skip to Main Content

Νέο Album | José James ‎- No Beginning No End 2

  • Ημερομηνία κυκλοφορίας: 6 Μαρτίου 2020
  • Μορφή: CD, Digital Release
  • Εταιρεία: Rainbow Blonde Records
  • Singles από το “No Beginning No End 2”:
  1. “I Need Your Love” Κυκλοφόρησε: 22 Νοεμβρίου 2019
  2. “Turn Me Up” Κυκλοφόρησε: 13 Δεκεμβρίου 2019
  3. “You Know What It Do” Κυκλοφόρησε: 9 Ιανουαρίου 2020
  4. “Just The Way You Are” Κυκλοφόρησε: 14 Φεβρουαρίου 2020
  5. “Nobody Knows My Name” Κυκλοφόρησε: 3 Μαρτίου 2020

Ο José James ολοκλήρωσε τη Blue Note-φάση του, μετά από πέντε διαφορετικά albums που κυκλοφόρησαν μέσα σε έξι χρόνια. Χωρίς να χάσει καθόλου χρόνο, υπέγραψε ένα νέο συμβόλαιο με την Rainbow Blonde, μια εταιρεία που εδραιώνει τη συμμαχία του με τον συνάδελφο του τραγουδιστή/συνθέτη και μακροχρόνιο συνεργάτη, Talia “Taali” Billig και τον engineer Brian Bender. Έτσι, ο James ξεκινά την καλλιτεχνική του ανεξαρτησία με ένα sequel του ντεμπούτου του album στη Blue Note. Το λες κάλλιστα και μια επέκταση του αποχαιρετισμού του, από την πρότερη εταιρεία του αλλά όχι και από το μουσικό είδος που τον καθιέρωσε.

Έχοντας ξεκινήσει την προώθηση του album από τα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, ο James αποκάλυψε μια πρωτότυπη soulful και εξαιρετικά μελιστάλαχτη συνεργασία με την Ledisi και τον Christian Scott aTunde Adjuah (“I Need Your Love”) συνέχισε με την διασκευή στο κλασσικό τραγούδι του Billy Joel, “Just the Way You Are” αλλά και στην συνεργασία του με τον Aloe Blacc στο ξεσηκωτικό “Turn Me Up”, αποδεικνύοντας πως το δεύτερο μέρος του “No Beginning No End”, θα περιείχε λίγο απ’όλα: λαμπερές συνεργασίες, διασκευές και πρωτότυπα τραγούδια κυρίως από τα χεράκια του, που δεν θα αποκλίνουν από τις funk, soul, R’n’B, jazz, blues, gospel επιρροές του που τον καθιέρωσαν ως έναν από τους πιο ελπιδοφόρους τραγουδοποιούς της νέας γενιάς.

Ακολούθησαν οι κυκλοφορίες των “You Know What It Do” και “Nobody Knows My Name” μια ακόμα ενδιαφέρουσα συνεργασία με τους Laura Mvula και Kris Bowers, μέχρι την κυκλοφορία ολόκληρου του δίσκου στις 6 Μαρτίου που αποκάλυψε 12 συνολικά τίτλους και αρκετές συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως: Lizz Wright (“Take Me Home”), Taali (“I Found a Love”), Marcus Machado (“Miss Me When I’m Gone”), J. Hoard (“Baby Don’t Cry”), Cecily (“Feels so Good”) και Erik Truffaz & Hindi Zahra (“Oracle (高尾山)”).

“Όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες είναι εντυπωσιακοί και εκπληκτικοί – είμαι ένας τεράστιος θαυμαστής όλων αυτών. Κάθε ένας από αυτούς με ενέπνευσε να ψάξω βαθύτερα και να προσπαθήσω να είμαι πιο ειλικρινής με το album. Είναι τιμή μου που συνεργάστηκα με αυτούς τους τύπους και ελπίζω ότι οι fans να τους αγαπούν. Νομίζω ότι κάθε τραγούδι είναι υπέροχο, αλλά πρέπει να ξεχωρίσω τη συνεργασία μου με τον Aloe Blacc – η οποία υπήρξε στα σκαριά τα τελευταία 7 χρόνια!”, δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη του στο SounDarts.gr.

Το τραγούδι που συμπληρώνει το tracklist είναι το “εύθραυστο”, “Saint James” μέσα από το οποίο μας παρουσιάζει μια άλλη διάσταση του ως καλλιτέχνης με την αφοπλιστική του ειλικρίνεια και “καθαρότητα” στον ήχο του!

Κι αν ακόμα αναρωτιέστε για το τι μπορεί να μας επιφυλάσσει για το μέλλον αυτός ο αεικίνητος καλλιτέχνης στην ίδια συνέντευξη μας αποκάλυψε το εξής: “Έχω πάντα ένα τραχύ σχέδιο για περίπου 4 albums στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή γράφω ένα νέο έργο που τιτλοφορείται 1978 για το οποίο θα κυκλοφορήσω 4 δίσκους μέσα σε ένα χρόνο. Είναι η μεγαλύτερη (δισκογραφική) απόπειρα που προσπάθησα ποτέ!”…. way to go Mr. James!

Art Cover:

Tracklist:

1 I Need Your Love (feat. Ledisi & Christian Scott aTunde Adjuah) 4:19

2 You Know What It Do 3:07

3 Feels so Good (feat. Cecily) 3:49

4 Turn Me Up (feat. Aloe Blacc) 3:53

5 Just the Way You Are 5:32

6 Baby Don’t Cry (feat. J. Hoard) 5:39

7 Nobody Knows My Name (feat. Laura Mvula & Kris Bowers) 2:55

8 Take Me Home (feat. Lizz Wright) 4:11

9 I Found a Love (feat. Taali) 3:44

10 Saint James 4:14

11 Miss Me When I’m Gone (feat. Marcus Machado) 3:37

12 Oracle (高尾山) [feat. Erik Truffaz & Hindi Zahra] 5:58

Playlist

Διαβάστε Ξανά

Read Again

Back To Top