skip to Main Content

Μετράει σχεδόν τρία χρόνια στη μουσική βιομηχανία, με το ντεμπούτο του single “Run To You” να έχει κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 2017. Ο Tom Gregory είναι ένας ανερχόμενος τραγουδιστής της pop σκηνής, ο οποίος κατάφερε μέσα σε σύντομο διάστημα να παρουσιάσει ιδιαίτερα singles, όπως τα “Losing Sleep” και “Honest”. Παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 24 ετών, φαίνεται να γνώριζε εξαρχής ότι θα πετύχει με αυτό που έχει επιλέξει.

Ο Gregory έχει ήδη προλάβει να ασχοληθεί και με την ηθοποιία, ωστόσο η μουσική μοιάζει να είναι ο κλάδος που τον κέρδισε. Με αφορμή, λοιπόν, την πρόσφατη κυκλοφορία του single του “Rather Be You”, επικοινωνήσαμε μαζί του για να μάθουμε περισσότερα για τον ίδιο. Έχοντας ήδη μπει στο studio για την προετοιμασία του ντεμπούτου album του, ο Gregory μάς μίλησε για το περιεχόμενό του, αλλά και για το πως πιστεύει ότι θα ανταποκριθεί το κοινό.

Μέσα από τα τραγούδια του καταφέρνει να συνδυάσει τα pop με τα indie rock στοιχεία, από τα οποία είναι επηρεασμένος, γεγονός που αποτυπώνεται στο νέο του studio album. Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρο του Tom Gregory και ποια η συνεργασία που θα ήθελε να πραγματοποιήσει μελλοντικά; Για αυτά κι άλλα πολλά μίλησε ο νεαρός τραγουδιστής στο SounDarts.gr!

Γεια σου Tom και καλωσόρισες στο SounDarts.gr! Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελες να συστηθείς στο ελληνικό κοινό;

Χαίρεται, είμαι ο Tom Gregory. Είμαι 24 ετών και μουσικός από το Blackpool στα νοτιο-ανατολικά της Αγγλίας! Αγαπώ επίσης τον καλό γύρο και τη μπύρα!

Το ντεμπούτο studio album σου πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 18 Σεπτεμβρίου. Τι να αναμένουμε από αυτή την κυκλοφορία;

Πολύ πόνο καρδιάς, ωρίμανση και σθένος! Αυτός ο δίσκος πιστεύω πως έχει πολύ διαφορετικό ήχο κι ελπίζω ότι ο κόσμος θα το εκτιμήσει! Υποθέτω ότι αντικατοπτρίζει τη ζωή μου, πολλά διαφορετικά συναισθήματα, ανατροπές!

Πρόσφατα, κυκλοφόρησες  το νέο σου single, “Rather Be You”. Με αφορμή αυτή την κυκλοφορία, θα ήθελα να σε ρωτήσω σχετικά με τις πηγές έμπνευσής σου και πότε αισθάνεσαι έτοιμος να γράψεις ένα τραγούδι;

Αυτό το τραγούδι έχει να κάνει με χωρισμό. Όλοι έχουμε αυτούς τους χωρισμούς, που μοιάζουν ευκολότεροι για τον άλλον και μοιάζει ότι μπορεί να σε αφήσει χωρίς να τον νοιάζει καθόλου! Αυτό το τραγούδι είναι ακριβώς αυτό,  λέει θα προτιμούσα να είσαι εσύ, γιατί θα ήταν πιο εύκολο για εμένα να ξεπεράσω αυτή τη σχέση.  Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι μπορούν να ταυτιστούν με αυτό! Όσον αφορά το πότε νιώθω έτοιμος να γράψω ένα τραγούδι, γράφω συνέχεια ιδέες τραγουδιών, μπορώ να είμαι κυριολεκτικά παντού..!

Θα χαρακτήριζες αυτόν τον δίσκο ως επίκαιρο ή διαχρονικό και γιατί;

Νομίζω ότι η μουσική μου είναι εμπνευσμένη περισσότερο από indie rock συγκροτήματα του παρελθόντος και καλλιτέχνες που χρησιμοποιούσαν πολύ ακουστική (μουσική), πλήκτρα και μπάσο! Έτσι, σίγουρα πιστεύω πως αυτός ο δίσκος αντανακλά σε αυτό.

Είσαι μόλις 24 ετών και αρκετά φιλόδοξος. Ποιος είναι το μεγαλύτερό σου όνειρο για το μέλλον και ειδικά για τη μουσική σου καριέρα;

Πιστεύω πως το όνειρό μου για το μέλλον είναι μία sold out παγκόσμια περιοδεία.

Πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε πέντε χρόνια από τώρα;

Ελπίζω να είμαι ευτυχισμένος, υγιής κι ακόμη να κάνω περιοδείες με τα τραγούδια μου για τον κόσμο!

Εάν είχες την ευκαιρία να συνεργαστείς με  έναν καλλιτέχνη ή συγκρότημα στο μέλλον, ποιον θα επέλεγες και γιατί;

Σίγουρα θα ήθελα να συνεργαστώ με τον Ryan Tedder των OneRepublic. Είμαι θαυμαστής της στιχουργικής του και του συγκροτήματός του εδώ και πολλά χρόνια! Πιστεύω πως θα μπορούσαμε να γράψουμε κάτι φανταστικό μαζί!

Ποια είναι τα συναισθήματά σου για την παγκόσμια αυτή πανδημία εξαιτίας του COVID-19 και ποιο είναι το μήνυμά σου στους ανθρώπους;

Το μήνυμά μου είναι να μένουν ασφαλείς και να φροντίζουν ο ένας τον άλλον..! Όλοι γνωρίζουν ότι είναι μία τραγική κατάσταση και υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που υποφέρουν και πεθαίνουν από τον ιό. Μερικές φορές δεν μπορείς να το τοποθετήσεις με λέξεις.

Παρά τις δυσκολίες που βιώνουμε, πιστεύεις ότι κάτι καλό θα βγει από αυτή την κατάσταση;

Βασικά πιστεύω πως μας έκανε όλους να είμαστε πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Στην περίπτωσή μου, είναι το περισσότερο που έχω μείνει με την οικογένειά μου τα τελευταία χρόνια. Επίσης, πιστεύω ότι έκανε τον καθένα να εκτιμήσει τις ελευθερίες που η ζωή μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα από ότι στο παρελθόν.

Ποιο είναι το μότο σου στη ζωή;

Υπάρχει ένα ρητό από την πόλη από την οποία είμαι: “Τα χειρότερα πράγματα συνέβησαν στη θάλασσα”. Βασικά σημαίνει ότι ανεξάρτητα από το πόσο άσχημο πιστεύεις πως είναι κάτι, κάποιος άλλος είναι πάντα χειρότερα από εσένα.

Συνέντευξη: Ηλέκτρα Λήμνιου

Back To Top