skip to Main Content

Ο κ. Klaus Waldeck είναι μουσικός και πρώην δικηγόρος από την Βιέννη. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε τον νέο του δίσκο, με τίτλο “Atlantic Ballroom” το 2018 και με σκοπό την προώθησή του εμφανίστηκε στο Fuzz Live Music Club στην Αθήνα. Έτσι, πήραμε την ευκαιρία και συζητήσαμε μαζί του για την εμφάνισή του μπροστά στο ελληνικό κοινό. Μας μίλησε για την ελληνική ενέργεια και την αλληλεπίδραση μεταξύ του ίδιου και του κοινού.

Ένα ενδιαφέρον μέρος της συνέντευξης ήταν η γνωριμία του με την Patrizia Ferrara, τη φωνή πίσω από τα τραγούδια του. Μία τυχερή σύμπτωση ήταν η αρχή όλων. Ο κ. Waldeck ξεχώρισε δύο από τα τραγούδια της συνολικής δισκογραφίας του και μας εξήγησε τον λόγο. Επίσης, μπορείτε να μαντέψετε ποιος είναι ο καλλιτέχνης με τον οποίο θα ήθελε να είχε συνεργαστεί;

Διαβάστε την συνέντευξη παρακάτω για να ανακαλύψετε τις παραπάνω πληροφορίες.

Κ. Waldeck, σας καλωσορίζουμε στο SounDarts.gr!

Σας ευχαριστώ! 

Προσφάτως εμφανιστήκατε στο Fuzz Live Music Club για το ελληνικό κοινό. Πως ήταν η εμπειρία σας; 

Απολαύσαμε το ελληνικό κοινό πάρα πολύ… και μου φάνηκε πως το απόλαυσαν το ίδιο, όπως και τη μουσική. Όμως είχε πολύ κρύο, ελπίζαμε να έχει ζεστό καιρό ερχόμενοι από τον παγωμένο χειμώνα της Αυστρίας. 😉

Πως αισθανθήκατε όταν το κοινό τραγουδούσε τα τραγούδια σας, ενώ παίζατε;

Πάντα αισθάνεσαι όμορφα όταν παίζεις σε ένα κοινό που ξέρει τα τραγούδια σου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι πραγματικοί θαυμαστές!

Ήταν η πρώτη σας φοράς την Ελλάδα;

Όχι, είχαμε κάνει περιοδεία το 2011… Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα. Ήταν πολύ πιο ζεστά τότε.

Τί σας αρέσει περισσότερο στην χώρα μας; Τι τοποθεσίες καταφέρατε να επισκεφτείτε στην Αθήνα;

Δυστυχώς ήμουν κρυωμένος κι έτσι δεν μπορούσα να περπατήσω από εδώ κι από εκεί χωρίς να διακινδυνεύσω την υγεία μου και την ποιότητα της εμφάνισης. Όμως, απόλαυσα την αγαπημένη μου ελληνική μπύρα “Mythos”. (γέλια)

Πως προέκυψε η συνεργασία σας με την Patrizia Ferrara;

Ήταν μία τυχερή σύμπτωση. Δύο χρόνια πριν επρόκειτο να κυκλοφορήσω τον ιταλικό δίσκο μου, “Gran Paradiso”, αλλά η τραγουδίστρια που συμμετείχε στα περισσότερα τραγούδια του δίσκου ξαφνικά εξαφανίστηκε κι έτσι ήμουν σε απελπιστική ανάγκη για μία τραγουδίστρια που όχι μόνο θα συμβαδίζει με τα standards μου όσον αφορά την ποιότητα της φωνητικής ερμηνείας, αλλά επίσης που θα μπορούσε να μιλήσει και να τραγουδήσει στα ιταλικά. Αυτό στην πραγματικότητα συνέβη τρεις ημέρες πριν από την επίσημη ανακοίνωση του δίσκου. Ευτυχώς, ο μπασίστας μου σκέφτηκε την Patrizia, με την οποία είχε παίξει πριν από λίγο καιρό… κι έτσι συναντηθήκαμε. Ήταν τόσο φανταστική που την προσκάλεσα να τραγουδήσει στον επόμενο δίσκο μου, για το οποίο είμαι ευγνώμων που δέχτηκε.

Τι θαυμάζετε περισσότερο σε εκείνη;

Την ευέλικτη φωνή της όταν ερμηνεύει και το στυλ της.

Θα θέλαμε να ξέρουμε ποιες είναι οι βασικές σας εμπνεύσεις όταν γράφετε ένα νέο τραγούδι.

Αυτό είναι δύσκολο να το πω… Μερικές φορές χρειάζεται να φανταστώ ένα συγκεκριμένο συναίσθημα και τότε το μεταφράζω σε μία μουσική ιδέα.

Εάν έπρεπε να επιλέξετε ένα τραγούδι από όλη σας την δισκογραφία, ποιο θα διαλέγατε και γιατί;

Ίσως να επέλεγα το “Midsummer Night” και το “Rough Landing”, τα οποία αμφότερα εμφανίζονται λίγο υποτιμημένα από την άποψη της δημόσιας αντίληψης.

Κ. Waldeck ποια είναι η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα σας;

Όταν έμαθα ότι η μουσική μου παιζόταν σε γαλλικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και προσκληθήκαμε να παίξουμε στο Prime Time TV στη Γαλλία, αποφάσισα να διακόψω την δουλειά μου ως δικηγόρος.

Έχετε στα σχέδιά σας κάποια συνεργασία με άλλους καλλιτέχνες;

Όχι αυτή τη στιγμή.

Ποιος -είτε καλλιτέχνης είτε συγκρότημα- θα ήταν στην κορυφή της λίστας σας, εάν είχατε την ευκαιρία να συνεργαστείτε μαζί του; 

Θα ήταν ο Charles Aznavour… δυστυχώς απεβίωσε πέρυσι.

Ποια είναι τα μελλοντικά, επαγγελματικά σας σχέδια; 

Ήδη ετοιμάζω τον επόμενο δίσκο μου, αλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε σε ποια κατεύθυνση θα είναι.

Υπάρχει κάτι που θα θέλατε να πείτε στο ελληνικό κοινό;

Σας ευχαριστώ για την τόση υποστήριξη!

Συνέντευξη: Λήμνιου Ηλέκτρα

Back To Top