skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | TIX – Fallen Angel (ESC 2021: Norway)

Η Νορβηγία επιλέγει τον TIX και το “Fallen Angel” για το φετινό Διαγωνισμό της Eurovision!

Τίτλος τραγουδιού“Fallen Angel

Καλλιτέχνης: TIX

Μουσική/Στίχοι: Emelie Hollow, Mathias Haukeland, TIX

Εταιρεία: Universal Music Group

Από το LP: “Eurovision Song Contest 2021”

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 19 Φεβρουαρίου 2021

Art-Cover:

Το “Fallen Angel” είναι η αγγλική έκδοση του “Ut Av Mørket” του TIX. Ήταν η συμβολή του στην εθνική επιλογή για το διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021, το Melodi Grand Prix, με το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα του, τη Νορβηγία. Ο TIX έλαβε μέρος στο εθνικό μεγάλο τελικό στις 20 Φεβρουαρίου 2021, τον οποίο κατάφερε να κερδίσει με 380033 ψήφους.

Τους στίχους και τη μουσική του τραγουδιού υπογράφει ο ίδιος σε συνεργασία με τον Mathias Haukeland, ενώ τους αγγλικούς στίχους υπογράφει η Emelie Hollow.

Ο TIX στέφθηκε θα εμφανιστεί στον πρώτο ημιτελικό του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου 2021 στο Rotterdam της Ολλανδίας, (την ημέρα μετά την Ημέρα του Συντάγματος, την εθνική εορτή της Νορβηγίας).

Ο Andreas Haukeland, γνωστός ως TIX, κατάγεται από το Bærum (λίγο έξω από το Όσλο) και είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες της Νορβηγίας. Ο μουσικός, παραγωγός και τραγουδοποιός έγινε γνωστός, ερμηνεύοντας υπό την persona του TIX, ένα ψευδώνυμο που επέλεξε, που δηλώνει την εμπειρία του να μεγαλώσει με το σύνδρομο Tourette (μια κατάσταση που μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικούς τύπους ακούσιων τικ).

TIX - Fallen Angel (ESC 2021: Norway)

TIX - Fallen Angel - Norway 🇳🇴 - National Final Performance - Eurovision 2021

Back To Top