skip to Main Content

Το Bass Delight Crew έχει έδρα την Πάτρα και είναι μια ομάδα από dj’s και παραγωγούς αφιερωμένη στην διάδοση της Jungle / DnB / Reggae / Dub κουλτούρας και μουσικής.

Αποτελεί έμπνευση και δημιουργία του Δημήτρη (Dimitris Bass Delight), ενός από τους παλαιότερους και πιο έμπειρους dj’s του είδους στην Ελλάδα. Ενεργός από το 1993, είναι μέρος της ζωντανής ιστορίας της “Jamaican-UK” σκηνής της πόλης και της χώρας γενικότερα.

Το Crew έχει διοργανώσει και έχει συμμετοχή σε εκατοντάδες events στην Πάτρα και την Αθήνα, ενώ και έχει μοιραστεί τα decks της διεθνούς σκηνής: Kenny Ken, Dub Pistols Soundsystem, Bladerunner, Aries, Run Tingz, Jacky Murda, Serial Killaz, Frisk, Dirty Dubsters, DJ Vadim, Jstar, Dreadsquad κ.α.

Τώρα έφτασε η στιγμή που ο Dimitris Bass Delight, θα μοιραστεί και πάλι τη σκηνή -και πιο συγκεκριμένα τη σκηνή του Arch Club-, με τους θρυλικούς Dub Pistols, σε ένα ακόμα εκρηκτικό live. 

Οι Dub Pistols επιστρέφουν στην Αθήνα με νέο άλμπουμ, το Σάββατο 20 Μαΐου στο Arch Club!

Ένα σπουδαίο και δυνατό after party με τον ARIES, έναν από τους καλύτερους Jungle DJs στον κόσμο, τον FLeCK, τον Bass Delight, τον Sgt Rookie και τον Mc Yinka στο μικρόφωνο, περιμένει όσους παραμείνουν στο Arch μετά τη συναυλία των Dub Pistols αλλά και όσους αποφασίσουν να έρθουν μόνο γι’ αυτό στις 00.30.

Πότε ξεκίνησες να ακούς Jungle και πότε ουσιαστικά ξεκίνησες να παίζεις το μουσικό αυτό είδος;

Άρχισα να ακούω jungle και να παίζω όταν ξεκίνησε στην Αγγλία το 1994. Ήδη πιο πριν έπαιζα αγγλικό breakbeat και το Jungle όπως και το Happy Hardcore ήταν η μετεξέλιξη αυτού του μουσικού είδους.

Οπότε, έχεις παρακολουθήσει από πολύ κοντά την έκρηξη της Rave culture. Σε τι ηλικία βρισκόσουν;

Ήταν θυμάμαι το 1991, όταν σε ηλικία 14 ετών ξεκίνησα να αγοράζω τα πρώτα μου Τechno Rave βινύλια.

Τι σε έκανε να “κολλήσεις” με την Jungle και την Drum n’ Bass;

Ήταν όταν αγόρασα το “Charlie” των Prodigy! “Τρελάθηκα” και άρχισα να ψάχνω για να ανακαλύψω περισσότερο αυτό τον μουσικό ήχο. Όπως σου ανέφερα πιο πριν, αυτό που έπαιζα ήταν αγγλικό breakbeat, UK Hardcore για την ακρίβεια. Το Jungle και το Drum & Bass ήταν η μετεξέλιξη αυτού του μουσικού είδους.

Ποιο ήταν το πρώτο σου dj gig;

Το πρώτο μου gig ήταν το 1993 στην Πάτρα σε ένα μαγαζί που ονομαζόταν Mosquito. Θυμάμαι από το άγχος που είχα επειδή έπαιζα πρώτη φορά έτρεμα και δεν μπορούσα να ακουμπήσω την βελόνα στο βινυλιο.O φίλος μου ο Γιάννης που είχε το μαγαζί στήριζε πολύ την ηλεκτρονική μουσική και μας έδινε την ευκαιρία διοργανώνουμε συχνά events.

Ποιοι άνθρωποι σε επηρέασαν ώστε να ξεκινήσεις αλλά και να συνεχίσεις να παίζεις μουσική;

Όταν ήμουν μικρός πήγαινα στον ξάδερφο μου που ήταν αρκετά μεγαλύτερος και είχε πάρα πολύ μεγάλη δισκοθήκη. Νομίζω πως επηρεάστηκα αρκετά από αυτό για να ασχοληθώ με το βινύλιο. Την ίδια εποχή ένας οικογενειακός μας φίλος από την Αθήνα, μου έφερνε κασέτες με ηλεκτρονική μουσική. Οπότε, αυτός ο συνδυασμός με επηρέασε πάρα πολύ για να ασχοληθώ περισσότερο στην πορεία.

