skip to Main Content

O Alex Kavvadias έχει τη βάση του στην Ελλάδα και είναι γεννημένος στην Αυστραλία. Έγινε γνωστός ως μέλος του ελληνικού συγκροτήματος Matisse, αλλά και της καριέρας του στο modeling. Ο Alex αποφάσισε να προχωρήσει σε solo καριέρα κι ένα πιστό ακροατήριο τον ακολούθησε ενστικτωδώς.

Έπειτα από την κυκλοφορία του νέου του τραγουδιού, με τίτλο “Wonderland”, και το επίσημο video clip του, μιλήσαμε με τον Alex και μοιράστηκε μαζί μας την προοπτική του σχετικά με την τέχνη μέσω του graffiti και μας είπε τι πιστεύει για την ‘επιτυχία’ στα τραγούδια. Ενώ εκτιμάει το παρελθόν του και την καριέρα του μέχρι τώρα, ο Alex είναι γεμάτος στόχους και όνειρα για το μέλλον.

Με ένα απόλυτο σκεπτικό για τις επιλογές του μέχρι τώρα και ανεξάντλητη θετικότητα, ο Alex θέλει να δοκιμάζει διαρκώς νέα πράγματα και να δημιουργεί νέες συνεργασίες. Όπως είπε, στο επόμενο τραγούδι του θα συνεργαστεί με έναν γνωστό καλλιτέχνη. Θα έκανε ο Alex Kavvadias πολιτικό σχολιασμό μέσα από τα τραγούδια του; Ποιο είναι το motto του;

Διάβασε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη στο SounDarts.gr!

Alex, σε καλωσορίζω στο SounDarts.gr! Πρόσφατα ανακοίνωσες την κυκλοφορία του νέο σου τραγουδιού, “Wonderland”. Μίλησέ μας για αυτό.

Το νέο μου τραγούδι Wonderland, με μουσική και στίχους της Φαίδρας Γραμμένου και μουσική παραγωγή του Greggy K και της Ren oπτικοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Γρηγορακάκη σε ένα βίντεο με πρωταγωνιστές τον Κωνσταντίνο Τζούμα και την Δωροθέα Μερκούρη. Το «Wonderland» σαν έννοια μέσα στο τραγούδι, συμβολίζει το δώρο που κρύβει ο ανεκπλήρωτος έρωτας. Την μετουσίωση και την επανασύνδεση με την αποσχισμένη ρομαντική αθωότητα της παιδικής πλευράς κάθε ψυχής. Είναι ο αυθεντικός ρομαντισμός που συχνά ο σύγχρονος άνθρωπος αποποιείται προκειμένου να ενταχθεί σε μια ωμή, κυνική πραγματικότητα. Ο κόσμος και οι πλανήτες γεννήθηκαν μέσα από το απόλυτο σκοτάδι του σύμπαντος, κι έτσι ακριβώς μέσα από το σκοτάδι του ανεκπλήρωτου έρωτα μπορεί τελικά να αφυπνιστεί και να αναδυθεί μια νέα ζωή κι’ ένας νέος δημιουργικός, ρομαντικός εαυτός που δεν είναι πια σε λήθαργο.

Στο video clip του τραγουδιού πρωταγωνιστούν ο Κωνσταντίνος Τζούμας και η Δωροθέα Μερκούρη. Πως προέκυψε η συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Τζούμα και την Δωροθέα Μερκούρη;

Εγώ και η Φαίδρα Γραμμένου, που έγραψε το τραγούδι, πάντα θαυμάζαμε τον Κωνσταντίνο σαν προσωπικότητα και καλλιτέχνη, όπως επίσης πάντα λάτρευα την σπάνια κλασσική ομορφιά ,τον δυναμισμό , και την φινέτσα της Δωροθέας. Θεωρήσαμε ότι οι δυο τους θα ήταν ένας ιδιαίτερος συνδυασμός για το συγκεκριμένο τραγούδι και τους προτείναμε συνεργασία την οποία και δέχτηκαν.

Με το τραγούδι σου “Abnormal” έθιξες το ζήτημα του bullying, ένα κοινωνικό θέμα. Θα έκανες ποτέ πολιτικό σχολιασμό; Θεωρείς ότι η μουσική είναι ένα μέσο προσωπικής κινητοποίησης ή πρόκειται για κάτι επιφανειακό;

Μου αρέσει να θίγω θέματα μέσα από την μουσική χωρίς όμως να κάνω πολιτικούς σχολιασμούς. Η τέχνη είναι ένα μέσο κινητοποίησης σε όλα τα επίπεδα και θεωρώ ότι σκοπός είναι να το κάνει με έναν τρόπο μαγικό . Δεν χρειάζεται να εμπλέκονται φανατισμοί, δογματισμοί και περιορισμένες απόλυτες πεποιθήσεις. Η τέχνη πρέπει να μας βοηθάει να ανοίγουμε τους ορίζοντες μας και να συμφιλιωθούμε με το άγνωστο και την αβεβαιότητα.

