skip to Main Content

Βυθιστείτε στο ηχητικό βασίλειο των Black Sonic Pearls, μιας διεθνώς αναγνωρισμένης altrnative/modern rock μπάντας που κινείται απρόσκοπτα μεταξύ hard rock και grunge ως το σύγχρονο metal. Λίγο μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου album τους “Sonixomnia” στις 23 Φεβρουαρίου, και μετά από μια περιοδεία με θρύλους όπως ο SLASH και οι Five Finger Death Punch, ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Alex Blacksonic παραχώρησε στο SounDarts.gr Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Ο ηλεκτρισμένος κόσμος των Black Sonic Pearls (BSP), άρχισε να σχηματίζεται στα τέλη του 2020, και αντλεί έμπνευση από το εμβληματικό κίνημα του Seattle Grunge της δεκαετίας του 1990 αλλά και τους εναλλακτικούς metal ήχους από τη δεκαετία του 2020.

Για το «Sonixomnia», οι BSP συνεργάστηκαν με τον βραβευμένο με Grammy, Αμερικανό παραγωγό Michael H. Brauer και το αποτέλεσμα είναι ένα μουσικό αριστούργημα που υπόσχεται μια συγχώνευση μοντέρνου κλασικού hard rock, με πλούσια εκρηκτικά κιθαριστικά riffs και ένα εκπληκτικό μείγμα rock.

Οι Black Sonic Pearls αποτελούνται από τους Alex Blacksonic (κιθάρα), Arseniy Borodin (φωνή), Sergey Polyanskiy (κιθάρα) και Mikhael Kiriyushchenko (Drums). Την περίοδο 2022–2023, η μπάντα πέρασε τον περισσότερο χρόνο σε εμφανίσεις σε μερικά από τα μεγαλύτερα metal festivals συμπεριλαμβανομένων των “Masters Of Rock”, “Rock Castle”, ”Metalheads Meeting”, “Midalidare Rock”, “Dubai Metal Fest” και πολλά άλλα, έχοντας την ευκαιρία να μoιραστούν τις σκηνές με ονόματα όπως: Judas Priest, Ville Valo, Scorpions, Pantera κ.α. Τον Μάρτιο του 2024 το συγκρότημα ακολούθησε τον Slash στο ασιατικό σκέλος της περιοδείας του “The River Is Rising”. Επιπλέον, θα μοιραστούν τη σκηνή με τoυς Five Finger Death Punch και Ice Nine Kills σε επιλεγμένα shows, μαγεύοντας το κοινό σε διάσημα ευρωπαϊκά φεστιβάλ όπως το «Metalfest» και το «Metaldays».

Οι Black Sonic Pearls δεν είναι απλά ένα συγκρότημα, είναι μια ηχητική εμπειρία που ξεπερνά τα όρια του χρόνου και του είδους. Το ταξίδι μόλις ξεκίνησε, και το σκηνικό έχει ήδη διαμορφωθεί για να κατακτήσουν νέα ύψη στον κόσμο του σύγχρονου κλασικού hard rock.

Γεια σου Alex και καλωσόρισες στο SounDarts.gr! Λοιπόν, ποιοι είναι οι Black Sonic Peals και πώς καταλήξατε στη μορφή που έχετε σήμερα;

Οι Black Sonic Pearl είναι ένα διεθνές συγκρότημα με μια ομάδα από όλο τον κόσμο. Ξεκινήσαμε το 2020 και αμέσως μετά τη δημιουργία του συγκροτήματος, μπήκαμε στον COVID. Είχαμε λοιπόν πολύ χρόνο να δουλέψουμε πάνω στο υλικό μας. Όλα τα κανονικά συγκροτήματα στην αρχή βγάζουν το δίσκο τους, και μετά κάνουν περιοδείες ή παίζουν συναυλίες σε όλο τον κόσμο, εμείς κάναμε το αντίθετο. Αρχίσαμε να κάνουμε συναυλίες, εμφανιστήκαμε σε μερικά φεστιβάλ και μετά αρχίσαμε να κυκλοφορούμε τα singles. Στη συνέχεια, τελικά αυτή την άνοιξη, στις 23 Φεβρουαρίου, κυκλοφορήσαμε το ντεμπούτο μας δίσκο μαζί με το βασικό single «Black Butterfly». Ταυτόχρονα κυκλοφορήσαμε κι ένα video για αυτό. Έτσι, μπορείτε να πείτε ότι οι Black Sonic Pearls είναι ένα μοντέρνο, rock, εναλλακτικό συγκρότημα από όλο τον κόσμο, το οποίο κάνει περιοδείες σε όλο τον κόσμο. Και ελπίζουμε ότι η μουσική μας θα αρέσει στο κοινό.

