skip to Main Content
Menu

Η Jazzmeia Horn, η νέα “Ντίβα” της jazz μουσικής σκηνής κυκλοφόρησε πρόσφατα το δεύτερο studio album της, “Love & Liberation”. Μέσω αυτού προσπάθησε να κάνει ένα κοινωνικό κάλεσμα που συνδυάστηκε με τα jazz στοιχεία και την ιδιαίτερη φωνή της. Με αφορμή αυτή την κυκλοφορία επικοινωνήσαμε μαζί της για να μας πει τις σκέψεις της για τον δίσκο. Ποια είναι, επίσης, η σχέση της με τη jazz μουσική και πως κατέληξε να ασχολείται με αυτή;

Επίσης, η Jazzmeia ασχολείται με την διδασκαλία και η ίδια μας μιλάει για το πως ξεκίνησε η ενασχόλησή της με αυτή. Ως νέος άνθρωπος, ποια είναι η σχέση της με τα social media; Την αποσπούν από την καθημερινότητά της; Όπως δηλώνει η ίδια εάν κάποιος θέλει να ασχοληθεί με τη μουσική, πρώτα θα πρέπει να έχει μία σοβαρή στάση απέναντί της. Παράλληλα, εκμυστηρεύεται στο SounDarts.gr με ποιους μεγάλους καλλιτέχνες θα ήθελε να συνεργαστεί εάν της δινόταν ποτέ η ευκαιρία. Ιδιαίτερα συνειδητοποιημένη με τα επαγγελματικά της πλάνα, μας μιλάει για το μέλλον της, αλλά και το επερχόμενο βιβλίο της “The Jazzmeia Horn Approach”.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη που έδωσε στο SounDarts.gr παρακάτω!

Jazzmeia καλωσήρθες στο SounDarts.gr! Πρόσφατα κυκλοφόρησε το δεύτερο studio album σου με τίτλο “Love & Liberation”. Θα ήθελες να μας πεις λίγα λόγια γι ‘αυτό; Τι σημαίνει για εσένα “Αγάπη και Απελευθέρωση”;

Το “Love & Liberation” είναι μια συνέχεια, μια κοινωνική κλήση. Κοινωνική κλήση είναι μια έκκληση για ευαισθητοποίηση και κοινωνική ευθύνη. Και να γνωρίζουμε τα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε στην κοινωνία μέσω μιας κοινωνικής κλήσης, ας βάλουμε την έκκληση σε δράση, μέσω της αγάπης και της απελευθέρωσης (“Love & Liberation”). Για να αγαπάτε τον εαυτό σας, πρέπει να ολοκληρώσετε την απελευθέρωση και, για να ολοκληρώσετε την απελευθέρωση, είναι βασικό να αγαπάτε τον εαυτό σας. Ξεκινώντας από το μυαλό σας, γι ‘αυτό το πρώτο τραγούδι του album είναι το “Free Your Mind”.

Η jazz μουσική είναι ένα κομμάτι του εαυτού σου. Πώς σου προέκυψε αυτό το μουσικό είδος; Έχεις ποτέ πειραματιστεί με άλλα είδη μουσικής;

Μεγάλωσα τραγουδώντας gospel μουσική στην εκκλησία του παππού μου, καθώς και σε ένα νοικοκυριό που ακούει τέτοια είδη όπως το Hip-Hip, Soul και R&B. Ενώ αυτή τη στιγμή δεν είχα την ευκαιρία να πειραματιστώ με άλλα είδη, ελπίζω να συνεργαστώ με μερικούς από τους αγαπημένους μου καλλιτέχνες, στο μέλλον.

Επίσης, διδάσκεις στο The NJPAC Well’s Fargo Jazz στο Newmark του New Jersey. Πώς ξεκίνησε αυτή η ιστορία;

Αφού αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο New School, συνειδητοποίησα ότι δεν θα δούλευα τόσο ως ερμηνεύτρια όσο θα ήθελα. Αναζήτησα θέσεις διδασκαλίας για να μένω απασχολημένη και εκτιμώ πραγματικά το προσωπικό και τα προγράμματα που είχε να προσφέρει το NJPAC στους φοιτητές του. Ένιωσα ότι αν ήμουν φοιτήτρια θα ήθελα να συμμετάσχω σε ένα από αυτά τα προγράμματα.

Ποια είναι η σχέση σου με τις ζωντανές εμφανίσεις; Τι περιμένεις συνήθως από το ακροατήριο;

Μου αρέσει να παίζω live! Μου αρέσει να βιώνω διαφορετικούς ανθρώπους και την αγάπη και την εκτίμησή τους ή την έλλειψη αυτής στην jazz μουσική.

Ποια είναι η γνώμη σου για τα νέα μέσα επικοινωνίας; Πώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε βοηθούσαν να επικοινωνείς με το κοινό σου;

Υπάρχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Με έναν τρόπο μπορεί να είναι μια τεράστια αποδιοργάνωση της προσοχής από τη ζωή. Ωστόσο, όταν χρησιμοποιείται ως επιχειρηματικό εργαλείο, μπορεί να είναι πολύ ενισχυτικό. Πολλοί από τους ακροατές μου έχουν πρόσβαση σε ό, τι θέλω να έχουν πρόσβαση και εγώ κυρίως μοιράζομαι πληροφορίες όταν πρόκειται να εμφανιστώ κάπου.

Ως νέα καλλιτέχνης, ποια συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που θέλει να ακολουθήσει μια καριέρα στη μουσική σκηνή;

Βεβαιωθείτε ότι είστε σοβαροί απέναντι στη μουσική προτού ακολουθήσετε μια καριέρα, μιας και ολόκληρη η βιομηχανία έχει στόχους που δεν θα είναι ποτέ παρόμοιοι με τους δικούς σας.

Εάν είχες την ευκαιρία να συνεργαστείς με έναν από τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες, ποιους θα επέλεγες και γιατί;

Την Rachelle Farrell και / ή τον Stevie Wonder, και τον Gregory Porter. Με εμπνέουν πάρα πολύ από οι ικανότητές τους στη συγγραφή τραγουδιών και οι ερμηνευτικές τους δεξιότητες.

Jazzmeia, τι να περιμένουμε από εσένα στο μέλλον; Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου σχέδια;

Έχω ένα νέο βιβλίο που τιτλοφορείται “The Jazzmeia Horn Approach” το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2020. Το βιβλίο αυτό περιλαμβάνει χειρόγραφα αντίγραφα από το τελευταίο μου album “Love & Liberation”, γραφικές παράστασεις των πρωτότυπων συνθέσεων μου, ιστορία της jazz, καθώς και συμβουλές για το πώς να γίνει κανείς καλύτερος αυτοσχεδιαστής, τραγουδοποιός και ερμηνευτής.

Κάντε κλικ στη φωτογραφία που ακολουθεί για να διαβάσετε τα πάντα σχετικά με το “Love and Liberation”

Συνέντευξη: Ηλέκτρα Λήμνιου