skip to Main Content

Νέο Album | Μina – Ti amo come un pazzo

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 21 Απριλίου 2023
  • Εταιρεία: PDU Music&Production SA/Pirames International Srl
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Παραγωγή: Massimiliano Pani
  • Singles από το “Ti amo come un pazzo”:
  1. “Un briciolo di allegria” | Κυκλοφόρησε: 14 Απριλίου 2023

“Ti amo come un pazzo” | H μεγάλη δισκογραφική επάνοδος της κορυφαίας Ιταλίδας ερμηνεύτριας, Mina, είναι εδώ!

Το “Ti amo come un pazzo” είναι το ολοκαίνουριο studio album της κορυφαίας Ιταλίδας τραγουδίστριας, Mina, που κυκλοφόρησε στις 21 Απριλίου 2023 από τη δισκογραφική εταιρεία PDU σε LP, σε CD και ψηφιακά. Η έκδοση βινυλίου περιέχει 10 τραγούδια έναντι των 12 του CD και των ψηφιακών μορφών του.

Πρόκειται για το πρώτο album της Mina μετά το “Maeba” του 2018, που έλαβε χρυσή πιστοποίηση. Το 2018 η Mina (ή αλλιώς “Tigre di Cremona” για τους συμπατριώτες της) κυκλοφόρησε ένα tribute-album στον Lucio Battisti, το “Paradiso (Battisti Songbook)” και το 2019 ένα συνεργατικό album με τον Ivano Fossati, το “Mina Fossati”. Και τα δύο albums έγιναν πλατινένια με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 50.000 αντίτυπα.

Το album “Ti amo come un pazzo” παρουσιάστηκε από τον παραγωγό του, Massimiliano Pani ως «δίσκος-ένθετο», αποτελούμενο από τραγούδια που μιλούν αποκλειστικά για αγάπη σαν να ήταν ένα φωτορομάντζο «που χαϊδεύει πολλούς μουσικούς κόσμους, από τον θλιβερό στον όμορφο, από εκείνον που τελειώνει καλά ως εκείνο που πάει στραβά». Περιέχει διάφορα είδη, «από δραματικό και έντονο ερωτικό τραγούδι μέχρι ειρωνικά κομμάτια, από εκλεπτυσμένη μπαλάντα μέχρι rock τραγούδι και bolero».

Τις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών υπογράφουν οι Massimiliano Pani, Ugo Bongianni και Franco Serafini. Η παραγωγή είναι επίσης του Massimiliano Pani, εκτός από το τραγούδι “Un briciolo di alegria”, το πρώτο single του δίσκου που είναι σε παραγωγή του Michelangelo, που έγραψε το τραγούδι μαζί με τον Blanco με τον οποίο η Mina το ερμηνεύει σε μορφή ντουέτου. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται επίσης στο album “Innamorato” του Blanco, που κυκλοφόρησε την ίδια μέρα (14 Απριλίου 2023). Ένα ασπρόμαυρο music video σε σκηνοθεσία του Simone Peluso γυρίστηκε επίσης για το τραγούδι.

Δύο από τα τραγούδια του album είναι διασκευές: τo “Don Salvato'” -ερμηνευμένο στα ναπολιτάνικα-, που ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά από τον τραγουδοποιό του, τον Enzo Avitabile το 2009 για το album του “Napoletana” και το “Tutto questo che un uomo” του Sergio Cammariere, που παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Σαν Ρέμο το 2003 όπου τερμάτισε τρίτο. Ο δίσκος περιέχει επίσης δύο κομμάτια σε παραγωγή του Τούρκου σκηνοθέτη, Ferzan Özpetek, το “Buttare l’amore” -το θέμα της τηλεοπτικής σειράς “The Ignorant Fairies” του Disney+– και το ακυκλοφόρητο “Povero amore”, που εμφανίζεται στη νέα ταινία του  Özpetek, “Nuovo Olimpo”, που θα κυκλοφορήσει. μέχρι το τέλος του 2023 από το Netflix.

Το τραγούδι “L’orto” είχε σταλεί στη Mina πριν από το 2018, χρονιά κατά την οποία παρουσιάστηκε από έναν από τους δημιουργούς του, τον Mattia Lezi, κατά τη διάρκεια των ακροάσεων της 12ης σεζόν του Ιταλικού X-Factor. Τα τραγούδια “La gabbia” και “Povero amore” είναι εκείνα που εξαιρέθηκαν από το tracklist του βινυλίου.

Art Cover:

Playlist

Back To Top