Έχετε κάποια βάση στον κόσμο;

Ναι, ζούμε σε διαφορετικές χώρες και νομίζω ότι τον τελευταίο καιρό έχουμε τη βάση μας για πρόβες μας στην Τσεχία, η οποία είναι η αγαπημένη μας χώρα στην Ευρώπη. Ο καθένας ζει σε διαφορετικά μέρη. Για παράδειγμα, εγώ ζω στην Κεντρική Ασία και μερικά από τα παιδιά ζουν στη Ρωσία, ένας άλλος από την ομάδα μας ζει στην Ελλάδα και άλλοι ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτσι εξαπλωθήκαμε σε όλο τον κόσμο.

Ποιος μένει στην Ελλάδα;

Ω, εννοώ, δεν είναι μέλος του συγκροτήματος, αλλά είναι μέλος της ομάδας του front of house. Είναι ο Έλληνας.

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε το ντεμπούτο studio album σας με τίτλο “Sonixomnia”. Πρώτα από όλα θα ήθελα να μου πείτε ποια ήταν η έμπνευσή σας για τον τίτλο και τι σημαίνει για εσάς;

Η έμπνευσή μας για τον τίτλο προέρχεται από ένα παιχνίδι λέξεων. “Sonixomnia” σημαίνει “Sonic-Somnia”, είναι σαν ηχητικά οράματα. Έτσι κυριολεκτικά γράφτηκε μέχρι κάποιο σημείο και ο ίδιος ο δίσκος. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας, έμενα πολύ στο σπίτι, και ίσως στη μέση της νύχτας, ξυπνούσα με μια μελωδία ή με έναν στίχο και έπιανα την κιθάρα, έτρεχα κάπου όπου όλοι οι άλλοι δεν μπορούσαν να με ακούν και θα το ηχογραφούσα. Τα τραγούδια έρχονταν το ένα μετά το άλλο. Έμοιαζε σαν όραμα.

Ποια ήταν η έμπνευση για αυτό το album;

Έχουμε πολλές εμπνεύσεις που κυμαίνονται από την κλασική metal στη grunge σκηνή του Seattle της δεκαετίας του ’90, που ήταν το τεράστιο vibe εκείνη την περίοδο. Επίσης ο Chris Cornell. Του αφιερώσαμε ένα τραγούδι σε αυτόν τον δίσκο. Είχε τεράστια επιρροή (σε εμάς). Μπορούμε σίγουρα να αναφέρουμε το όνομά του, γιατί είχαμε την αίσθηση ότι το πνεύμα του επέβλεπε ότι συνέβαινε. Οι Audioslave, οι Foo Fighters, όλοι αυτοί οι τύποι. Φυσικά, τα βασικά αγαπημένα μας συγκροτήματα όπως οι Metallica και επειδή όλοι στο συγκρότημα άκουγαν διαφορετική μουσική, ειδικά τα όργανα, όπως κάνουν οι οργανοπαίκτες, ακούμε blues, jazz fusion, κάποια περίεργα πράγματα. Μας αρέσει πολύ η μουσική, όχι μόνο οι ερμηνευτές.

Υποθέτω ότι ήταν προφανές ότι ο Chris Cornell ήταν η κύρια έμπνευσή σας αφού επιλέξατε να διασκευάσετε το “Cochise”, τη συνεργασία του με τον Tom Morello, για αυτό το album. Γιατί επιλέξατε αυτό το τραγούδι;

Αυτό το τραγούδι είναι b-side για ένα single, το “I Know Your Name”, το οποίο είναι ένα τραγούδι γραμμένο στη μνήμη του Chris Cornell. Θέλαμε να προσθέσουμε κάτι ενδιαφέρον και αφού όλοι στο συγκρότημα είναι θαυμαστές των Audioslave, για πολύ καιρό σκεφτόμασταν ποιο τραγούδι να επιλέξουμε. Τότε ο frontman μας πρότεινε το “Cochise”, γιατί του άρεσε τόσο πολύ να το τραγουδάει. Αρχίσαμε να ψάχνουμε για τους εκδότες των Audioslave για τα δικαιώματα και πήραμε μια πολύ γρήγορη απάντηση ότι το demo μας έφτασε στα επιζώντα μέλη του συγκροτήματος. Μας έδωσαν την άδεια. Μας βοήθησαν πραγματικά σε αυτό και έτσι με την ευλογία τους, κυκλοφορήσαμε αυτό το τραγούδι και στο δίσκο, όχι μόνο ως bonus κομμάτι για το single.

