skip to Main Content

Νέο Cover | Βαβέλ – Roxanne

Η Roxanne στον κόσμο της “Βαβέλ”, χορεύει tango στο Moulin Rouge και τραγουδάει στα ελληνικά!

Τίτλος τραγουδιού: “Roxanne”

Καλλιτέχνης: Βαβέλ

Μουσική / Στίχοι: Sting, Φώτης Αναγνωστόπουλος, Πάνος Καββαθάς

Πρώτη Εκτέλεση: The Police (1978)

Εταιρεία: Βαβέλ

Από το album: digital single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 4 Αυγούστου 2020

Art-Cover:

Το Μάιο του 2019 στην Πάτρα, ο Φώτης Αναγνωστόπουλος (πολίτικη λύρα, ούτι, τραγούδι) από το χώρο της παραδοσιακής και ρεμπέτικης μουσικής συναντά τον Πάνο Καββαθά (κιθάρα, τραγούδι) από το χώρο του σύγχρονου έντεχνου ρεπερτορίου, με επιδίωξη τη μουσική γεφύρωση δύσης-ανατολής μέσα από παραδοσιακά (θρακιώτικα, μικρασιάτικα, μακεδονίτικα, αρμένικα κ.α.) και έντεχνα τραγούδια γνωστών Ελλήνων δημιουργών. Πολύ σύντομα, προστίθεται στην ομάδα η Ελένη Τσέκη (ακορντεόν) φέρνοντας μαζί της αγαπημένα βαλς, αργεντίνικα tango και ρετρό ελληνικά κομμάτια. Το μουσικό παζλ ολοκληρώνεται με το Γιώργο Μπαράκο (κρουστά, φωνητικά) για να συμπληρώσει το σχήμα τόσο ρυθμικά όσο και εκτελεστικά.

Το αποτέλεσμα αυτής της αλληλεπίδρασης, ήταν να συνδέσουν διαφορετικά -αλλά ίσως όχι και τόσο ξένα τελικά- μουσικά ακούσματα και χρώματα, από διαφορετικές περιοχές και χρονικές περιόδους και να τα «χτίσουν» μεταξύ τους ανταλλάσσοντας μουσικές απόψεις και ενορχηστρωτικές ιδέες σε μια ξεχωριστή και ιδιότυπη μουσική «Βαβέλ»!

Τώρα η πρώτη ηχογράφηση των Βαβέλ είναι γεγονός! Ένα cover στο “Roxanne” των Police με αναφορές σε tango, προσθήκη νέων στίχων καθώς και ελεύθερη απόδοση στα ελληνικά των στίχων της γνωστής διασκευής του “Moulin Rouge”. Σε φιλική συμμετοχή στο τραγούδι συναντάμε την Διονυσία Ντρουβάρη.

Δ.Τ.

Βαβέλ - Roxanne

Back To Top