skip to Main Content
Menu

Η Marian Trapassi είναι Ιταλίδα τραγουδίστρια. Είναι ενεργή στη μουσική βιομηχανία από το 2002 κι έχει ήδη κυκλοφορήσει πέντε δίσκους. Πρόσφατα, κυκλοφόρησε τον νέο της δίσκο, με τίτλο “Bianco”, ο οποίος περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια, εμπνευσμένα από τη ζωή και τις προσωπικές της εμπειρίες. Όπως είπε στο SounDarts.gr, το “Blu” είναι το αγαπημένο της τραγούδι από το νέο της album, εξαιτίας του μπλε που είναι που υπενθυμίζει τον ουρανό και τη θάλασσα.

Επίσης, αναφέρει ότι η σχέση της με το κοινό είναι βασισμένη στην αυθεντικότητα. Προσπαθεί να είναι αυθεντική σε όλα όσα κάνει. “Θέλω το κοινό να αισθάνεται ό,τι αισθάνομαι όταν τα γράφω (τα τραγούδια)” είπε σχετικά με την ώρα που βρίσκεται στη σκηνή. Επιπλέον, συζητήσαμε για τις συνεργασίες και όπως είπε γοητεύεται από αυτές. Στην πραγματικότητα, εάν μπορούσε να συνεργαστεί με έναν καλλιτέχνη, θα το έκανε με τον Paul McCartney.

Ποιες είναι οι σκέψεις τις για τα social media; Τα χρησιμοποιεί σοφά; Και τι πιστεύει για τις καινοτομίες της στην μουσική βιομηχανία; Μπορείς να διαβάσεις τι απάντησε στο SounDarts.gr στην παρακάτω συνέντευξη.

Marian, καλωσήρθες στο SounDarts.gr! Πρόσφατα κυκλοφόρησες το νέο σου album, με τίτλο “Bianco”. Πες μας δυο λόγια για αυτό.

Πρώτα από όλα, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για αυτή τη συνέντευξη. Είμαι πραγματικά ευγνώμων για το ενδιαφέρον σας για τη δουλειά μου.
Όσον αφορά το “Bianco”, πρόκειται για το πέμπτο album μου. Περιλαμβάνει δώδεκα τραγούδια. Υπάρχουν πολλά θέματα: ο χρόνος που πέρασε, η δύναμη των λέξεων, αντανακλάσεις στο μέλλον, στο παρελθόν, η αξία των κρίσεων. Υπάρχουν ακόμα δύο γράμματα που απευθύνονται στους γονείς μου. Στην πραγματικότητα, μερικά τραγούδια είναι βγαλμένα από την ψυχή μου, από τις προσωπικές μου εμπειρίες. Διάλεξα αυτό τον τίτλο, γιατί σκέφτηκα ότι έχει συνοχή με την ιδέα του δίσκου, αγγίζοντας την διαφάνεια και την αυθεντικότητα. Το λευκό, επιπλέον, στην θεωρία των χρωμάτων, περιλαμβάνει όλα τα χρώματα. Επομένως, υπάρχουν πολλά περισσότερα από όσα βλέπουμε.

Ποιο τραγούδι από τον δίσκο ξεχωρίζεις και γιατί;

Γενικά, το τραγούδι που με αγγίζει περισσότερο όταν ακούω τον δίσκο για πρώτη φορά είναι το “Blu”. Προφανώς για την μελωδία στο ρεφρέν.

Προκειμένου να προωθήσεις το νέο σου project, κυκλοφόρησες επίσης το music video για το τραγούδι “Blu”. Ποια ιστορία βρίσκεται πίσω από αυτό;

Το “Blu” μιλάει για την μεταμόρφωση. Το μπλε χρώμα για εμένα, υπενθυμίζει τον ουρανό και τη θάλασσα, στοιχεία με τα οποία είμαι πολύ δεμένη. Σε αυτά, όλα μπορούν να εξελιχθούν και να αναγεννηθούν.

Επέστρεψες στη μουσική βιομηχανία έπειτα από πολλά χρόνια. Γιατί τώρα κι όχι νωρίτερα;

Κάθε δίσκος έχει τη δική του ιστορία. Με τον προηγούμενο, με τίτλο “Bellavita” που κυκλοφόρησε το 2014, δούλεψα για λίγο. Επομένως, χρειάστηκα χρόνο με σκοπό να απομακρυνθώ από αυτή την εμπειρία και να βρω την κατάλληλη διάθεση και συγκέντρωση για να γράψω ένα νέο set τραγουδιών.