Αν έπρεπε να περιγράψεις την όλη διαδικασία δημιουργίας του “Sonixomnia”, τι θα έλεγες;

Θα έλεγα ότι ερχόταν κάπου από το διάστημα, στα κεφάλια μας, σίγουρα.

Εκτός από την αγάπη σας για τη μουσική και τη σκηνή του metal/hard rock, τι σας ώθησε να ενωθείτε και να δημιουργήσετε τους Black Sonic Pearls το 2020;

Νομίζω ότι στην αρχή υπήρχαν απλώς ακυκλοφόρητες μουσικές ιδέες. Ο καθένας είχε το δικό του project και τη δική του καριέρα στη μουσική. Για παράδειγμα, ο frontman μας έχει επίσης μια καριέρα pop τραγουδιστή, με την οποία καταπιάνεται συνεχώς και είναι αρχικά γνωστός ως pop τραγουδιστής και μετά ως τραγουδιστής της rock. Αυτό λοιπόν ήταν το κίνητρό του. Ήθελε να είναι σε ένα πραγματικό rock συγκρότημα. Όλοι ήμασταν άβολα στα μέρη που βρισκόμασταν μουσικά εκείνη τη στιγμή. Μετά είπαμε «ας προσπαθήσουμε. Γιατί όχι? Ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε με τους καλύτερους που μπορούμε να βρούμε, απλώς για να το κάνουμε με τον τρόπο της παλιάς σχολής». Σήμερα, για πολλούς ανθρώπους που αγαπούν την ίδια μουσική με εμάς, είναι πραγματικά δύσκολο να βρουν μια νέα μπάντα που θα είναι τόσο καλή σε αυτό. Νέες μπάντες στο στυλ των Audioslave, των Velvet Revolver, των Foo Fighters κ.λπ. -ίσως δεν τις βλέπω- αλλά νομίζω ότι δεν εμφανίζονται πια ή εμφανίζονται πολύ, πολύ σπάνια. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να προσπαθήσουμε και απλά αυτό μετά εξερράγη. Μετά κάναμε το πρώτο single, το οποίο είχε πολύ καλή ανταπόκριση και αποφασίσαμε να προχωρήσουμε με αυτό το project, και αυτό κάνουμε ακόμα τώρα.

Εκτός από τον Arseniy, τον τραγουδιστή σας, είχατε όλοι δισκογραφικό υπόβαθρο;

Ναι! Πρώτα από όλα, ο δεύτερος κιθαρίστας μας, ο Serge, ο ντράμερ μας, ο Mike κι εγώ, ήμασταν μαζί σε ένα συγκρότημα. Ο Serge ήταν κιθαρίστας. Εγώ και ο Mike, παίζαμε κάποιο είδος metal core. Ο frontman μας από αυτό το συγκρότημα έφυγε και επρόκειτο να παίξουμε λίγο πιο μελωδικά πράγματα. Σκεφτήκαμε για πολύ καιρό ότι θέλαμε να κάνουμε και έτσι έστειλα στον Arseniy μήνυμα το ίδιο δευτερόλεπτο. Μου απάντησε ότι ενδιαφέρεται πολύ και αρχίσαμε να το κάνουμε. Για παράδειγμα, ο Sergey, έχει το δικό του συγκρότημα στη Ρωσία, το οποίο ονομάζεται 5diez. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει πολλά albums και είναι αρκετά μεγάλοι εκεί. Έτσι, όλοι είχαν την εμπειρία της ηχογράφησης, την εμπειρία των συναυλιών και των περιοδειών σε όλη την Ευρώπη, οπότε σίγουρα δεν είναι η πρώτη μας μέρα στη δουλειά.

Παρακολουθώντας σας, διαπιστώνουμε ότι οι περιοδείες είναι μέρος της ζωής σας. Είναι κάτι που απολαμβάνετε περισσότερο από την ηχογράφηση στο στούντιο;

