skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | The Tiger Lillies – Devil’s Fairground

Οι Tiger Lillies επιστρέφουν στο “πανηγύρι του διαβόλου”!

Τίτλος τραγουδιού“Devil’s Fairground”

Καλλιτέχνης: The Tiger Lillies

Μουσική / Στίχοι: Martyn Jacques

Εταιρεία: Misery Guts Music

Από το LP: “Devil’s Fairground”

Ημερομηνία κυκλοφορίας LP: 15 Φεβρουαρίου 2019

Art-Cover:

Οι Tiger Lillies γιορτάζουν τα 30 χρόνια της “προκλητικής” avant-garde, punk-cabaret καριέρας τους, με το ολοκαίνουριο album τους, “Devil’s Fairground” που αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 15 Φεβρουαρίου. Θέματα για junkies, πόρνες και κάθε μορφής βίτσιου συνεχίζουν να αποτελούν την πλειοψηφία της δουλειάς τους, ενώ ο frontman τους Martyn Jacques έχει την ικανότητα να βρίσκει την ομορφιά σε οτιδήποτε μακάβριο και grotesque, όπως ο Poe, ο Lovecraft και ο Edward Gorey.

Το “Devil’s Fairground” παίρνει τον ακροατή σε μια περιήγηση μέσα από το ρυπαρό υπόβαθρο της μετα-σοβιετικής Πράγας, όπου το μάτι του Jacques, βρίσκει την ποίηση σε ακρωτηριασμένους μεθυσμένους, βαριεστημένες πόρνες και ορφανά παιδάκια. Όταν οι Tiger Lillies άρχισαν να “οργώνουν” την Ευρώπη στις αρχές της δεκαετίας του ’90, η Πράγα ήταν ένα μέρος γεμάτο εξαιρετικό ηδονισμό. Η Βελούδινη Επανάσταση είχε πετάξει έξω από τη χώρα τον κομμουνισμό και χώρισε την Τσεχοσλοβακία στην Τσεχία και τη Σλοβακία χωρίς να χυθεί ούτε μια σταγόνα αίματος αλλά τα χαμένα χρόνια μεταξύ του κομμουνισμού και του καπιταλισμού είχαν αφήσει ένα κενό και οι Tiger Lillies πέρασαν τον χρόνο τους εκεί μαζί με καλλιτέχνες και φρικιά.

Το συγκρότημα επέστρεψε στην Πράγα το Σεπτέμβριο του 2018 για να ηχογραφήσει το “Devil’s Fairground” με τη συνοδεία ζωντανής ορχήστρας, διοχετεύοντας στο δίσκο αυτό τις εμπειρίες της μπάντας από την πόλη, μεταξύ της πτώσης της Σοβιετικής Ένωσης και της εισροής των πρώτων τουριστών από τη δύση.

Το πρώτο δείγμα του δίσκου είναι το ομότιτλο τραγούδι, ενώ στο δίσκο θα βρείτε και μια ιδιαίτερη διασκευή του “Summertime in Prague” του δικού μας Παναγιώτη Καλατζόπουλου!

The Tiger Lillies - Devil's Fairground

Back To Top