skip to Main Content

Νέο Τραγούδι & Video Clip | Jovanotti – Oh, Vita!

Ο Jovanotti επιστρέφει με το νέο του single και video clip “Oh, vita!”

Τίτλος τραγουδιού“Oh, Vita!”

Καλλιτέχνης: Jovanotti

Μουσική / Στίχοι: Jovanotti

Σκηνοθεσία: Antonio Usbergo & Niccolò Celaia

Από το album: “Oh, vita!”

Ημερομηνία κυκλοφορίας album : 1 Δεκεμβρίου 2017

Art-Cover:

Ο μεγάλος Ιταλός τραγουδιστής Jovanotti κυκλοφόρησε το ολοκαίνουριο single του και video clip με τίτλο “Oh, vita!”. Το clip έχει μάλιστα μια όμορφη και μοναδική ιστορία: γυρίστηκε και σκηνοθετήθηκε από τους Antonio Usbergo και Niccolò Celaia (YouNuts!) στην περιοχή Porta Cavalleggeri, συνοικία της Ρώμης, όπου ο Lorenzo μεγάλωσε κοντά στην εκκλησία του San Pietro.

«Ήθελα αυτό το τραγούδι να διηγηθεί μια ιστορία μέσα από το video clip που θα συνδεόταν με κάτι δικό μου, ένα προσωπικό μου γεγονός, να γίνει το δικό μου “home movie”» είπε ο Jovanotti. “Γι ‘αυτό σκέφτηκα τη ζωή μου, τις ρίζες μου. Και γι’ αυτό επέλεξα τη Ρώμη, όπου έζησα τα πρώτα 20 μου χρόνια. Τώρα, σε εκείνο το σπίτι δεν έχω κανέναν, είναι άδειο και έτοιμο για μια νέα οικογένεια. Ζήτησα από το θυρωρό του κτηρίου, τον οποίο γνωρίζω από πάντα, αν μπορούσαμε να πάμε για να γυρίσουμε το clip από το παράθυρό μου, και τη θέα που έβλεπα κάθε μέρα για 20 χρόνια».

Οι στίχοι του τραγουδιού, -που προμηνύει τον ερχομό του ομώνυμου album του που θα κυκλοφορήσει την 1η Δεκεμβρίου-, είναι μια αυτοβιογραφία γεμάτη από αποσπάσματα από τραγούδια που “σχημάτισαν” μουσικά τον Lorenzo, από τον Lucio Dalla μέχρι τους Happy Days. «Αμέσως σκέφτηκα πως το “Oh, vita!” θα είναι το πρώτο single από το album», δήλωσε. «Ποτέ στο παρελθόν δεν είχα την ευκαιρία να ορίσω πιο θα είναι το πρώτο τραγούδι που θα προμηνύει ένα album και όταν ήμασταν στο στούντιο με τον Rick Rubin (ο παραγωγός του δίσκου) μοιραστήκαμε την ίδια σκέψη πως το «Oh, vita!» θα ήταν το εναρκτήριο τραγούδι του δίσκου, καθώς είναι ταυτόχρονα το τέλειο σημείο αναφοράς μεταξύ εμού και του παραγωγού μου που είναι ένας τόσο σημαντικός άνθρωπος στη ζωή μου, με τον οποίο μπορούμε μέσα σε μια μέρα να φτιάξουμε έναν ολόκληρο δίσκο».

Jovanotti - Oh, Vita!

Back To Top