Αυτοί είναι δύο διαφορετικοί κόσμοι. Το στούντιο είναι μια πιο δημιουργική διαδικασία. (Οι απαιτήσεις) είναι λιγότερο σωματικές, λιγότερο εξαντλητικές. Έχει να κάνει με τα vibes. Η περιοδεία αφορά τις φυσικές συνθήκες. Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να κοιμάσε αρκετά. Πρέπει να νιώθεις καλά. Λοιπόν, στα τέλη των τριάντα μας, πρέπει να είμαστε ακόμα ενεργητικοί και σε συνθήκες εργασίας. Η περιοδεία είναι επίσης να βλέπεις άλλα μέρη και να συναντάς τους ανθρώπους. Κατά τη διάρκεια των περιοδειών μας, ο χρόνος στη σκηνή είναι ο πιο πολύτιμος χρόνος που μπορούμε να έχουμε στη ζωή μας, εκτός από τον χρόνο που έχουμε με τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Είναι ένα είδος ναρκωτικού. Αν επιστρέφετε από το δρόμο όπως κάναμε αυτή τη στιγμή, είστε αδύναμοι στο σπίτι και μετά σκέφτεστε την επόμενη συναυλία που θέλετε να κλείσετε. Μόλις γυρίσαμε από περιοδεία στο Ντουμπάι και στην Ασία, αλλά ήδη σκεφτόμαστε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε, όπως «πάμε Κωνσταντινούπολη; Πάμε Ελλάδα;». Νομίζω ότι πρόκειται για δύο κόσμους που τελικά ο ένας δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς τον άλλο. Γράφοντας μουσική στο στούντιο και στη συνέχεια προωθώντας την με την περιοδεία. Μόνο αυτά τα δύο πράγματα μπορούν να φέρουν ισορροπία στο μυαλό μας. Άρα τα αγαπάμε και τα δύο.

Ήσασταν οι ειδικοί καλεσμένοι των Slash και Myles Kennedy & The Conspirators στην ασιατική περιοδεία τους. Πώς θα περιέγραφες αυτή την εμπειρία;

Αυτό ήταν πραγματικά εκπληκτικό! Μπορώ να χρησιμοποιήσω όλες τις λέξεις στα αγγλικά που θα περιγράψουν μόνο μία: απολύτως υπέροχο! Οι περιοδείες με μπάντες που είναι τόσο μεγάλες, και έχουμε ήδη μεγάλη εμπειρία από περιοδείες με τεράστια συγκροτήματα-, είναι συνήθως σαν να είσαι σε θέση να αναπνεύσεις, όταν σου επιτρέπουν να αναπνεύσεις, περπατάς όταν σου επιτρέπουν να περπατήσεις, παίζεις όταν σου επιτρέπουν να παίξεις. Εδώ από το πρώτο δευτερόλεπτο, μας υποδέχτηκαν σαν οικογένεια ακόμη και πριν από την περιοδεία. Ο Todd Kerns, ο μπασίστας του συγκροτήματος, ένας απολύτως καταπληκτικός άνθρωπος -και σε αγαπάμε Tod, αν θα το δεις αυτό κάποια μέρα-, μας έκανε ένα video καλωσορίσματος που μας ενθάρρυνε πολύ. Είπε, «Θα σας δούμε παιδιά στην περιοδεία» και πολλά άλλα πράγματα. Πήγαμε εκεί, γνωρίζοντας ότι αυτή δεν θα είναι η συνηθισμένη «εμπειρία της μεγάλης μπάντας» και όταν φτάσαμε, νιώσαμε απολύτως ευπρόσδεκτοι την πρώτη κιόλας μέρα που μας προσκάλεσαν απλώς για να πιούμε ένα ποτό, να συνομιλήσουμε και να περάσουμε μια διασκεδαστική βραδιά με ιστορίες. Ο δεύτερος κιθαρίστας, ο κύριος Frank Sidoris είναι επίσης ένας απίστευτος άνθρωπος -Frank σε αγαπάμε επίσης- και ο ίδιος ο Slash και ο Myles Kennedy, που ήταν κάθε μέρα, δύο φορές σε μια παράσταση έλεγαν από τη σκηνή πολλά καλά πράγματα για τη μπάντα μας, προβάλλοντάς μας βασικά στο κοινό. Ο Slash είπε τόσα πολλά καλά λόγια και μετά μιλούσε μαζί μας, πολύ θερμά. Ένας rock star του μεγέθους του μπορεί να ανταπεξέλθει να συμπεριφέρεται όπως θέλει, αλλά ήταν απολύτως υπέροχος. Δεν θα σταματήσω να το λέω αυτό. Επίσης οι άνθρωποι είναι καταπληκτικοί και με τον όρο «άνθρωποι» εννοώ το κοινό. Η Ασία είναι ένα τρελό μέρος. Υπάρχουν τρελά καλοί χώροι, τρελά καλές παραγωγές, τρελά καλοί υποστηρικτές, τρελά καλοί άνθρωποι και πολύ φιλόξενοι. Αυτές ήταν οι πρώτες μας εμφανίσεις στην Ασία και οι άνθρωποι γνώριζαν ήδη τους στίχους και τραγουδούσαν μαζί μας τα τραγούδια μας, αγόραζαν μπλουζάκια, μας σταματούσαν κοντά στο χώρο κ.λπ. οπότε, ναι, ήταν σαν μια 100% πλήρης rockstar εμπειρία. Όπως είπα στα παιδιά όταν λέγαμε αντίο, αν κάποια μέρα βρεθούν οπουδήποτε στον κόσμο και θέλουν να παίξουν ξανά μαζί μας, θα είμαστε εκεί όσο και να μας κοστίσει, ό,τι κι αν χρειαστεί να κάνουμε θα το κάνουμε. Με δύο λόγια, ήταν απολύτως εκπληκτικό και ελπίζω στο μέλλον να παίξουμε ξανά μαζί.

