skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Willy William – Pata Pata

Ο Willy William παρουσιάζει το “Pata Pata”, ένα remake της επιτυχίας της Miriam Makeba από τη δεκαετία του ’60

Τίτλος τραγουδιού“Pata Pata

Καλλιτέχνης: Willy William

Μουσική/Στίχοι: Jerry Ragovoy, Miriam Makeba

A’ Eκτέλεση: Miriam Makeba (1967)

Εταιρεία: Scorpio Music/Neo Productions

Από το LP: single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 26 Αυγούστου 2022

Art-Cover:

Ο Γάλλος μουσικός παραγωγός, με καταγωγή από τον Μαυρίκιο, Willy William κυκλοφορεί ένα remake της επιτυχίας της δεκαετίας του ’60, το “Pata Pata”, της Miriam Makeba.  Γραμμένο στη γλώσσα Xhosa, το “Pata Pata” είναι ένα afro-pop τραγούδι εμπνευσμένο από το στυλ χορού που ήταν δημοφιλές στο Γιοχάνεσμπουργκ στα μέσα της δεκαετίας του 1950.

Η λέξη “Pata” μεταφράζεται σε “αφή” και είναι σαν μια περίληψη της παραδοσιακής νοτιοαφρικανικής χορογραφίας. Όπως υποδηλώνουν οι στίχοι, ο Willy William απευθύνει πρόσκληση να χορέψουμε και να γιορτάσουμε τη ζωή μέσω του «Pata Pata». Ο χορός, η αγάπη για τη ζωή και η σύνδεση με τις ρίζες του είναι τα βασικά συστατικά στο νέο έργο του Willy William. Το «Pata Pata», στην νέα αυτή εκδοχή του, μεταφέρει, όπως ακριβώς έκανε το αυθεντικό τραγούδι της Miriam Makeba στα 60s, ενέργεια και μας κάνει να ξεχνάμε κάθε στοιχείο της ζωής μας που μας προκαλεί άγχος.

Ο Willy William γνώρισε διεθνής επιτυχία μετά την κυκλοφορία του “Mi Gente” με τον J Balvin, ένα τραγούδι βασισμένο στο “Voodoo Song” του William που είχε κυκλοφορήσει στο παρελθόν. Ο Barack Obama είχε δηλώσει τότε ότι το «Mi Gente» ήταν το αγαπημένο του τραγούδι για εκείνη τη χρονιά. Και η Beyonce εντυπωσιάστηκε από το τραγούδι , γι’ αυτό και κυκλοφόρησε ένα επίσημο remix, σε παραγωγή

της Scorpio Music, το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 108 εκατομμύρια προβολές στο YouTube. Το επίσημο music video του τραγουδιού έχει επίσης συγκεντρώσει πάνω από 3,1 δισεκατομμύρια προβολές στο YouTube.

Το τελευταίο του single, “Trompeta”, που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο, πιστοποιήθηκε επίσημα χρυσό στη Γαλλία, αφού ξεπέρασε τα 15 εκατομμύρια streams. Το «Trompeta» εξακολουθεί να είναι το τραγούδι με το μεγαλύτερο airplay της χρονιάς, στο γαλλικό και ολλανδικό ραδιόφωνο.

Willy William - Pata Pata

Original Version: Miriam Makeba - Pata Pata (1967)

Back To Top