skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Norah Jones – How I Weep

H Norah Jones κυκλοφορεί το νέο της single “How I Weep”!

Τίτλος τραγουδιού: “How I Weep”

Καλλιτέχνης: Norah Jones

Μουσική/Στίχοι: Norah Jones

Εταιρεία: Blue Note Records

Από το LP: “Pick Me Up Off the Floor”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 14 Απριλίου 2020

Art-Cover:

Η Norah Jones θα κυκλοφορήσει το έβδομο studio album της, “Pick Me Up Off the Floor”, στις 8 Μαΐου μέσω της Blue Note Records. To πρώτο δείγμα από το δίσκο είναι το single “I’m Alive”, μια συνεργασία με τον Jeff Tweedy των Wilco που κυκλοφόρησε πριν από περίπου ένα μήνα, ενώ τώρα η συνέχεια έρχεται με το solo τραγούδι “How I Weep”.

Το album ακολουθεί το“Begin Again” του 2019. Σε μια δήλωση, η Jones περιγράφει λεπτομερώς την έμπνευση και τη δημιουργική διαδικασία πίσω από το album, το οποίο ξεκίνησε από μια παραγωγική συνάντηση με τον drummer Brian Blade:

“Ζώντας σε αυτή τη χώρα -αυτόν τον κόσμο- τα τελευταία χρόνια, νομίζω ότι υπάρχει μια υποβόσκουσα αίσθηση του, “Ανυψώστε με”. Ας σηκωθούμε από αυτό το χάος και ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε κάποια πράγματα», είπε. “Εάν υπάρχει ένα σκοτάδι σε αυτό το album, δεν προ-μελετήθηκε ως μια επικείμενη αίσθηση της μοίρας, αλλά μάλλον σαν μια ανθρώπινη λαχτάρα για σύνδεση. Μερικά από τα τραγούδια που είναι προσωπικά αναφέρονται στα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι. Και μερικά από τα τραγούδια που αφορούν πολύ συγκεκριμένα και μεγαλύτερα πράγματα δίνουν επίσης την αίσθηση πως είναι αρκετά προσωπικά”.

Για το “How I Weep” η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια, δήλωσε: «Μια φίλη μου με μύησε στην ποίηση φέτος, τη δική της ποίησή, μετά μου έδωσε βιβλία ποίησης. Παράλληλα διάβαζα έργα των Dr. Seuss και Shel Silverstein στα παιδιά μου κάθε βράδυ και όλα αυτά με έβαλαν σε ένα λαβύρινθο λέξεων και έγραψα αυτό το ποίημα. Μου άρεσε αλλά αμφιβάλλω ότι θα κυκλοφορούσα ποτέ ένα βιβλίο ποιημάτων και άρχισα να σκέφτομαι πώς να το μετατρέψω σε τραγούδι. Το έχω επεξεργαστεί αρκετά και εμφανίστηκε ένα πολύ διαφορετικό είδος τραγουδιού. Σκέφτηκα αμέσως αυτό το duo εγχόρδων που είδα να κάνει μια ενορχήστρωση και μου άρεσε έμοιαζαν σα να έπαιζαν τον κύριο ρόλο του θέματος ή της «απώλειας»”.

Norah Jones - How I Weep

Back To Top