Λοιπόν, αυτό θα μπορούσε να είναι ένα από τα ορόσημα των BSP στη σύντομη ζωή τους μέχρι τώρα! Υπάρχει κάποια άλλη στιγμή που θεωρείς ότι είναι ορόσημο για το συγκρότημα;

Υπάρχουν σίγουρα μερικά σημαντικά που είναι καθ’ οδόν γιατί θα ανοίξουμε μια συναυλία που έχει ήδη επιβεβαιωθεί, αλλά θα υπάρξουν μερικές ακόμα, για τους Five Finger Death Punch. Επίσης, θα παίξουμε σε μερικά πολύ καλά ευρωπαϊκά φεστιβάλ, όπως το Metal Fest στην Τσεχία, το καλύτερο. Και πάλι, η Τσεχία μοιάζει σαν οικογένεια. Όλο το φεστιβάλ, οι διοργανωτές είναι σαν μια οικογένεια. Είναι ένα πραγματικά πολύ καλό φεστιβάλ.
Κοιτάζοντας πίσω, ένα άλλο ορόσημο θα ήταν το πρώτη live που κάναμε που ήρθε ξαφνικά από το πουθενά και η πρώτη μας συναυλία επίσης στην Ευρώπη. Θα έλεγα ότι κάθε βήμα είναι ένα ορόσημο κάποια στιγμή. Βρίσκοντας τον σκηνοθέτη για τα video μας με τον οποίο συνεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή, τον κ. Josh Graham, η συνεργασία μας με τον Michael H. Brauer, ο οποίος έχει μιξάρει τον δίσκο μας, έναν απολύτως εκπληκτικό μηχανικό μίξης. Είναι ένας από τους καλύτερους στον κόσμο. Τον ευχαριστούμε πάρα πολύ γιατί έκανε γιγάντια δουλειά στο δίσκο, αλλά θα έλεγα ότι τα μεγαλύτερα ορόσημα και βήματα δεν έχουν έρθει ακόμη.

Πώς φαντάζεσαι τους εαυτούς σας σε δέκα χρόνια από τώρα;

Παίζοντας μια περιοδεία από κοινού σε στάδια με τους Metallica. Όχι κάτι λιγότερο.

Έχετε άλλα επαγγελματικά σχέδια για το μέλλον, εκτός από τα live και τα φεστιβάλ που αναφέρατε νωρίτερα; Νέα μουσική ίσως ;

Μόλις κυκλοφορήσαμε τον δίσκο. Θα δουλέψουμε πάνω σε μια ακόμη διασκευή από έναν από τους μεγαλύτερους pop stars στον κόσμο. Έχουμε ήδη κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Σκεφτόμαστε τις guest εμφανίσεις και ποιοι μπορεί να είναι. Επίσης, εργαζόμαστε ήδη σε νέο υλικό. Έχουμε περίπου οκτώ με δέκα τραγούδια για το δεύτερο album μας. Θα επικοινωνήσουμε με τους παραγωγούς που θα το δουλέψουν και ελπίζουμε το φθινόπωρο πως θα πετάξουμε στις Ηνωμένες Πολιτείες για να το ηχογραφήσουμε γιατί αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στη μέση μιας διαδικασίας συγγραφής. Αυτό είναι λίγο πολύ! Αναπτύσσουμε τα πάντα, μεγαλώνουμε, ξεπατωνόμαστε στη δουλειά για να προσφέρουμε την καλύτερη μουσική. Το γενικό σχέδιο είναι να παίζουμε μουσική. Δεν υπάρχει ζωή χωρίς μουσική.

Τι πληροφορίες μπορείς να μας αποκαλύψεις για αυτό το επόμενο album των BSP;

Θα είναι λίγο πιο βαρύ και πιο μελωδικό ταυτόχρονα.

Ποιο είναι το μότο σου στη ζωή;

Συνέντευξη: Θοδωρής Κολλιόπουλος

Back To Top