skip to Main Content

Οι Wicked ξεκίνησαν το 2012 στη Νέα Υόρκη όταν τα δύο αδέρφια, ο Chad Michael “The Queen of Hearts” και ο Danny Doll “The Ace of Spades” αποφάσισαν να γίνουν μέρος της οικογένειας του Rock n Roll. O Scotty V ακολούθησε ως “Jack of Diamonds” και η μπάντα ξεκίνησε να γράφει τη δική της μουσική βασισμένη πάντα στο rock n roll και το glam rock. H ενέργεια των KISS, η απόκοσμη σαγήνη του Ziggy Stardust, και η αρρενωπή ερμηνεία του Starz, αποτέλεσαν ένα μείγμα που τους ενέπνευσε να δημιουργήσουν τους Wicked. Βρήκαν το μπαλαντέρ τους στο πρόσωπο του “The Joker,” GG (Gunnar), ο οποίος με τα drums του έγινε ο άνθρωπος που χάρη στο ρυθμό του δημιουργούν τα τραγούδια τους.

Με εμφανίσεις σε φεστιβάλ δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως: Guns N’ Roses, Mötorhead, Cheap Trick, Spread Eagle, Survivor, Crashdïet και άλλοι κατάφεραν το 2013 να κυκλοφορήσουν σε περιορισμένα αντίτυπα το album τους “Origins” και ένα χρόνο αργότερα το “Life Alive”, το οποίο ηχογράφησαν live σε μια απόπειρα να μείνουν αυθεντικοί στην ωμή rock n roll όπως την ξέραμε από παλιότερες δεκαετίες. Με θεατρικότητα υψηλής ενέργειας ξεκίνησαν να παρουσιάζουν το υλικό τους και να γίνονται γνωστοί στη νεουορκέζικη σκηνή! 

Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια κλεισούρας, και άπλετου χρόνου για δημιουργία, οι Wicked, αποφάσισαν να ξεπεράσουν επιτέλους τα αμερικάνικα σύνορα με την πρώτη τους παγκόσμια κυκλοφορία. Το “The Last American Band” που κυκλοφόρησε πριν από λίγες μόνο μέρες συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό από streams και το fanbase τους εξαπλώνεται πλέον ραγδαία.

Οι “Ξανθοί Άγγελοι του Rock n Roll” μίλησαν σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο SounDarts.gr, κυριολεκτικά για όλα. Ποιοι είναι λοιπόν οι Wicked και πως δημιουργήθηκαν; Ποια είναι τα επόμενα βήματά τους στη δισκογραφία και ποιος είναι ο άνθρωπος που τους βοήθησε στη δημιουργία αυτών των παγκόσμιας κλίμακας κυκλοφοριών; Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους Wicked στη συνέντευξη που ακολουθεί.  

Γεια σας παιδιά! Αυτή είναι η πρώτη σας συνέντευξη για κάποιο ελληνικό μέσο;

D: Σωστά και είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι. Αγαπάμε την Ελλάδα!

Έχετε έρθει ποτέ στην Ελλάδα?

D: Όχι ακόμα, αλλά περιμένουμε να κάνουμε το ντεμπούτο μας στην Ευρώπη την επόμενη χρονιά, οπότε…

Ελπίζω να σας δούμε σύντομα από κοντά! Λοιπόν με τι ασχολείστε αυτές τις μέρες;

D: Μόλις τελειώσαμε με την κυκλοφορία του album μας και την παρουσίαση του στη Νέα Υόρκη, για το “The Last American Rock Band” και είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι γιατί αυτό μοιάζει με την επανείσοδό μας μετά τα τελευταία δύο χρόνια και την παράξενη κατάσταση που έφεραν τα lockdown λόγω της πανδημίας. Επιστρέψαμε στην αγορά, φέρνοντας πίσω το rock n roll και την ενέργεια του live rock n roll πάρτι που χαρακτιρίσει τους WICKED.