Μετράς αρκετά χρόνια στη μουσική βιομηχανία. Τι πιστεύεις πως είναι αυτό που έχει αλλάξει στο κοινό, όσον αφορά τις προτιμήσεις του, σε αυτό το διάστημα;

Νομίζω ότι πάνω κάτω διατηρώ το ίδιο κοινό , ίσως με μια μικρή διαφοροποίηση την οποία όμως δεν είμαι σίγουρος πως να την ορίσω.

Πόσο εύκολο είναι στις μέρες μας να κάνει κανείς ‘επιτυχία’; Οι δισκογραφικές εταιρείες και το internet τι ρόλο παίζουν σε αυτό κατά τη γνώμη σου;

Εξαρτάται τι θεωρεί ο καθένας επιτυχία. Σίγουρα είναι πιο δύσκολο να βγάλει κάποιος χρήματα στις μέρες μας, ενώ παλιότερα ήταν πιο εύκολο, αλλά θεωρώ ότι όταν γίνεται μια καλή δουλειά θα ακουστεί και θα αναγνωριστεί και αυτό πάντα συνέβαινε..το διαδίκτυο σίγουρα διευκολύνει την κατάσταση.

Έχεις μετανιώσει ποτέ για κάτι που έκανες ή για κάτι που δεν έκανες αναφορικά με την καριέρα σου στη μουσική;

Δεν έχω μετανιώσει για τίποτα.

Οι Matisse αποτελούν ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή και την καριέρα σου. Θα επιδίωκες ξανά την ένταξή σου σε κάποιο συγκρότημα; Κι αν ναι, υπό ποιες προϋποθέσεις;

‘Ήταν μια πολύ πλούσια εμπειρία, αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένος με την σόλο πορεία μου και δεν θεωρώ ότι θα έμπαινα ξανά στην διαδικασία ένταξης σε συγκρότημα. Με ενδιαφέρουν όμως οι συνεργασίες με άλλους καλλιτέχνες και έχω σκοπό το επόμενο τραγούδι μου να είναι μια συνεργασία έκπληξη με γνωστό όνομα.

Κατά πόσο έχεις αλλάξει στις επιλογές και στις συνεργασίες σου όλα αυτά τα χρόνια;

Μου αρέσει να ελίσσομαι και να δοκιμάζω νέα πράγματα που ίσως σε κάποιους να φαίνονται δυσαρμονικά ή αντιφατικά. Νιώθω όμως ότι ο πειραματισμός και οι συνεργασίες με διαφορετικά στυλ καλλιτεχνών και ακουσμάτων με εμπλουτίζει και με εξελίσσει σαν καλλιτέχνη.. π.χ.έχω συνεργαστεί με Ψαραντώνη αλλά και με τη Lady Gaga, στο MTV Exit για ένα τραγούδι ενάντια στο trafficking, κτλ.

Ανεξαρτήτως της μουσικής, εντοπίζεις την τέχνη μέσω του graffiti παντού στην Αθήνα και μας το αποδεικνύεις μέσω των φωτογραφήσεών σου. Ποια ιστορία πίσω από αυτά τα graffiti σου έχει τραβήξει περισσότερο το ενδιαφέρον;

Λατρεύω το street art. Δίνει ζωή και χρώμα στην πόλη. Όλα όσα έχω φωτογραφήσει ενέχουν κάτι ξεχωριστό και μου είναι δύσκολο να εστιάσω σε ένα.

Δεδομένης της δύσκολης εποχής που διανύουμε, θα επιδίωκες να ταξιδέψεις στο εξωτερικό και να ακολουθήσεις εκεί την καριέρα σου;

Σε αυτή την φάση της ζωής μου είμαι ευχαριστημένος με τη ζωή μου στην Ελλάδα, αλλά δεν νομίζω ότι θα απέκλεια το ενδεχόμενο του εξωτερικού αν κάποια στιγμή προκύψει.

Τι είναι αυτό που αγαπάς στην Ελλάδα;

Λατρεύω τον καιρό, την ζεστασιά στο κλίμα και τον ψυχισμό των Ελλήνων.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να μάθουμε, ποιο είναι το δικό σου motto στη ζωή;

Τετριμμένο αλλά με εκφράζει απόλυτα: Ceise the day!!!

Συνέντευξη: Ηλέκτρα Λήμνιου

Back To Top