skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Róisín Murphy – CooCool

Η Róisín Murphy στο ολοκαίνουριο single της, “CooCool”!

Τίτλος τραγουδιού: “CooCool

Καλλιτέχνης: Róisín Murphy

Μουσική / Στίχοι: DJ Koze, Mike James Kirkland, Róisín Murphy

Εταιρεία: Ninja Tune

Από το LP: Single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 8 Μαρτίου 2023

Art-cover:

Όταν η Róisín Murphy εμφανίστηκε στο album “Knock Knock” του DJ Koze το 2018, οι κοκκώδεις, σιωπηρές φωνητικές υφές της Ιρλανδής τραγουδίστριας αποδείχτηκαν το τέλειο “φύλλο χρυσού” για το oddball funk του Koze. Τον περασμένο μήνα, οι δύο μουσικοί επανενώθηκαν σε ένα single που κυκλοφόρησε μόνο ως βινύλιο, το “Can’t Replicate”, εκτείνοντας το αναπνευστικό γουργούρισμα της Murphy πάνω από ένα deep-house groove.

Τώρα μεταπηδούν σε εντυπωσιακή disco με το πιο ανάλαφρο“CooCool”. Ο Koze φαινόταν πάντα πιο ευτυχισμένος όταν είναι σκίουρος, και φτιάχνει μικροσκοπικές λεπτομέρειες -charts με κόρνα από κασσίτερο, ένα φιλιγκράν από κιθάρα jazz, κάτι που θα μπορούσε να είναι ένα τζιτζίκι που βουίζει στον εαυτό του- πάνω από ένα κρεβάτι ζεστής νοσταλγικής soul της δεκαετίας του ’60.

Ενώ η Murphy από την πλευρά της παρουσιάστηκε ως “ατσάλινη” να κάνει κουμάντο στο “Can’t Replicate”, υιοθετώντας τη στάση μιας βασίλισσας του πάγου, εδώ δίνει τη θέση της στα πιο αστρικά ένστικτά της. Στο ρεφρέν διολισθαίνει σε ανοησίες, διακηρύσσοντας με ενθουσιασμό τους στίχους του τραγουδιού. Είναι ένα τραγούδι για τα πουλιά και τις μέλισσες που ρωτά: Τι θα γινόταν αν ήταν άνοιξη όλη την ώρα; Ή όπως το θέτει η ίδια η Murphy: “Let it be silly season, darlin’/All year round”.

Róisín Murphy - CooCool

Back To Top