skip to Main Content

Νέο Τραγούδι | Zayn – Allah Duhai Hai

O Zayn διασκευάζει τη μεγάλη επιτυχία του Bollywood, “Allah Duhai Hai”!

Τίτλος τραγουδιού“Allah Duhai Hai”

Καλλιτέχνης: Zayn

Μουσική / Στίχοι: Shloke Lal, Shabbir Ahmed, Raja Kumari, Tushar Joshi

Πρώτη Εκτέλεση: Amit Mishra, Sreerama Chandra, Jonita Gandhi, Raja Kumari (2018)

Εταιρεία: Sony Music

Από το LP: digital single

Ημερομηνία κυκλοφορίας single: 19 Νοεμβρίου 2018

Art-Cover:

To “Allah Duhai Hai” είναι μια διασκευή από τον Βρετανό τραγουδιστή και τραγουδοποιό Zayn, που έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του στους One Direction. Το “Allah Duhai Hai”  ερμηνεύτηκε αρχικά από τους Ινδούς τραγουδιστές Amit Mishra, Sreerama Chandra και Jonita Gandhi, ενώ υπήρχε και ένα rap τμήμα από τον rapper, Raja Kumari. Το τραγούδι προέρχεται από την κινηματογραφική ταινία του Bollywood με τίτλο “Race 3” που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο Ιούνιο στην οποία πρωταγωνιστούν οι: Anil Kapoor, Bobby Deol, Jacqueline Fernandez και Salman Khan.

Το “Allah Duhai Hai” είναι ερμηνευμένο στα Χίντι/Ουρντού και σημαίνει “ο Αλλάχ είναι ο Θεός”. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο Zayn διασκευάζει ένα Bollywood ή ινδικό τραγούδι. Έχει κάνει τέτοιες διασκευές αρκετές φορές στο παρελθόν. Για παράδειγμα νωρίτερα μέσα στο 2018, διασκεύασε το τραγούδι “Teri Deewani” του Kailash Kher.

Η version του Zayn δεν περιλαμβάνει κάποιο rap τμήμα και είναι λίγο μικρότερη από την πρωτότυπη. Επίσης σε αντίθεση με το πρωτότυπο, ο Zayn προσανατολίζεται περισσότερο προς την ηλεκτρονική χορευτική μουσική αλλά διατηρεί την Ινδική αύρα του με την οποία το συνδυάζει! Οι στίχοι του τραγουδιού γράφτηκαν από τους Shloke Lal, Shabbir Ahmed και Raja Kumari ενώ η μουσική δημιουργήθηκε (και αναδημιουργήθηκε) από τον Tushar Joshi.

Zayn - Allah Duhai Hai

Original Version: Salman Khan, Jacqueline, Anil, Bobby, Daisy - Allah Duhai Hai (form "Race 3" O.S.T.) (2018)

Back To Top