skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | RZA – Be Like Water

Ο RZA των Wu-Tang Clan αποτίει φόρο τιμής στον Bruce Lee μέσα από το single του “Be Like Water”!

Τίτλος τραγουδιού“Be Like Water

Καλλιτέχνης: RZA

Μουσική / Στίχοι: RZA

Εταιρεία: 36 Chambers

Από το LP: Digital Single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 5 Ιουνίου 2020

Art-Cover:

Ο Robert Fitzgerald Diggs, γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα RZA και ο μέγιστος leader του αμερικανικού, hip-hop συγκροτήματος Wu-Tang Clan, επανήλθε στο προσκήνιο μέσα από μία ευρηματική δημιουργία. Ο λόγος γίνεται για το τραγούδι “Be Like Water”, σημαντική έμπνευση για το οποίο αποτέλεσε ο Bruce Lee, στον οποίο μάλιστα αποτίει φόρο τιμής. Με τη σειρά του ο Lee πέρα από μοναδικός ηθοποιός υπήρξε και μεγάλος εμπνευστής για όλους όσους θέλησαν και θέλουν να ασχοληθούν με τις πολεμικές τέχνες.

Με αφορμή, λοιπόν, το ντοκιμαντέρ “Be Water” του ESPN, ο RZA κυκλοφόρησε το τραγούδι “Be Like Water” στις 5 Ιουνίου και για χάρη της δυναμικής αυτής δημιουργίας, ανέφερε σε πρόσφατες δηλώσεις του: “Η ατάκα του ‘Be Water my friend’ είναι βαθιά και πολυ-επίπεδη στον ορισμό της. Εμπνέει την ιδέα ότι κατά την προσαρμογή στις καταστάσεις της ζωής, μερικές φορές πρέπει να ‘ρέουμε’ ομαλά ως ρεύμα, ενώ άλλες φορές πρέπει να συντρίψουμε σαν τσουνάμι”.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Lee υπήρξε βασική επιρροή στη ζωή του RZA και για τον λόγο αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται αναφορές μέσα στη μουσική του. Θυμόμαστε χαρακτηριστικά τον ντεμπούτο δίσκο των Wu-Tang Clan, “Enter the 

Wu-Tang (36 Chambers)”, στον οποίο γίνεται νύξη στην τελευταία ταινία του Lee πριν από τον θάνατό του, “Enter the Dragon”.

RZA - Be Like Water

Back To Top