skip to Main Content

Τελευταία υπόκλιση από την Aretha Franklin

“Θα βγω στην σύνταξη φέτος. Θα ηχογραφώ, αλλά αυτή θα είναι η τελευταία χρονιά για συναυλίες. Αυτό ήταν.”

Με αυτά τα λόγια η βασίλισσα της soul μουσικής σκηνής όρισε το 2017 να ρίξει την αυλαία της και να κλείσει το μεγάλο κι ενεργό αυτό κεφάλαιο που γράφει επάνω το όνομά της. Από το 1956 δεν άφησε ούτε μία στιγμή το μικρόφωνο, ενώ η πορεία της έδειξε πως πρόκειται για ένα ακατέργαστο διαμάντι που μετατράπηκε σε θρύλο της μουσικής βιομηχανίας.

Η Aretha Franklin, πολυβραβευμένη τραγουδίστρια και με ουκ ολίγα αξιομνημόνευτα hit singles, δεν δίστασε ποτέ να συνεργαστεί με καλλιτέχνες της νέας γενιάς, ενώ οι παλαιότεροι την εμπιστεύονταν με κλειστά τα μάτια. Ο τελευταίος της δίσκος κυκλοφόρησε το 2014 με τίτλο “Aretha Franklin Sings the Great Diva Classics”. Διασκευές σε τραγούδια των Adele, Gloria Gaynor και Chaka Khan περιλαμβάνονται στο εν λόγω album, ενώ αξιοσημείωτη είναι και η συνεργασία της με τον rapper André 3000 στην παραγωγή.

Με ανακοίνωσή της στις 7 Φεβρουαρίου στο WDIV Local 4, η Aretha Franklin μέσα στο 2017 θα έχει ολοκληρώσει τον τελευταίο της δίσκος, για τον οποίο θα συνεργαστεί με τον Stevie Wonder και όπως δήλωσε ξανά η ίδια θα υπάρχουν πολλά διαφορετικά στοιχεία μέσα σε αυτόν. Μία συνεργασία της οποίας το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να είναι αμφίβολο. Με την ολοκλήρωση, λοιπόν, του δίσκου, η Franklin θα αφήσει πίσω της τις μουσικές σκηνές και τις περαιτέρω ηχογραφήσεις και θα αποσυρθεί.
Το έργο της, όπως είναι εύλογο, δεν θα συνεχίσει να υφίσταται, ενώ η ίδια θα το παρακολουθεί από μακριά να περνάει από γενιά σε γενιά.

“Νιώθω πάρα πολύ “πλούσια” και ικανοποιημένη, τρέφω σεβασμό για την αρχή της καριέρας μου και για το που έχω φτάσει να είμαι σήμερα. Θα συνεχίσω να είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη, αλλά δεν πρόκειται να πάω πουθενά, απλά θα κάτσω και δεν θα κάνω τίποτα. Αυτό δεν θα ήταν καλό.”

 

Aretha Franklin – Think

Back To Top