skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Jordan Smith – Sparrow (ASC 2022: Kentucky 🇺🇸)

O Jordan Smith εκπροσωπεί τo Kentucky με το τραγούδι “Sparrow” στον διαγωνισμό American Song Contest και η επιτροπή τον προβιβάζει αυτόματα στους ημιτελικούς

Τίτλος τραγουδιού“Sparrow

Καλλιτέχνης: Jordan Smith

Μουσική/Στίχοι: Andreas Carlsson, Desmond Child, Jordan Smith

Εταιρεία: Atlantic Records

Από το LP: “American Song Contest 2022”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 28 Μαρτίου 2022

Art-Cover:

Ο Jordan Smith γνωρίζει ένα ή δύο πράγματα για τη νίκη σε τηλεοπτικά reality. Ήταν ο νικητής της 9ης σεζόν του “The Voice” το 2015 και τώρα κέρδισε την ψηφοφορία της κριτικής επιτροπής στην 2η Εβδομάδα του “American Song Contest”. Εκπροσωπώντας την πατρίδα του το Kentucky, ο Jordan ανέβηκε στη σκηνή κατά τη διάρκεια του δεύτερου επεισοδίου του νέου διαγωνισμού του NBC και ερμήνευσε το νέο του single με τίτλο “Sparrow”. Αφού και οι 11 προκριματικοί καλλιτέχνες ερμήνευσαν τα πρωτότυπα τραγούδια τους το βράδυ της Δευτέρας, η κριτική επιτροπή -αποτελούμενη από 56 επαγγελματίες του κλάδου- τα κατέταξε όλα από το καλύτερο στο χειρότερο. Ο Jordan κέρδισε την ψήφο της κριτικής επιτροπής, κι έτσι περνά κατευτθείαν στους ημιτελικούς.

Η μοίρα των άλλων 10 συμμετεχόντων βρίσκεται τώρα στα χέρια του κοινού, του οποίου τα αποτελέσματα θα προσμετρηθούν με τις βαθμολογίες της κριτικής επιτροπής -είναι ομολογουμένως μια περίπλοκη διαδικασία- για να καθοριστεί ποιοι τρεις θα συνοδεύσουν τον Jordan στους ημιτελικούς.

Από την 1η εβδομάδα του διαγωνισμού μόνο τέσσερις από τους 11 τραγουδιστές κατάφεραν να περάσουν στον ημιτελικό. Ο τραγουδιστής του Rhode Island, Cory Hueston, προκρίθηκε κατευθείαν από την κριτική

επιτροπή ενώ ο Christian Pagán από το Puerto Rico, η AleXa από την Oklahoma και ο Michael Bolton από το Connecticut πέρασαν επίσης στους ημιτελικούς από τους ψήφους κοινού και κριτικής επιτροπής.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης, 56 καλλιτέχνες θα εκπροσωπήσουν κάθε πολιτεία και επικράτεια των ΗΠΑ. Εκτός από τον Bolton, μερικοί από τους πιο διάσημους διαγωνιζόμενους θα διαγωνιστούν απέναντι σε άλλους λιγότερο γνωστούς καλλιτέχνες αυτή τη σεζόν συμπεριλαμβανομένων των: Jewel για την Αλάσκα, την Macy Gray για το Ohio, τον Sisqó για το Maryland κ.α.

Jordan Smith - Sparrow (ΑSC 2022: Kentucky 🇺🇸)

Jordan Smith - Sparrow (ΑSC 2022: Live Performance)

Back To Top