skip to Main Content

Ήταν ένα από τα πρώτα ονόματα που επιβεβαιώθηκαν για την Eurovision 2020. Τώρα ο τραγουδιστής της Αυστρίας Vincent Bueno κυκλοφόρησε το τραγούδι με το οποίο θα ταξιδέψει στο Ρότερνταμ, το “Alive” και είναι έτοιμος να … πετάξει!

Ο Vincent Bueno γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βιέννη της Αυστρίας αλλά έχει Φιλιππινέζικη καταγωγή. Ο Vincent έγινε γνωστός στη χώρα του το 2008, όταν κέρδισε το αυστριακό talent show “Musical! Die Show”. Την επόμενη χρονιά συμμετείχε στο “Dancing With The Stars”, όπου τερμάτισε έβδομος. Έχει κυκλοφορήσει επίσης δύο albums. Ένα album γραμμένο εξολοκλήρου στα Γερμανικά (“Wieder leben”, μετάφραση: “Ξαναζώ”) το 2016 και ένα στα αγγλικά με τίτλο “INVINIBLE” το 2018.

Ο Vincent δεν είναι ξένος στην Eurovision. Συμμετείχε στην εθνική επιλογή της Αυστρίας το 2016 και το 2017 παρείχε φωνητικά για τον Nathan Trent στο τραγούδι του “Running Air”.

Αλλά ποιος είναι ο Vincent Bueno; Πόσο εύκολες ήταν για αυτόν οι προετοιμασίες για τη Eurovision μέχρι στιγμής και τι να περιμένουμε από τη ζωντανή του εμφάνιση τον Μάιο; Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε στο Q&A που έδωσε στο SounDarts.gr, παρακάτω …

Γεια σου Vincent και καλωσόρισες στο SounDarts.gr. Με τι ασχολείσαι αυτό τον καιρό; Πρέπει να είσαι πολύ απασχολημένος με όλες τις προετοιμασίες για την Eurovision, σωστά;

Ναι, είμαι πραγματικά απασχολημένος αυτή τη στιγμή με όλες τις προετοιμασίες και δεν είναι πάντα εύκολο να είσαι καλλιτέχνης / μουσικός με πλήρες ωράριο και μπαμπάς οικογένειας την ίδια στιγμή 😉

Το τραγούδι σου “Alive” είναι αυτό που επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει την Αυστρία στην Eurovision 2020. Ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτό;

Αισθάνομαι τιμή μου να μπορώ να εκπροσωπώ τη χώρα μου. Αυτή τη φορά, υπήρξε μια εσωτερική επιλογή όπου διαφορετικοί καλλιτέχνες μπορούσαν να στείλουν τα τραγούδια τους, και είμαι πολύ χαρούμενος που με επέλεξαν φέτος.

Εκτός από την ερμηνεία, με ποιους άλλους τρόπους ενεπλάκεις στη δημιουργία του τραγουδιού;

Ήμουν ένας από τους τραγουδοποιούς, συνθέτες και παραγωγούς του τραγουδιού, γι ‘αυτό και συμμετείχα στην όλη παραγωγή του τραγουδιού.

Μπορείς να μας πεις τι πρέπει να περιμένουμε από τη ζωντανή εμφάνισή σου στη Eurovision τον Μάιο;

Πολλά καλά vibes και μια εκπληκτική εμφάνισή.

Άκουσες το “SUPERG!RL” της Stefania που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Eurovision; Ποιες είναι οι σκέψεις σου για αυτό το τραγούδι;

Ναι, το άκουσα. Καταπληκτικό που η Stefania είναι ότι είναι μόλις 17 χρονών και ήδη εκπροσωπεί τη χώρα της. Είμαι βέβαιος ότι θα αρέσει το τραγούδι της σε πολλούς νέους. Το αγαπώ!

Ποια τραγούδια από άλλες χώρες σου αρέσουν μέχρι στιγμής;

Μου αρέσουν πολύ τα τραγούδια της Ισπανίας, της Ισλανδίας και της Λιθουανίας.

Ποιο από αυτά τα τρία ξεχωρίζεις περισσότερο και γιατί;

Μου αρέσει πραγματικά να ακούω το τραγούδι της Λιθουανίας, γιατί είναι πολύ διασκεδαστικό.

Εάν είχες την ευκαιρία να συνεργαστείς με έναν από τους αγαπημένους σου καλλιτέχνες, ποιον θα επέλεγες και γιατί;

Υπάρχουν τόσοι καλλιτέχνες με τους οποίους θα ήθελα να συνεργαστώ, αλλά ο Bruno Mars θα ήταν σίγουρα ένας από αυτούς.

Ποιο είναι το μεγαλύτερο όνειρο του Vincent Bueno για τη μουσική του καριέρα;

Για να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπώ και να έχω πάντα fans πίσω μου να με στηρίζουν.

Πιστεύεις ότι ο νέος τρόπος προώθησης της μουσικής μέσω του Διαδικτύου βοηθά τους καλλιτέχνες ή είναι παγίδα;

Νομίζω ότι υπάρχουν σήμερα πολλά εργαλεία για να κυκλοφορήσει κανείς τη μουσική του μέσω του διαδικτύου και όλοι οι ταλαντούχοι άνθρωποι μπορούν να ακουστούν. Ξέρω ότι υπάρχουν πάντοτε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, αλλά νομίζω ότι οι μοντέρνοι καιροί παρέχουν τόσες πολλές ευκαιρίες.

Ποια είναι τα επόμενα επαγγελματικά σου βήματα μετά τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2020;

Θα συνεχίσω να κυκλοφορώ τη μουσική μου και ελπίζω να προσελκύσω περισσότερους fans από όλο τον κόσμο.

Ποιο είναι το motto σου στη ζωή και ποιο είναι το μήνυμά σου προς το ελληνικό κοινό;

Εργαστείτε σκληρά για την τέχνη σας, αλλά μην ξεχάσετε να ζήσετε τη στιγμή και ν’αγαπάτε την οικογένεια και τους φίλους σας. Επειδή ποτέ δεν ξέρεις, πότε θα πάψουν να είναι στο πλευρό σου.

Συνέντευξη: Θοδωρής Κολλιόπουλος

Back To Top