skip to Main Content

Νέο Τραγούδι & Music Video | Duran Duran – INVISIBLE

Οι Duran Duran επέστρεψαν με το ολοκαίνουργιο single “Invisible”.

Τίτλος τραγουδιού“INVISIBLE”

Καλλιτέχνης: Duran Duran

Μουσική / Στίχοι: Graham Coxon, John Taylor, Nick Rhodes, Roger Taylor, Simon Le Bon

Εταιρεία: Tape Modern/BMG

Από το LP: “Future Past”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 19 Μαΐου 2021

Art-Cover:

Το “INVISIBLE” είναι το νέο single, το πρώτο που κυκλοφόρησε από το επερχόμενο 15ο studio album της θρυλικής μπάντας των Duran Duran, “Future Past” το οποίο συν-γράφτηκε από το συγκρότημα και τον κιθαρίστα των Blur, Graham Coxon, που συμμετέχει στο album και θα εμφανιστεί επίσης μαζί με το group στα Billboard Music Awards στις 23 Μαΐου.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στον Ιταλό ραδιοφωνικό παραγωγό Red Ronnie, ο keyboardist των Duran Duran, Nick Rhodes, μοιράστηκε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το «Future Past», αποκαλύπτοντας ότι τρεις είναι συνολικά οι παραγωγοί που έχουν δουλέψει μαζί τους για το album, συμπεριλαμβανομένου του θρύλου της ντίσκο Giorgio Moroder.

Ο Nick αναφέρθηκε επίσης σε κομμάτια EDM, μια μπαλάντα και μερικές παραδοσιακές Duran Duran δημιουργίες. Ο Graham Coxon συμμετέχει παίζοντας κιθάρα.

Επιπρόσθετα, επιβεβαίωσε ότι το συγκρότημα είχε πέσει με τα μούτρα στη δουλειά για τη δημιουργία μιας ανθολογίας με σκοπό η κυκλοφορία της να συμπέσει με την 40η επέτειο των Duran Duran.

Ωστόσο, ο Nick παραδέχτηκε ότι υπάρχει μια συντριπτική επιλογή ηχογραφήσεων που πρέπει να επανεξεταστούν – συμπεριλαμβανομένου ενός αξιόλογου ακυκλοφόρητου τραγουδιού από τις συνεδρίες του album «Astronaut».

Η παραγωγή του νέου single “Invisible” έγινε από τον Erol Alkan και τους Duran Duran, και οι μίξεις από τον Mark ‘Spike’ Sten, ενώ αυτό είναι το πρώτο μουσικό βίντεο που δημιουργήθηκε εξ’ ολοκλήρου μέσω τεχνητής νοημοσύνης από το πρόγραμμα Huxley. Για το εικαστικό του single αλλά και όλου του δίσκου το συγκρότημα συνεργάστηκε με τον γιαπωνέζο καλλιτέχνη Daisuke Yokota.

Ο Nick Rhodes σχολίασε σχετικά με το “Invisible”: «Η αρχιτεκτονική του ήχου ήταν πάντα ιδιαίτερα σημαντική για τους Duran Duran. Νομίζω, με το “Invisible”, καταφέραμε πραγματικά να χαράξουμε το γλυπτό με τον τρόπο που το θέλαμε. Ηχητικά, είναι ένα πολύ ασυνήθιστο κομμάτι μουσικής. Νομίζω ότι όταν συγχωνεύσετε όλα τα όργανα μαζί, δημιουργεί έναν συνολικό ήχο που ίσως δεν έχετε ξανακούσει».

Duran Duran - INVISIBLE

Back To Top