skip to Main Content

Νέο Τραγούδι & Music Video | Gjon’s Tears – Répondez-moi (ESC 2020: Switzerland)

Ακούστε το τραγούδι “Répondez-moi” από τον Gjon’s Tears που θα εκπροσωπήσει την Ελβετία στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision!

Τίτλος τραγουδιού“Répondez-moi

Καλλιτέχνης: Gjon’s Tears

Μουσική/Στίχοι: Alizé Oswald, Xavier Michel, Jeroen Swinnen, Gjon Muharremaj

Σκηνοθεσία: Janine Piguet

Εταιρεία: Unexpected Records

Από το LP: Digital Single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 4 Μαρτίου 2020

Art-Cover:

Η ελβετική δημόσια ραδιοτηλεόραση SRF ανακοίνωσε ότι o Gjon’s Tears θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2020 με το τραγούδι «Répondez-moi». Ο Gjon’s Tears θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του δεύτερου ημιτελικού στις 14 Μαΐου.

10 χρόνια μετά την συμμετοχή του Michael von der Heide, το 2010 με το “Il Pleut de L’Or”, η Ελβετία επέλεξε ένα γαλλόφωνο τραγούδι για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Ο 21χρονος μουσικός Gjon’s Tears, επιλέχθηκε από ένα 100-μέλες ακροατήριο και από μια διεθνή κριτική επιτροπή που απαρτίζεται από 20 εμπειρογνώμονες μουσικής αφού υπέβαλε το τραγούδι του σε μια ανοιχτή πρόσκληση για συμμετοχές. Το πάνελ και η κριτική επιτροπή έφεραν το 50% της απόφασης.

Το θέμα του τραγουδιού είναι πολύ προσωπικό για τον Gjon’s Tears και απευθύνεται σε όλους. Ο ίδιος εξηγεί: «Ο καθένας αναρωτιέται για ποιο λόγο ακριβώς είμαστε εδώ, από πού προερχόμαστε και πού πηγαίνουμε. Αυτά είναι βασικά ερωτήματα, ιδιαίτερα για τα άτομα που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών. Οι γονείς μου είναι από την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο. Μεγάλωσα στην Ελβετία και είναι το σπίτι μου, αυτά είναι ερωτήματα που σκέφτομαι πολύ”.

Ο Gjon’s Tears συν-έγραψε το “Répondez-moi” μαζί με τους συνθέτες Xavier Michel, Alizé Oswald και τον παραγωγό του τραγουδιού Jeroen Swinnen.

Το πραγματικό όνομα του τραγουδοποιού είναι Gjon Muharremaj, έχει αφιερώσει την καρδιά και την ψυχή του στη μουσική από τότε που ήταν παιδί. Όταν ήταν μόλις 9, συγκίνησε του παππού του και τον έκανε να δακρύσει με μια διασκευή του στο θρυλικό «Can’t Help Falling in Love» του Elvis Presley. Το όνομα του καλλιτέχνη προέρχεται από αυτήν την εμπειρία: “Τα δάκρυα του Gjon”. «Είτε πρόκειται για χαρά, θλίψη ή μελαγχολία – θέλω να αγγίξω τους ανθρώπους με τη μουσική μου με κάθε δυνατό τρόπο».

Ο παππούς του Gjon, ο οποίος έχει αλβανικές ρίζες, ήταν τόσο συγκινημένος από τη φωνή του εγγονού του που δήλωσε για χάρη του συμμετοχή στο Albania’s Got Talent το 2011. Ο τότε 12χρονος τραγουδιστής ήρθε τρίτος στον διαγωνισμό. Ένα χρόνο αργότερα, έφτασε στους ημιτελικούς στο Ελβετικό Got Talent και συνέχισε στους ημιτελικούς του γαλλικού talent show “The Voice France” το 2019.

Gjon's Tears - Répondez-moi (ESC 2020: Switzerland)

Back To Top