Ποιες ήταν οι πηγές έμπνευσής σου όσο δημιουργούσες το “Bianco”;

Η ζωή είναι για εμένα πάντα η κύρια πηγή έμπνευσης. Στο “Bianco” υπάρχει πολύ ο εαυτός μου και ο τρόπος που αισθάνομαι σε αυτή τη φάση της ζωής μου. Στον δίσκο μετέφερα ό,τι είχα ανάγκη να επικοινωνήσω σήμερα. Με τη βοήθεια του παραγωγού μου, Paolo Iafelice, επιλέξαμε τα καλύτερα τραγούδια και δουλέψαμε σχολαστικά στις ενορχηστρώσεις και τους ήχους με σκοπό να πετύχουμε έναν ξεχωριστό χαρακτήρα.

Ποια δικά σου μέρη θα ήθελες να παρουσιάσεις στο κοινό αυτή τη φορά μέσω του νέου σου δίσκου;

Όταν περπατάω στη σκηνή, απλώς σκέφτομαι το πως μπορώ να ερμηνεύσω καλύτερα τα τραγούδια μου. Θέλω το κοινό να αισθάνεται ό,τι αισθάνομαι όταν τα γράφω. Προσπαθώ να είμαι αυθεντική. Ερμηνεύω τα τραγούδι μου ως δώρο προς το κοινό, αλλά κι επίσης για να ικανοποιήσω μία εσωτερική μου ανάγκη.

Εάν είχες την ευκαιρία να συνεργαστείς με έναν καλλιτέχνη ή ένα συγκρότημα, ποιον θα επέλεγες και γιατί;

Εάν είχα ένα μαγικό ραβδί, θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Paul McCartney. Η μουσική των The Beatles είναι η μουσική που άκουγα πάντοτε στα νιάτα μου. Είναι μέρος της ζωής μου. Στην πραγματικότητα, είμαι γοητευμένη από τις συνεργασίες και μου αρέσει να δουλεύω με άλλους καλλιτέχνες. Είναι μία πολύ ‘πλούσια’ εμπειρία.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως είσαι μέρος της νέας γενιάς καλλιτεχνών, παρά το γεγονός ότι είσαι ενεργή από το 2002. Πιστεύεις ότι είσαι μία καινοτόμος καλλιτέχνης ή πιο παραδοσιακή;

Νιώθω σαν να βρίσκομαι κάπου στη μέση. Ανάμεσα στην παράδοση και την καινοτομία. Γράφω τραγούδια και φυσικά πρέπει να συνυπάρξω με τα τραγούδια που έχουν γραφτεί μέχρι σήμερα. Ταυτόχρονα, πιστεύω πως υπάρχουν πολλά ακόμα να ανακαλύψω εκεί έξω.

Ποια είναι η σχέση σου με το κοινό; Είσαι φανατική των social media;

Αγαπώ τη σχέση που δημιουργούν οι συναυλίες. Τα social media έχουν αλλάξει τον τρόπο ζωής μας και της δουλειάς μας. Προσπαθώ να τα χρησιμοποιώ έξυπνα. Η ιδιωτικότητά μου είναι πολύ σημαντική για εμένα, έτσι προσπαθώ να μην επιτρέπω να εισβάλλουν σε αυτή.

Στις μέρες μας, πιστεύεις πως η δουλειά ενός καλλιτέχνη είναι πιο επιτυχημένη λόγω του διαδικτύου; Ή πρόκειται για παρανόηση;

Το διαδίκτυο είναι ένα δυνατό εργαλείο προώθησης από μόνο του, συνεχώς εξελίξιμο. Όχι κάτι παραπάνω από αυτό.

 Μετά από την κυκλοφορία σου, ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;

Αναφορικά με αυτό το project, ελπίζω πως το μέλλον μου θα είναι όσο το δυνατόν το περισσότερο στη σκηνή. Ελπίζω πως η μουσική μου θα με πάει μακριά. Ενδεχομένως στο εξωτερικό.

Ποιο είναι το μότο σου στη ζωή;

Να είσαι αυθεντικός σε όλα όσα κάνεις!

Συνέντευξη: Ηλέκτρα Λήμνιου