Ποιοι είναι WICKED; Πώς θα συστήνατε την μπάντα σας στο ελληνικό κοινό;

D: Είμαι ο Danny και παίζω μπάσο για τους Wicked

S.V.: Scotty V, πρώτη κιθάρα.

C.M.: Chad Michael, βασικά φωνητικά, κιθάρα.

G.: Είμαι ο Gunnar! Παίζω ντραμς.

D: Είμαστε οι Wicked από τη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ και επαναφέρουμε το παλιό, κλασικό rock n roll και αυτή τη live arena-rock ενέργεια.

C.M.: Είναι θεατρικό rock n roll υψηλής ενέργειας. Δεν μπορείς να το αρνηθείς φίλε!

Πώς γνωριστήκατε και πώς σχηματίστηκαν οι Wicked αρχικά;

D: Είναι μια πολύ ωραία ιστορία. Προφανώς όλα ξεκίνησαν από εμάς τους αδελφούς, τον Chad Michael και εμένα. Έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια από την πρώτη κιόλας μέρα που καθίσαμε, να σχεδιάσουμε το λογότυπο των WICKED λέγοντας “θέλουμε να δημιουργήσουμε τη δική μας εκδοχή αυτών των συγκροτημάτων που μας επηρεάζουν όπως οι Alice Cooper, UFO, Scorpions, David Bowie”. Θέλαμε να κάνουμε αυτό το συγκρότημα, τα τραγούδια, το σκηνικό show, όπως αυτά τα συγκροτήματα των παλιότερων καιρών που μας λείπουν στις μέρες μας γιατί δεν είναι πια εκεί.

Μετά όμως πρέπει να φτιάξεις ένα συγκρότημα και πού θα βρεις άλλους ανθρώπους σαν εσένα με μακριά ξανθά μαλλιά που τους αρέσει η ίδια μουσική; Είναι το πιο δύσκολο πράγμα όταν ξεκινάς σωστά; Οπότε, φυσικά, τότε στραφήκαμε σε κάτι που έμοιαζε με το myspace, που ονομαζόταν glamnation. Ήταν ένας ιστότοπος στο διαδίκτυο και υπήρχε μια βάση από προφίλ όπου μπορούσες να φτιάξεις λίγη μουσική. Στη συνέχεια, βλέπουμε αυτόν τον πολύ θηλυκό τύπο με τα μακριά ξανθά μαλλιά και είπαμε «ωχ, βρίσκεται στην πίσω αυλή μας» και ήταν ο Scotty. Ήταν σαν διαδικτυακός ιστότοπος-ραντεβού για stars της rock και σκεφτήκαμε “φίλε σε παίρνουμε, είσαι σαν στην πίσω αυλή μας, έλα να περάσουμε μαζί το Σαββατοκύριακο” και ο τύπος περπατάει και έχει αυτό το Aerosmith vibe, με ένα φτερό που κρεμόταν από το αυτί του. Πέρασε το Σαββατοκύριακο μαζί μας και κάναμε περίπου 50 τραγούδια για την πρώτη μας παράσταση. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία! Δεν έφυγε ποτέ. Ζούμε μαζί από τότε. Για να ολοκληρωθεί το παζλ, μπαίνει στο συγκρότημα και ο Gunnar και είναι το θεμέλιο αυτού που είναι πλέον ο ήχος των Wicked, που προέρχεται από τα drums του. Είναι απίστευτος! Είναι ένας σκληρός τύπος, έχει τέτοιο ρυθμό και τόσο βροντερό ήχο.

Από τότε το συγκρότημα ζει μαζί. Οι τέσσερις μας ζούμε μαζί εδώ και επτά χρόνια κάτω από την ίδια στέγη, όπως κάνουν τα παλιά rock n roll συγκροτήματα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν φεύγουμε ποτέ ο ένας από τις υποθέσεις του άλλου. Γράφουμε συνεχώς, κάνουμε πρόβες, κάνουμε πάρτι, απλώς διάγουμε τον πραγματικό τρόπο ζωής του rock n roll, ζώντας τον καθημερινά. Νομίζω ότι αυτό είναι που κάνει τους WICKED τόσο ξεχωριστούς και μοναδικούς. Δεν μπορείς να το βρεις αυτό πια!

