skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Jamala – Happiness

Ένα από τα πιο χαρούμενα τραγούδια του 2018 ήρθε από την Jamala, με τίτλο “Happiness”!

Τίτλος τραγουδιού“Happiness”

Καλλιτέχνης: Jamala

Μουσική / Στίχοι: N/A

Εταιρεία: Enjoy! Records

Από το LP: “Крила”

Ημερομηνία κυκλοφορίας LP: 12 Οκτωβρίου 2018

Art-Cover:

Η 35χρονη, Ουκρανή τραγουδίστρια, Jamala, είναι ξανά στις επάλξεις προτείνοντάς μας το ολοκαίνουριο κι αισιόδοξο τραγούδι της, “Happiness”. Χαράσσοντας, λοιπόν, τον δικό της δρόμο προς την ευτυχία, η Jamala μέσω αυτού του τραγουδιού προωθεί για ακόμα μία φορά τον τελευταίο της δίσκο, με τίτλο “Крила”, που στα ουκρανικά σημαίνει “Φτερά”. Ολόκληρο το δισκογραφικό της εγχείρημα δημιουργεί μία ατμόσφαιρα θετικότητας, ενώ από τα δέκα συνολικά τραγούδια που περιλαμβάνονται σε αυτό, τα τρία είναι σε αγγλικό στίχο και τα επτά σε ουκρανικό.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ανάμεσα στους μουσικούς που έλαβαν μέρος για τη δημιουργία του album, βρίσκεται ο Ουκρανός πιανίστας της jazz, Yefim Chupakhin, ο οποίος διαμένει στην Νέα Υόρκη, αλλά και ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Okean Elzy, Vladimir Apsense. Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στα 211 Recording Studio και Istok Studio. Σύμφωνα με τη Jamala, μέσα από τον δίσκο αυτό έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε πολλά διαφορετικά στυλ μουσικής, από τη μινιμαλιστική electro μουσική μέχρι και deep soul, όπως αυτή που προωθούσε η Motown Records στη δεκαετία των ‘70s.

Τα βαθιά και στυλάτα φωνητικά της Jamala είναι εμφανή σε κάθε της τραγούδι, απόδειξη για το οποίο αποτελεί το “Happiness”.

Σχετικά με το εν λόγω τραγούδι η Jamala δήλωσε σε συνέντευξή της: “Η ευτυχία και η ελευθερία πάνε πάντοτε μαζί. Είσαι ευτυχισμένος όταν έχεις την ελευθερία της επιλογής. Είναι η ελευθερία που σου δίνει αυτό το συναίσθημα. Αντίθετα, όταν είσαι χαρούμενος, είσαι ελεύθερος, η ψυχή σου ανεβαίνει στον ουρανό”.

Jamala – Happiness

Back To Top