skip to Main Content

Νέο Cover | Daron Malakian and Scars on Broadway – Γιε Μου

H διασκευή του «Γιε μου» του Σταμάτη Κόκοτα από τους Scars on Broadway κυκλοφόρησε.

Τίτλος τραγουδιού“Gie Mou”

Καλλιτέχνης: Daron Malakian and Scars on Broadway

Μουσική / Στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος, Απόστολος Καλδάρας

Πρώτη Εκτέλεση: Σταμάτης Κόκοτας (1977)

Εταιρεία: Scarred for Life

Από το LP: “Dictator”

Ημερομηνία κυκλοφορίας LP: 20 Ιουλίου 2018

Art-Cover:

Ο πρώην κιθαρίστας των System of a Down και νυν frontman των Scars on BroadwayDaron Malakian, αποκάλυψε πως στον ολοκαίνουριο δίσκο των Scars, θα έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε μια instrumental διασκευή στο κλασσικό τραγούδι του Σταμάτη Κόκοτα, “Γιε μου”.

«Ναι, θα είναι στο νέο album. Χαίρομαι που σας άρεσε», ήταν η απάντηση «βόμβα» του Daron Malakian στο roxx.gr και τώρα την έχουμε διαθέσιμη για ακρόαση. Ίσως να θυμάστε ότι σε μία συναυλία το 2010, οι Scars on Broadway είχαν παίξει για πρώτη φορά αυτή την instrumental διασκευή στο «Γιε Μου» κάνοντας το ελληνικό κοινό να ανεβάζει τα views του ερασιτεχνικού video που το παρουσίαζε στο YouTube στα ύψη.

Η διασκευή αυτή συμπεριλαμβάνεται στο νέο album των Scars on Broadway με τίτλο «Dictator», τους στίχους του πρωτότυπου τραγουδιού είχε γράψει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος και τη μουσική του ο Απόστολος Καλδάρας, και είχε κυκλοφορήσει για πρώτη φορά το 1977.

O κιθαρίστας των System of a Down σε μία συνέντευξη του στο Revolver μίλησε τόσο για το δίσκο αλλά και για τη διασκευή αυτή: “Είναι ένα παλιό ελληνικό τραγούδι. Ο θείος μου είχε ζήσει στην Ελλάδα και είχε φέρει μαζί του στις ΗΠΑ μπόλικη ελληνική μουσική. Όταν ήμουν παιδί άκουγα πολλά τέτοια τραγούδια. Αυτό μου είχε κολλήσει. Αποφάσισα να κάνω μία instrumental εκτέλεση του τραγουδιού γιατί πάντα αγαπούσα τη μελωδία. Δεν είχα ιδέα τι έλεγαν οι στίχοι και τι έλεγε. Είναι ένα όμορφο αλλά και στενάχωρο τραγούδι. Οι επιρροές μου στο παίξιμο της κιθάρας έχουν πολύ μπουζούκι. Το έκανα instrumental γιατί δεν μπορούσα να τραγουδήσω στα ελληνικά. Είναι από τις αγαπημένες μου στιγμές στο άλμπουμ γιατί είναι τόσο αναπάντεχο!”

Daron Malakian and Scars on Broadway - Γιε Μου

Original Song: Σταμάτης Κόκοτας - Γιε Μου (1977)

Back To Top