skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Natalia Lafourcade – Tierra Querida

Η Natalia Lafourcade κυκλοφορεί το νέο της single Tierra Querida”

Τίτλος τραγουδιού“Tierra Querida”

Καλλιτέχνης: Natalia Lafourcade

Μουσική / Στίχοι: Citlali Aguilera Lira

Εταιρεία: Sony Music Entertainment México

Από το LP: single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 17 Ioυνίου 2022

Art-Cover:

Αν υπάρχει κάποιος που εκπροσωπεί τέλεια τη μουσική του Μεξικού, αυτή είναι η Natalia Lafourcade. Εδώ και χρόνια, η αγαπημένη τραγουδίστρια-τραγουδοποιός βάζει ψηλά το όνομα της χώρας, αναδεικνύοντας αυτούς τους παραδοσιακούς ήχους και μεταφέροντάς τους σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, αφού κέρδισε το Grammy το 2020, αυτή η σπουδαία ερμηνευτρια επιστρέφει με ένα τραγούδι που αναμφίβολα θα σας κάνει να ανατριχιάσεται.

Όπως θα θυμάστε, το 2021, η Lafourcade μας εξέπληξε κυκλοφορώντας το Vol. 2 του “Un Canto por México”. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό, καθώς έκανε το ντεμπούτο της στη μεγάλη οθόνη με έναν μικρό ρόλο στο “Anette” των Léos Carax και Sparks.

Μετά από λίγο στη σιωπή, η Natalia Lafourcade επιστρέφει με ένα νέο τραγούδι που έχει τίτλο “Tierra Querida”, ένα θέμα που, όπως εξηγεί η ίδια, γεννήθηκε από μια επίσκεψη που έκανε στο San Lorenzo hacienda στο Parras, στην Coahuila, το παλαιότερο οινοποιείο του Μεξικού και της αμερικανικής ηπείρου με 425 χρόνια ιστορίας. Επιπλέον, οι στίχοι έχουν μια ιδιαίτερη πινελιά, αφού συντέθηκαν μαζί με την ποιήτρια Citlali Aguilera Lira.

«Ήταν πολύ πλούσιες μέρες, μπόρεσα να μάθω για τη δουλειά και την ιστορία των ανθρώπων της φάρμας, υπέροχες μέρες που με γέμισαν έμπνευση. Επιστρέφοντας στο σπίτι, η σύντροφός μου Citlali Aguilera και εγώ καθίσαμε ένα απόγευμα για να συζητήσουμε για την εμπειρία αυτού του ταξιδιού και πόσο εξεπλάγην που φτιάχνεται τόσο καλής ποιότητας κρασί στο Μεξικό εδώ και τόσα χρόνια», δήλωσε η ίδια. «Καθώς μιλούσαμε, η φίλη μου κι εγώ διαπιστώνουμε ότι σε αυτό το έργο έχει υφανθεί μια σημαντική σχέση με το αμπέλι και τη γη. Μια σχέση που οι άντρες έχουν χτίσει εδώ και πολύ καιρό, συνεργαζόμενοι με τους κύκλους τους για να μπορέσουν να τρυγήσουν το σταφύλι. Αυτό μας έδωσε το χάρισμα να μπορέσουμε να γράψουμε μαζί». 

Η Natalia Lafourcade υμνεί για άλλη μια φορά τη μουσική της χώρας μας, ενσωματώνοντας όργανα που είναι συνδεδεμένα με τη μεξικάνικη λαογραφία. Ωστόσο, το πιο εντυπωσιακό είναι οι στίχοι του, αφού είναι γραμμένοι από την οπτική γωνία του σταφυλιού, της γης και όσων το φροντίζουν μέχρι να αποκτήσουν πλούτη από αυτό.

Natalia Lafourcade - Tierra Querida

Back To Top