Κατά κάποιο τρόπο απαντήσατε και στην επόμενη ερώτησή μου που ήταν “γιατί είστε όλοι ξανθοί”… χαχα

Χαχα πώς θα ξεχωρίσεις και τι θα μας κάνει διαφορετικούς; Σκεφτόμαστε πως είμαστε σαν την εποχή των million dollar babies, όπως όταν ο Alice Cooper είχε όλα αυτά τα λευκά ρούχα με αυτές τις λεοπάρ μπότες-πλατφόρμες και είπαμε “ναι, αυτό είναι που μας εμπνέει, αυτό μας κάνει το Ziggy Stardust μας“. Θέλουμε να παίξουμε hard rock μουσική και ακόμα κι αν βρίσκεσαι εκεί που η μύτη σου αιμορραγεί, θα μπορείς να μας δεις.

Όπως αναφέρατε, πρόσφατα κυκλοφορήσατε το album σας «The Last American Rock Band», που είναι ένα μελωδικό μείγμα όλων των αγαπημένων τραγουδιών των θαυμαστών σας, γιατί πιστεύεις ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να κυκλοφορήσετε δισκογραφικά το υλικό σας;

Είναι κάπως αστείο, αλλά τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε πνιγεί λόγω της πανδημίας και αναρωτηθήκαμε «πώς θα εκμεταλλευτούμε την κατάσταση και πώς θα παραμείνουμε αποτελεσματικοί και θα προχωρήσουμε μπροστά;». Είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε έναν πολύ καλό φίλο μας, ο οποίος όχι μόνο μετακόμισε από τον Παναμά στο Μπρούκλιν αλλά και από το Μπρούκλιν στα βόρεια της Νέας Υόρκης όπου ζούμε εμείς, και έγινε ουσιαστικά «ο πέμπτος Beatle». Το όνομά του είναι Nacho Molino. Είναι ένας μηχανικός παραγωγός με επτά Grammy, αλλά μην το αφήσετε αυτό να σας ξεγελάσει, είναι rocknroller, είναι μια ιδιοφυΐα του hard rock. Βασικά ενώσαμε τις δυνάμεις μας και μας βοήθησε να φτιάξουμε ένα στούντιο στο σπίτι μας. Φέραμε τα πάντα και κάναμε δύο albums με τραγούδια και όταν είπαμε “εντάξει τι έχουμε εδώ; Πώς θα τα κυκλοφορήσουμε;”, τότε ξέραμε ότι θέλαμε να κυκλοφορήσουμε το “The Last American Rock Band”. Έχουμε μερικά τραγούδια που ταιριάζουν τέλεια. Μερικά αγαπημένα των θαυμαστών και μερικά νέα και θα είναι μια παγκόσμια κυκλοφορία κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει. (Μέχρι τώρα) είχαμε μερικές περιορισμένες κυκλοφορίες, μερικές εκατοντάδες CD, μόνο μερικά ιδιαίτερα πράγματα που δεν θα επανακυκλοφορήσουν ποτέ και τώρα θέλαμε κάτι που οι θαυμαστές μας να μπορούν να βρουν σε πλατφόρμες downloading και streaming, CD, βινύλιο ότι θες. Το “The Last American Rock Band” είναι τέλειο γιατί αυτή τη στιγμή τα πράγματα αλλάζουν, ο κόσμος βγαίνει έξω και πάλι για ζωντανές εμφανίσεις, είναι όπως παλιά και αυτό απλώς αποδεικνύει ότι αυτή είναι η σωστή ώρα να αναζωπυρώσουμε ξανά τη φλόγα και να βγούμε εκεί έξω για rock n roll.

