skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Paco Versailles – Love When We Get High

Γνωρίστε τους Paco Versailles μέσα από το ολοκαίνουριο τραγούδι τους “Love When We Get High”

Τίτλος τραγουδιού“Love When We Get High

Καλλιτέχνης: Paco Versailles

Μουσική / Στίχοι: Ryan Merchant, Vahagn Aryan

Εταιρεία: Paco Versailles

Από το LP: Single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 29 Οκτωβρίου 2022

Art-Cover:

Οι Paco Versailles εμπνεύστηκαν το όνομά τους από τις μουσικές τους επιρροές: από τον κορυφαίο Ισπανό κιθαρίστα Paco De Lucia και τις Βερσαλλίες στη Γαλλία, το μέρος καταγωγής των electro καλλιτεχνών Daft Punk και Air. Το duo των Paco Versailles, που δημιουργήθηκε από τον τραγουδοποιό και παραγωγό Ryan Merchant του έτερου επιτυχημένου pop-duo από το Los Angeles, Capital Cities και τον κιθαρίστα και συνθέτη Vahagni (Vahagn Aryan), που συνδυάζουν αντίστοιχα disco και κλασική κιθάρα.

Μετονομάζοντας το dance-flamenco fusion σε «dancemenco» (που είναι και ο τίτλος του ντεμπούτου τους album που κυκλοφόρησε το 2021), το δίδυμο των Paco Versailles, που έχουν ήδη κυκλοφορήσει τα singles «Alive», «Unwind» και «Gemini» το 2020, συνεχίζουν να εργάζονται μέσα από το πειραματικό τους ηχητικό τοπίο, προσφέροντας νέο υλικό με τα singles τους: “Je T’Aime”, “I Can’t Stop Myself From Happening To Me”, “Black & White” κ.α., ενώ μέσα στο 2022 έκαναν και πάλι αισθητή την παρουσία τους με τα “Soy Gitano” και “Entangle”.

Πριν από λίγες μόνο ώρες κυκλοφόρησαν ένα ακόμα single που φέρει τον τίτλο “Love When We Get High” με το οποίο επαναφέρουν ανέμελες, χαλαρές και απόλυτα καλοκαιρινές στιγμές στις μνήμες όλων.

Όλα ήταν μια φυσική εξέλιξη για τους Paco Versailles. Οι δυο τους συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2016 αφού ο Vahagni εντάχθηκε στους Capital Cities ως περιοδεύων κιθαρίστας. Αργότερα έγραψαν μαζί τραγούδια και έκαναν μαζί το πρώτο τους «show» σε ένα πάρτι που έκανε ο Merchant στο Λος Άντζελες. «Γίναμε καλοί φίλοι και είχαμε την ιδέα ότι θέλαμε μια μέρα να ζευγαρώσουμε τις δύο μουσικές μας επιρροές», είπε ο Merchant. «Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ενδιαφέρον να παντρέψουμε αυτά τα δύο και να φέρουμε το ιδιαίτερο αρμονικό στυλ του flamenco και της κλασικής κιθάρας σε ένα πιο μοντέρνο πλαίσιο με beats».

Μεταβαίνοντας από το Capital Cities, όπου ο Merchant συχνά έπιανε τον εαυτό του να σκέφτεται πάρα πολύ για το τι συνέβαινε στον κόσμο της pop καθώς δημιουργούσε νέα μουσική, ο Paco Versailles ήταν πιο ελεύθερος. «Απλώς κάνουμε ό,τι μας έρθει», λέει ο Merchant. «Δεν προσπαθούμε να γράψουμε το τέλειο, συνεκτικό pop τραγούδι. Είναι μια μίξη τραγουδιών που μπορεί να σταθεί σαν κάτι που θα παίζατε στο πιάνο, αλλά στη συνέχεια υπάρχουν πράγματα που είναι πιο ονειρικά και αποτυπώνουν την ουσία των Paco Versailles».

Η μουσική έρχεται τόσο αβίαστα γιατί δεν υπάρχει καμία διαδικασία γύρω από το project. Γράφοντας συνέχεια, όταν τελειώνουν και οι δύο ένα τραγούδι, το κυκλοφορούν και δεν το σκέφτονται πολύ. Για τον Vahagni και τον Merchant, η φιλοσοφία πίσω από τους Paco Versailles, είναι να απολαμβάνεις και να βυθίζεσαι στη διαδικασία.

Paco Versailles - Love When We Get High

Back To Top