skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Songhoy Blues – Badala

Οι Songhoy Blues επιστρέφουν με το τραγούδι “Badala”!

Τίτλος τραγουδιού: “Badala”

Καλλιτέχνης: Songhoy Blues

Μουσική / Στίχοι: N/A

Εταιρεία: Fat Possum Records

Από το album: “Optimisme”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 5 Αυγούστου 2020

Art-Cover:

Το διάσημο συγκρότημα από το Μαλί, οι Songhoy Blues ανακοίνωσε το τρίτο album τους, με τίτλο “Optimisme”, με την κυκλοφορία του αγριεμένου «Badala», μια ισχυρή έκρηξη ακτιβιστικής rock.

Ξεκινώντας με γρήγορα φλεγόμενα Kalashnikov drums και γοητευτική κιθάρα από τον Garba Touré, το τραγούδι ερμηνεύεται -στην μητρική διάλεκτο των μελών του group, τα Songhai- από την πλευρά μιας καταπιεσμένης γυναίκας. Το “Badala” μεταφράζεται σε “Δεν με νοιάζει”, το οποίο ο αφηγητής, ρόλο τον οποίο ερμηνεύει ο τραγουδιστής των Songhoy Blues, Aliou Touré, φωνάζει όταν απελευθερώνεται από την πατριαρχία.

Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι όλοι οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να ζήσουν όπως επιλέγουν, τα μέλη του συγκροτήματος θα μπορούσαν να έχουν εξασφαλίσει τη θανατική ποινή στο βόρειο Μάλι, την περιοχή που διέφυγαν πριν από μια δεκαετία περίπου, μετά την επιβολή του νόμου της Σαρία και την απαγόρευση της μουσικής.

Οι Songhoy Blues έχουν προγραμματίσει να κυκλοφορήσουν το “Optimisme” στις 23 Οκτωβρίου μέσω της Fat Possum Records. Aπό το album αυτό έχει ήδη προηγηθεί το single, “Worry”!

Songhoy Blues - Badala

Back To Top