Πως είναι η συνεργασία σας με τον Nacho Molino;

C.M.: Έχουμε το “Last American Rock Band” που μόλις κυκλοφόρησε, έχουμε ένα εντελώς νέο πακέτο μουσικής που θα κυκλοφορήσει αργότερα φέτος για το οποίο είμαστε τόσο ενθουσιασμένοι. Περνάει χρόνο στην Καλιφόρνια, γυρίζοντας μουσικά videos με μια πολύ καλή δική μας ομάδα και είναι πολύ ωραίο γιατί από την κυκλοφορία του “The Last American Rock Band” φτάσαμε σε κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει μια εντελώς νέα εποχή για τους Wicked. Το “The Last American Rock Band” είναι εδώ που βρισκόμαστε τώρα και το επόμενο album είναι εκεί που πάμε.

D: Ο Nacho είναι εδώ μαζί μας και το κάνει. Έρχεται και κάνει τον ήχο μαζί μας ή όταν είμαστε στο δρόμο, ζει τόσο κοντά μας και μαζί μας. Στην πραγματικότητα, θα επιστρέψουμε στο στούντιο το καλοκαίρι, ακόμα κι αν έχουμε έτοιμες μερικές κυκλοφορίες για φέτος και θα κάνουμε άλλα δύο albums. Αυτό δείχνει πραγματικά τη δημιουργικότητα που έχουμε και το γεγονός ότι δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο τυχεροί που έχουμε κάποιον με τη φιλία και το ταλέντο του Nacho. Αισθανόμαστε πως το rock n roll δεν μην μπορεί να σταματήσει.

Τι λεπτομέρειες μπορείτε να αποκαλύψετε για αυτές τις προσεχείς κυκλοφορίες;

D: Θα σου δώσω ένα μικρό teaser, αυτό το επόμενο album θα λέγεται “Living Like A Sunburn” και είμαστε ενθουσιασμένοι γιατί το “The Last American Rock Band” είναι η επαναφορά μας και το επόμενο σε φέρνει σε αυτό το ταξίδι της εξέλιξής μας. Περισσότερες παγκόσμιες κυκλοφορίες της μουσικής των Wicked και πολλή νέα μουσική που εμπνευστήκαμε από τα τελευταία δύο χρόνια και τα ταξίδια μας όπως όταν επιβιβαστήκαμε σε ένα φορτηγό και οδηγήσαμε για 38 ώρες από την Καλιφόρνια ως τη Νέα Υόρκη ασταμάτητα, ξυπνώντας σε βενζινάδικα στη μέση του πουθενά, στην Οκλαχόμα, πίνοντας ενεργειακά ποτά, να κοιμόμαστε στην παραλία όταν φτάσαμε εκεί. Σκεφτήκαμε «πώς μπορείς να πάρεις τον τρόπο ζωής του rock n roll και να το βάλεις σε ένα πακέτο για να το εξηγήσεις;», λοιπόν, αυτό είναι το album που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Αν έπρεπε να διαλέξετε ένα τραγούδι που ξεχωρίζει περισσότερο για εσάς από αυτό το album ποιο θα ήταν αυτό;

D: Νομίζω ότι είναι το “Hot Stage Lights” για το οποίο κάναμε και το video. Αντιπροσωπεύει τέλεια (το album) και είναι το πρώτο tease του “The Last American Rock Band” γιατί είναι ένα νοσταλγικό τραγούδι που μιλά για το να είσαι στο δρόμο και να παίζεις σε συναυλίες. Είναι μια τέλεια μίξη για αυτό το album γιατί δεν αφορά μόνο τη νοσταλγία να βρισκόμαστε στο δρόμο, αλλά και ένα είδος νοσταλγίας των τελευταίων δύο ετών κατά τη διάρκεια του lockdown, το οποίο μας λείπει, που εκπληρώνει τον κύκλο του “The Last American Rock Band” ως album.

