skip to Main Content

Νέο Cover & Συνεργασία | Iggy Pop feat. Bootsy Collins- Family Affair

O Iggy Pop παρουσιάζει μια ακυκλοφόρητη διασκευή του “Family Affair” των Sly & The Family Stone, στην οποία συμμετέχει ο Bootsy Collins!

Τίτλος τραγουδιού: “Family Affair”

Καλλιτέχνης: Iggy Pop

Μουσική/Στίχοι: Sylvester Stewart

Πρώτη εκτέλεση: Sly and the Family Stone (1971)

Εταιρεία: Mijac Music (BMI)

Από το LP: Digital Single

Ημ/νία κυκλοφορίας single: 21 Απριλίου 2020

Art-Cover:

Ο Iggy Pop έγινε 73 την περασμένη Τρίτη και το γιόρτασε με το κυκλοφορία μιας διασκευής στο κλασικό τραγούδι “Family Affair” των Sly and the Family Stone το οποίο ηχογράφησε με το funk icon Bootsy Collins, ο οποίος τον συνόδευσε στο μπάσο, το 1985.

«Πάντα μου άρεσε αυτό το τραγούδι. βγήκε όταν ήμουν κάπως απογοητευμένος το 1971», δήλωσε ο Iggy στο BBC. “Υπάρχει πολλή αλήθεια σε αυτό, ειδικά στη δεύτερη στροφή, σχετικά με όλα τα είδη των ερωτήσεων που επανέρχονται τώρα”.

Το τραγούδι βρισκόταν στο αρχείο του τα τελευταία 35 χρόνια. «Τότε μια μέρα που τα πράγματα είχαν χαλαρώσει στην καθημερινή ζωή για όλους και για μένα, το άκουσα τυχαία», είπε. «Απλώς με έκανε να νιώθω καλά και ήταν καλή παρέα και ήλπιζα ότι θα μπορούσα να το κυκλοφορήσω και θα ήταν επίσης “καλή παρέα” και για κάποιον άλλο».

Ο πιο πρόσφατος δίσκος του Pop, το “Free” του 2019, είναι μια ώριμη, jazz συλλογή τραγουδιών που δημιούργησε σε συνεργασία με τον τρομπετίστα Leron Thomas και την κιθαρίστρια Sarah “Noveller” Lipstate.

To πρωτότυπο τραγούδι κυκλοφόρησε το 1971 μέσα από το album “There’s a Riot Goin’ On”, των Sly and the Family Stone. Τους στίχους και τη μουσική του υπογράφει ο Sly Stone (Sylvester Stewart).

Iggy Pop feat. Bootsy Collins - Family Affair

Original Version: Sly & the Family Stone - Piece of My Heart (1971)

Back To Top