skip to Main Content

Οι Kyle, Jay και Shereen Cutkelvin είναι τρία αδέρφια από την Σκωτία που σχημάτισαν το συγκρότημα των The Cutkelvins και έγιναν γνωστοί μετά από τη συμμετοχή τους στο βρετανικό talent show του The X-Factor. Έκτοτε έχουν αποκτήσει το δικό τους κοινό που τους παρακολουθεί σε κάθε τους επαγγελματική κίνηση ενώ παράλληλα οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι πάντα θέμα συζήτησης στην Μεγάλη Βρετανία.

Πριν ακόμα κυκλοφορήσουν το ντεμπούτο τους album, οι The Cutklevins έδωσαν μια αποκλειστική συνέντευξη στο SounDarts.gr μέσα από την οποία επιχειρούν να συστηθούν και στο ελληνικό κοινό. Με σημείο αναφοράς πάντα τον εκλιπόντα πατέρα τους, που ήταν επίσης μουσικός και ο άνθρωπος που τους μύησε στη μουσική, τα τρία αδέρφια αποκαλύπτουν πόσο δύσκολο αλλά και διασκεδαστικό είναι να συνεργάζεσαι με τα μέλη της οικογένειας σου! Με μουσικές επιρροές που ακουμπούν στην soul, funk και R’n’B μουσική περασμένων δεκαετιών αλλά και σύγχρονων ακουσμάτων, η δημιουργία της δικής τους μουσικής αναμένεται να τραβήξει τα βλέμματα ενός ακόμα μεγαλύτερου κοινού.

Πως είναι όμως η ζωή τους ως τώρα; Τι γεύση τους έχει αφήσει η συμμετοχή τους στο πασίγνωστο talent show αλλά και η αποχώρηση της Shereen από το επιτυχημένο γυναικείο σχήμα των Neon Jungle, στο οποίο ανήκε παλιότερα; Μάθετε τα πάντα για το next-big-thing της βρετανικής μουσικής σκηνής μέσα από την συνέντευξη που ακολουθεί! 

Γεια σας, Jay, Shereen και Kyle και καλωσορίστε στο SounDarts.gr.

Πως πάει !

Ποιοι είναι οι Cutkelvins; Πώς θα συστήνατε το συγκρότημά σας στο ελληνικό κοινό;

Είμαστε οι Cutkelvins, ένα οικογενειακό συγκρότημά από τη Σκωτία. Η μουσική ήταν πάντα μέρος του σπιτιού μας και τρέχει μέσα από τις φλέβες μας.

Γιατί αποφασίσατε να ενώσετε τις δυνάμεις σας και πόσο εύκολο είναι να συνεργάζεται κανείς με τα αδέλφια του;

Ο μπαμπάς μας ανήκε επίσης σε ένα οικογενειακό συγκρότημα, έτσι μεγαλώνοντας, το είχαμε αυτό ως έμπνευση. Όταν ήρθε η κατάλληλη στιγμή, συνέβη φυσικά και απλά ξεκινήσαμε να παίζουμε μαζί.
Το καλό του να είμαστε οικογένεια είναι ότι δεν χρειάζεται να υπεκφεύγεις και να μπορείς (να εκφράζεις) ό,τι είναι στο μυαλό σου χωρίς να γίνεται πάρα πολύ μεγάλο θέμα.

Γίνατε γνωστοί με τη συμμετοχή σας στο talent-show, The X-Factor U.K. Πως νιώθετε για τη συμμετοχή σας στο show τώρα; Πιστεύετε ότι σας βοήθησε μέχρι στιγμής;

Ήταν μια θετική κατάσταση καθώς o κόσμος γνωρίζει πλέον ποιοι είναι οι The Cutkelvins. Μας έδωσε μια καλή πλατφόρμα, πάνω στην οποία δουλέψαμε μαζί και είχαμε την ευκαιρία να περιοδεύσουμε μαζί.
Συναντήσαμε μερικούς σπουδαίους ανθρώπους και όλοι μας απολαύσαμε το χρόνο μας στο show.

Shereen προηγουμένως ήσουν μέλος του girl-band, Neon Jungle, το οποίο πέτυχε τέσσερα Top20 singles στη Μεγάλη Βρετανία. Πώς θα περιέγραφες αυτή την εμπειρία σου τώρα;

Ναι, εγώ και τα κορίτσια! Αυτό μου άνοιξε τα μάτια για τη μουσική βιομηχανία και πώς πραγματικά δουλεύει εσωτερικά. Έχω πάρει ό,τι έχω μάθει στο παρελθόν, χρησιμοποίησα ό,τι έχω μάθει στο παρόν, κάθε μέρα όταν μαθαίνουμε.