Παίζεις αποκλειστικά με βινύλιο. Δεν σκέφτηκες ποτέ να ξεκινήσεις να παίζεις με ψηφιακές μεθόδους;

Νομίζω ύστερα από 30 χρόνια που παίζω αποκλειστικά βινύλιο είναι πολύ δύσκολο να το αλλάξω. Βέβαια, όσο μεγαλώνω, το κουβάλημα γίνεται λίγο πιο επίπονο για εμένα αλλά πιστεύω περισσότερο για τα παιδιά που συνεργάζομαι και με βοηθούν (γέλια).

Πως παρακολουθείς την εξέλιξη της παγκόσμιας Jungle σκηνής, αυτή την περίοδο;

Η Jungle όλο και εξελίσσεται παγκοσμίως. Πέρα από την Αγγλία όπου έχει μεγάλη δυναμική υπάρχουν χώρες όπως η Ισπανία, όπου έχει και εξαιρετικούς παραγωγούς, η Γαλλία, η Ιταλία και πολλές άλλες που κρατούν ζωντανή την σκηνή.

Κατά περιόδους έχεις προσκαλέσει κάποια πολύ μεγάλα ονόματα της διεθνούς Jungle σκηνής. Θα μπορούσες να μας αναφέρεις τους 2 πιο ξεχωριστούς από τους καλλιτέχνες που έχεις συνεργαστεί, ως τώρα;

Με όσους έχω φέρει είχα εξαιρετική συνεργασία. Πέρα από μεγάλες προσωπικότητες είναι πολύ απλοί σαν άνθρωποι και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Θα πω για τον Kenny Ken που ίσως είναι το μεγαλύτερο όνομα από όσους έχω καλέσει. Θυμάμαι όταν είχε έρθει Πάτρα να παίξει του πρότεινα να πάμε για φαγητό σε ένα εστιατόριο, αυτός μου αντιπρότεινε να πάμε για χάμπουργκερ για να μην με χρεώσει. Νομίζω τα λόγια για αυτόν τον άνθρωπο είναι περιττά. Μετά θα έλεγα τον Aries και για αυτό τον έχω φέρει και αρκετές φορές.

Πότε ξεκίνησε η γνωριμία σας με τον Fleck;

Με τον Fleck γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια, νομίζω από το 2000. Είχε έρθει ένα Σάββατο Καρναβαλιού σε ένα μαγαζί όπου είχαμε Old Skool Breakbeat βραδιά. Είχαμε πολλά κοινά σημεία στην μουσική και αυτομάτως δέσαμε!

1Έχουμε παρατηρήσει πως προσκαλείτε τον Aries κάθε χρόνο, πλέον. Ποια είναι τα στοιχεία που σας κάνουν να τον προσκαλείτε τόσο συχνά;

Ο Αries είναι από τα καλύτερα παιδιά που έχω συνεργαστεί. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως στον χώρο της Jungle / DnB σκηνής και βραβευμένος τρεις φορές ως καλύτερος Jungle dj / παραγωγός στα Drum and Bass Awards.

5 αγαπημένοι σου καλλιτέχνες, ανεξαρτήτου στυλ;

1) Dennis Brown

2) Shy Fx

3) Ed Solo

4) Manu Digital

5) Barrington Levy

Πέρα από την μουσική, γνωρίζουμε ότι είσαι ιδιοκτήτης περιπτέρου! Πως είναι ζωή τρέχοντας αυτά τα δύο πράγματα;

Mε το περίπτερο ασχολούμαι σχεδόν 20 χρόνια. Είναι μια δουλειά που έχεις επικοινωνία με τον κόσμο και αυτό μου αρέσει. Τώρα ο συνδυασμούς με την μουσική επειδή μένω μόνιμα στην Πάτρα είναι λίγο ζόρικα όταν παίζω εκτός. Φαντάσου ότι όταν παίζω Αθήνα το πρωί δουλεύω κανονικά στο περίπτερο και απλά μετά φεύγω κατευθείαν από Πάτρα χωρίς να έχω προλάβει να ξεκουραστώ.

Υπάρχει κάποια άλλη σου ενασχόληση ή χόμπι;

Η ενασχόληση μου τα τελευταία χρόνια είναι με τα αδέσποτα γατάκια. Αυτή την στιγμή συντηρώ στο Περίπτερο περίπου 30 αδεσποτάκια και προσπαθώ να τους παρέχω όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής

Αυτό το Σάββατο 20 Μαϊου, έρχονται οι Dub Pistols και αναλαμβάνετε το after party με έναν εκρηκτικό line up, διεθνούς επιπέδου. Εισαι έτοιμος για αυτό;

Πάντα είμαι έτοιμος, ζούμε και αναπνέουμε για αυτές τις βραδιές. Νομίζω θα είναι από τις βραδιές που θα θυμόμαστε για παντα.

Συνέντευξη: Σπύρος Γαρδικλής

Μάθε όλες τις λεπτομέρειες για τη μεγάλη βραδιά του Bass Delight με τους Dub Pistols, κάνοντας κλικ στο banner που ακολουθεί

Back To Top