skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Orquesta Failde – Sigue Ese Camino

Οι υποψήφιοι για Latin Grammy, Οrquesta Failde κυκλοφορούν το νέο τους τραγούδι “Sigue Ese Camino” και ανακοινώνουν τη νέα τους δισκογραφική δουλειά!

Τίτλος τραγουδιού“Sigue Ese Camino

Καλλιτέχνης: Orquesta Failde

Μουσική/Στίχοι: Pedro Pablo Cruz

Εταιρεία: EGREM

Από το LP: “Orquesta Failde, 10 años caminando”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 4 Noεμβρίου 2022

Art-Cover:

Μετά από 10 χρόνια επιμονής, δουλειάς, εξάντλησης στη σκηνή και ανάμεσα στις παρτιτούρες, η Κουβανέζικη κολεκτίβα, Orquesta Failde, επιστρέφει στο studio ηχογράφησης για να μας δώσει την 5η δισκογραφική της παραγωγή.

“Έχει τίτλο “Orquesta Failde, 10 años caminando”, και όπως πάντα θα φέρει την υπογραφή της δισκογραφικής εταιρείας Egrem”, είπε ο frontman και διευθυντής της εταιρείας, Ethiel Failde. Η δουλειά αυτή θα αποτελείται από 11 τραγούδια με special guests που έχουν την ίδια εκλεκτότητα με την οποία το συγκρότημα υμνεί το πεντάγραμμο του έθνους.

«Είμαι πολύ χαρούμενος με τη διαδικασία της ηχογράφησης γιατί το album είναι σημάδι της ανάπτυξης και της ωριμότητάς μας. Επίσης, επειδή μας συνοδεύει η Omara Portuondo, η νονά μας. Ο Silvio Rodríguez, ο οποίος συμφώνησε να μοιραστεί μια version του “Danzón para la espera”. Ο Pancho Amat, o Alexander Abreu και η τραγουδίστρια από τη Γουατεμάλα Gaby Moreno“.

To “Orquesta Failde, 10 años caminando” θα είναι ουσιαστικά ένα ταξίδι μέσα από διάφορες εκφράσεις της μουσικής του συγκροτήματος, από το danzón μέχρι το timba.

«Στις παραστάσεις μας έχουμε ήδη μοιραστεί μερικά τραγούδια από το album, όπως τα: “Rumba de esquina a esquina”, “Sigue ese camino”, “¿Dónde estabas tú?”, “Danzón Varadero”, μεταξύ άλλων».

Η 10η επέτειος των Orquesta Failde -oι οποίοι ήταν υποψήφιοι στην 21η διοργάνωση των Latin Grammy Awards- περιλαμβάνει μια περιοδεία, για πρώτη φορά, στους δήμους του Matanzas, καθώς και παραστάσεις με την Verdarte Company σε σκηνές της Αβάνας.

«Για όλους τους λάτρεις του προγράμματος “Danzaneando”, πρόκειται να κυκλοφορήσουμε ένα DVD με την Egrem με τα τραγούδια που παίχτηκαν εκεί. Θα μπορείτε να δείτε ξανά τη συνεργασία μας με τους Haila M. Mompié, Pánfilo, Beatriz Márquez, Pedrito Calvo, μεταξύ άλλων. Επιπλέον, φτιάξαμε ένα νέο ρεπερτόριο και συνεχίζουμε να διασώζουμε παρτιτούρες από το έργο των Failde και Aniceto Díaz, κάτι με το οποίο είμαστε επίσης πολύ παθιασμένοι», κατέληξε ο Ethiel.

Η πρώτη επίσημη κυκλοφορία από το album αυτό είναι το τραγούδι “Sigue ese camino” που έγινε διαθέσιμο μέσα από όλες τις γνωστές πλατφόρμες streaming και download. Toυς στίχους και τη μουσική του τραγουδιού υπογράφει ο Pedro Pablo Cruz και την ενορχήστρωσή του ο Roldany Hernández, βιολιστής και πιανίστας των Orquesta Failde.

Διαβάστε Ξανά

Read Again

Orquesta Failde - Sigue Ese Camino

Back To Top