Πότε να περιμένουμε το ντεμπούτο album σας; Υπάρχουν λεπτομέρειες σχετικά με αυτό που μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας, όπως την πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας του;

Τώρα δουλεύουμε πάνω σε πολλά πράγματα, αλλά αποφασίσαμε να τα κυκλοφορήσουμε το 2019. Ανυπομονούμε! Είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι για όλα αυτά! Ακολουθήστε μας στο instagram για ενημερώσεις @thecutkelvins .

Μπορείτε να μου πείτε ένα ελάττωμα και ένα προτέρημα ο ένας για τον άλλο;

Χαχα, εδώ έρχονται οι διαπληκτισμοί. Ας ξεκινήσουμε με το διασκεδαστικό μέρος – ένα ελάττωμα για τον καθένα μας.

Ο Jay είναι υποκριτής. Θα σου την πει όταν μασάς τσίχλα δυνατά και ο ίδιος το κάνει ακόμα πιο δυνατά. Δηλαδή τιιιιι;
Το σαγόνι της Shereen κάνει ένα αστείο ήχο και μιλάει με (ταχύτητα) 100 μιλίων την ώρα, είναι επίσης η πιο ενοχλητική επιβάτης στο αυτοκίνητο … αυτά είναι αρκετά;
Ο Kyle έχει το εύρος συγκέντρωσης ενός φιστικιού, όπως μπορείτε να φανταστείτε αυτό μπορεί να είναι εκνευριστικό.

Σχετικά με τα προτερήματα σας;

Ο Jay είναι ένας οικογενειακός τύπος πολύ στοργικός και σκέφτεται πολύ τους άλλους … αλλά εξακολουθεί να είναι ενοχλητικός.
Η Shereen έχει καλή καρδιά και πάντα κάνει πράγματα από την καλοσύνη της καρδιάς της, αλλά μπορεί να καταλήξει να επιδεινώσει μια κατάσταση.
Ο Kyle είναι εκεί που βρίσκεται το πάρτι. Ανεξάρτητα από την ημέρα ή την ώρα, είναι πάντα έτοιμος για ένα τρελό (ξεφάντωμα), (που πάντα φαίνεται καλός εκείνη την ώρα, αλλά ποτέ το επόμενο πρωί).

Εφόσον είστε νέοι στη μουσική βιομηχανία ως συγκρότημα, τι πιστεύετε ότι έχετε μάθει για τη μουσική και για τη σχέση σας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου;

Έχουμε μάθει πολλά, καταλαβαίνουμε τη βιομηχανία, την τηλεόραση, τη μαγνητοσκόπηση. Επίσης, μάθαμε πόσο μπορούμε να γίνουμε ένας “πόνος στο σβέρκο” ο ένας στον άλλο, αλλά και πώς μπορούμε να πορευτούμε μαζί σαν ομάδα και να δουλέψουμε για το πιο σημαντικό πράγμα … τη μουσική μας και την ερμηνεία μας.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και σε ποιο βαθμό έχουν επηρεάσει τη μουσική σας;

Κύρια επιρροή μας είναι ο μπαμπάς μας. Ήταν η έμπνευση και ο άνθρωπος που μας έδωσε το δώρο να κάνουμε αυτό που αγαπάμε.
Κάποιες άλλες επιρροές είναι οι The Temptations, Smokey Robinson, Etta James… Θα μπορούσα να συνεχίσω! Σίγουρα επηρεάζουν το ύφος που γράφουμε, αλλά ακούμε και πολλή σύγχρονη μουσική, επομένως είναι ένα μείγμα και των δύο.

Υπάρχουν άλλοι καλλιτέχνες με τους οποίους θα θέλατε να συνεργαστείτε στο μέλλον;

Θα ήταν υπέροχο να συνεργαστούμε με την Ella Mai, τον Smokey Robinson, τον Chip Munk … υπάρχουν πολλά και διαφορετικά είδη.

Ποια είναι τα επαγγελματικά σας σχέδια για το εγγύς μέλλον;

Να συνεχίσουμε να δημιουργούμε μουσική. Να ξεκινήσουμε τη δικό μας φίρμα και να δημιουργήσουμε μια οικογενειακή επιχείρηση με τα μέλη της οικογένειάς μας.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να προσθέσετε που δεν έχει αναφερθεί μέχρι στιγμής;

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας υποστήριξαν μέχρι τώρα στο ταξίδι μας και ανυπομονούμε να ακούσετε τη νέα μας μουσική το 2019. Χωρίς την υποστήριξή σας δεν θα ήταν δυνατό.

Ποιο είναι το motto σας στη ζωή;

Δούλεψε σκληρά. Κόπιασε σκληρότερα!

Συνέντευξη: Θοδωρής Κολλιόπουλος

Back To Top