skip to Main Content

Νέο Τραγούδι & Music Video | Eden Alene – Feker Libi (ESC 2020: Israel)

Ακούστε το τραγούδι “Feker Libi” από την Eden Alene που θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision!

Τίτλος τραγουδιού“Feker Libi

Καλλιτέχνης: Eden Alene

Μουσική/Στίχοι: Doron Medalie, Idan Raichel

Σκηνοθεσία: N/A

Εταιρεία: Tedy Productions, AM Productions

Από το LP: Digital Single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 4 Μαρτίου 2020

Art-Cover:

To “Feker Libi” (στα Αμχαρικά: “ፍቅር ልቤ”/μετάφραση: “η αγάπη μου”) είναι ένα τραγούδι από την Ισραηλινή τραγουδίστρια Eden Alene, που είναι ερμηνευμένο στα αγγλικά, τα αμχαρικά, τα εβραϊκά και τα αραβικά . Το τραγούδι κυκλοφόρησε ως single στις 3 Μαρτίου 2020. Με αυτό, η Alene επιλέχτηκε να εκπροσωπήσει το Ισραήλ στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020, καθιστώντας το την πρώτη επίσημη συμμετοχή με στίχους στην Αμχαρική γλώσσα, στην ιστορία του θεσμού.

Το τραγούδι θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020, μετά την επιλογή της Eden Alene μέσω του “HaKokhav HaBa L’Eurovizion”, του μουσικού διαγωνισμού για την επιλογή του τραγουδιού και ερμηνευτή στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Στις 28 Ιανουαρίου 2020, πραγματοποιήθηκε ειδική κλήρωση για όλες τις συμμετέχουσες χώρες, από την οποία καθορίστηκε σε ποιον από τους δύο ημιτελικούς, καθώς και σε ποιο μισό του θα εμφανιστεί ο κάθε καλλιτέχνης. Το Ισραήλ τοποθετήθηκε στον πρώτο ημιτελικό, που θα διεξαχθεί στις 12 Μαΐου 2020 και είχε προγραμματιστεί να εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του show.

H Alene γεννήθηκε στην γειτονιά Katamon της Ιερουσαλήμ από Αιθίοπες-Εβραίους γονείς. Το 2018, στρατολογήθηκε στις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) και υπηρετεί σε στρατιωτικό συγκρότημα. Τον Οκτώβριο του 2017, συμμετείχε στην τρίτη σεζόν του Ισραηλινού X Factor. Τον Ιανουάριο του 2018 κέρδισε στο φινάλε του talent show. Το 2019 συμμετείχε στην έβδομη σεζόν του έτερου Ισραηλινού talent show Rising Star, κατακτώντας την πρώτη θέση στις 4 Φεβρουαρίου του 2020.

Eden Alene - Feker Libi (ESC 2020: Israel)

Back To Top