

Art-Cover:

“Ονομάζομαι Ioanna Gika. Έχω γράψει και κάνει την παραγωγή ενός δίσκου και θα ανακοινωθεί μία φθινοπωρινή περιοδεία την Παρασκευή. Αυτό είναι ένα νέο κεφάλαιο. Οι Io Echo ως μία δημιουργική οντότητα υπάρχει, αλλά θα ήθελα να πάω πίσω και να μάθω, να επεκταθώ και να εξελιχθώ. Νέο σύντομα, σε νέα μορφή. Ευχαριστώ.”

Με αυτά τα λόγια, η Ioanna Gika μας προϊδέασε σχετικά με τις επερχόμενες κυκλοφορίες της, στις 20 Σεπτεμβρίου μέσω των social media. Η Ioanna Gika, λοιπόν, για όσους δεν γνωρίζουν είναι μία Ελληνο-αμερικανίδα τραγουδίστρια που ξεκίνησε την πορεία της στη μουσική βιομηχανία μέσω του μουσικού σχήματος Io Echo. Μέλη αυτού είναι η Ioanna Gika (φωνητικά, κιθάρα, πιάνο) και ο Leopold Ross (μπάσο, programming), καθώς επίσης και οι Michael Edelstein (κιθάρα) και Paul Rinis (drums).

Η νεαρή ερμηνεύτρια, λοιπόν, κάνει μία νέα πρόταση στο παγκόσμιο κοινό. Αυτή τη φορά ως solo καλλιτέχνις. Η πρώτη γεύση από το προσωπικό της υλικό ήρθε μέσω του “Roseate”. Το εν λόγω τραγούδι, όπως και ολόκληρο το album με τον ίδιο τίτλο, φέρει την υπογραφή της ίδιας της Gika τόσο στην στιχουργία και την σύνθεση, όσο και στην παραγωγή. Το “Roseate” αποτελεί μία ατμοσφαιρική, σκοτεινή δημιουργία, από την οποία δεν λείπει η θλίψη, ούτε ο πόνος. Dreamy αναφορές και synths ολοκληρώνουν το αποτέλεσμα.

Όπως ξανά η Gika έχει δηλώσει, το “Roseate” γράφτηκε το 2014 στο σπίτι της μητέρας της στην Ελλάδα, έπειτα από τον θάνατο του πατέρα της και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα πολιτικό προαίσθημα, μιας και χρονικά τοποθετείται λίγο πριν από τις εκλογές του 2015.

Ioanna Gika - Roseate

Back To Top