skip to Main Content

Ο Yann Tiersen στην Αθήνα, για μια σπάνια σόλο συναυλία!

Έρχεται για μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017!

Πριν λίγες ώρες, ολοκληρώθηκε η συνέντευξη Τύπου του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2017, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκε το φετινό πρόγραμμα του φεστιβάλ. Στις ευχάριστες εκπλήξεις, στα πλαίσια των μουσικών εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, ανήκει η προγραμματισμένη για τις 13 Ιουλίου συναυλία του Yann Tiersen στο Ηρώδειο.

Ο Γάλλος μουσικός και συνθέτης έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από το ονειρικό soundtrack, που συνέθεσε για την ταινία του Ζαν – Πιερ Ζενέ, “Amelie” (2001). Ωστόσο, ευθύνεται και για τις εξαιρετικές μουσικές των ταινιών “Good bye, Lenin!” και “Tabarly”. Πρόκειται για έναν καλλιτέχνη που έχει αφήσει το δικό του, όμορφο αποτύπωμα στα μουσικά δρώμενα. Το τελευταίο studio album του, ένατο κατά σειρά, που κυκλοφόρησε το 2016 ,έχει τον τίτλο “Eusa” και είναι εμπνευσμένο από το μικρό νησί Ile d’ Ouessant, στις όχθες της Βρετάνης, όπου και κατοικεί τα τελευταία χρόνια.

Σε αυτόν τον τόπο σκοπεύει να μας ταξιδέψει με την συναυλία του στον ιδιαίτερο χώρο του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού, ο Tiersen, μέσα από συνθέσεις του σε solo πιάνο και βιολί.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου.

 

Υann Tiersen – La Valse d’Amélie

Back To Top