skip to Main Content

Νέο Cover & Συνεργασία | Mercury Rev & Norah Jones – Okolona River Bottom Band

Οι Mercury Rev σε συνεργασία με την Norah Jones διασκευάζουν το “Okolona River Bottom Band”.

Τίτλος τραγουδιού“Okolona River Bottom Band”

Καλλιτέχνης: Mercury Rev & Norah Jones

Μουσική / Στίχοι: Bobbie Gentry

Πρώτη Εκτέλεση: Bobbie Gentry (1968)

Εταιρεία: Bella Union/Partisan Records

Από το LP: “Bobbie Gentry’s The Delta Sweete Revisited”

Ημ/νία κυκλοφορίας LP: 8 Φεβρουαρίου 2019

Art-Cover:

Οι Mercury Rev έχουν συγκεντρώσει μια εντυπωσιακή σειρά από καλεσμένους για το επερχόμενο album τους “Bobbie Gentry’s The Delta Sweete Revisited”. Ανάμεσα τους θα συναντήσουμε και τα ονόματα των: Margo Price, Hope Sandoval, Vashti Bunyan, Lucinda Williams και Phoebe Bridgers. Το album περιλαμβάνει επίσης την βραβευμένη με Grammy, Norah Jones, της οποίας η συνεισφορά στο album ήρθε με τη διασκευή του τραγουδιού “Okolono River Bottom Band” της Gentry, με την Jones στην πρώτη γραμμή των φωνητικών.

Το “The Delta Sweete” ήταν το δεύτερο studio album της Αμερικανίδας τραγουδοποιού Bobbie Gentry που κυκλοφόρησε στις 5 Φεβρουαρίου του 1968 από την Capitol Records. Το album επανεκδόθηκε στις ΗΠΑ το 1971 από την ίδια εταιρεία υπό τον τίτλο “Road Tobacco”. Αυτή η κυκλοφορία παρέλειπε τα τραγούδια “Big Boss Man” και “Farm Parchman”, αναπροσαρμόζοντας έτσι το tracklist του και παρουσιάζοντας ένα νέο εξώφυλλο. Το album επανεκδόθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1972 από την EMI, υπό τον τίτλο “Way Down South”, με το αρχικό tracklist και ένα ακόμα νέο εξώφυλλο. Το album περιείχε τις μεγάλες επιτυχίες: “Louisiana Man”, “Refractions”, “Big Boss Man” και “Okolono River Bottom Band” που παρουσίασαν πρόσφατα οι Mercury Rev με την Norah Jones.

Το “The Delta Sweete Revisited” αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 8 Φεβρουαρίου μέσω των εταιρειών Partisan/Bella Union. Το album αυτό ακολουθεί το “The Light in You” των Mercury Rev που κυκλοφόρησε το 2015.

Mercury Rev & Norah Jones - Okolona River Bottom Band

Original Song: Bobbie Gentry - Okolona River Buttom Band (1968)

Back To Top