Ποιο είναι το τραγούδι αυτού του δίσκου που κρύβει την πιο περίεργη ιστορία;

CM: Πρέπει να πω το “New York Tough” γιατί ήταν το τελευταίο πράγμα που κάναμε στο στούντιο μετά την ηχογράφηση των δύο albums με τον Nacho, και το “New York Tough” μόλις προέκυψε κατά τη διάρκεια τζαμαρίσματος, σκεφτήκαμε ότι “αυτή είναι μια συναρπαστική μελωδία”.

D: Λέει πως “είμαστε τύποι από τη Νέα Υόρκη και έχουμε μια πολύ διαφορετική συμπεριφορά από άλλους τύπους από την Καλιφόρνια” και όταν σκέφτεστε τους KISS, τους New York Dolls, τους Twisted Sisters, τις μπάντες που είναι από τη Νέα Υόρκη, είναι εντελώς διαφορετικές και πραγματικά αυτό το προσομοιάζουμε. Το άλλο είναι ότι είναι σαν να κοιτάμε πίσω σε εμάς και σε όλες αυτές τις υπέροχες αναμνήσεις από όταν βρισκόμαστε στην πόλη, η οποία είχε αυτή την εκπληκτική rock n roll σκηνή που ήταν στην κάτω ανατολική πλευρά της Νέας Υόρκης και ήταν σαν εκείνες τις παλιές μέρες πραγματικά. Αυτές είναι οι αναμνήσεις που υπήρξαν πραγματικά σε αυτό το τραγούδι και είναι ένα βασικό στοιχείο του ποιοι είμαστε: rock tough rock n roll.

Αν είχατε την ευκαιρία να συνεργαστείτε με τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες, ποιους θα καλούσατε και γιατί;

C.M.: Θα έλεγα τον Butch Walker, είναι παραγωγός, αλλά ήταν επίσης σε αυτό το συγκρότημα που ονομάζεται SouthGang. Ο Butch έχει κάνει τα πάντα, από την Avril Lavigne μέχρι τους Green Day και τους Tuk Smith & The Restless Hearts στη μουσική του παραγωγή. Είναι ένας καταπληκτικός τραγουδοποιός και καταλαβαίνει αυτό το παλιό rock n roll. Είναι κάτι που όχι μόνο επιθυμούμε και ονειρευόμαστε για να συνεργαστούμε μαζί του, αλλά θα κυνηγήσουμε την ευκαιρία και μια από αυτές τις μέρες μπορεί να ακούσετε για μια συνεργασία μεταξύ των Wicked και του Butch Walker.

S.V.: Μιλώντας για αυτό θα ήταν υπέροχο να δουλέψουμε και με τον Tuk Smith.

Δ: Αν θέλετε να ακούσετε το παλιό καλό αμερικανικό rock n roll σε μια περίοδο που πραγματικά μας λείπει, ο Tuck Smith είναι ένας καταπληκτικός καλλιτέχνης που όχι μόνο φτιάχνει εξαιρετική rock n roll μουσική αλλά κρατά και τη σκηνή ζωντανή στις Η.Π.Α.

Πιστεύετε ότι η μουσική μπορεί να αλλάξει την κοινωνία με οποιονδήποτε τρόπο;

D: Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Στην παρουσίαση της κυκλοφορίας μας μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, κοίταξα έξω και είδα έναν punk-rocker με μοϊκάνα, να στέκεται δίπλα σε κάποιον με μια εταιρική δουλειά με κοστούμι και γραβάτα, δίπλα σε ένα κορίτσι που είναι στο κολέγιο και εκεί έχετε αυτόν τον ποικίλο συνδυασμό ανθρώπων που συγκεντρώνονται όλοι για έναν λόγο, μια κοινότητα που συνδέεται με ένα πράγμα, και αυτό είναι η μουσική, να περνούν καλά και να αφήνουν πίσω τα καθημερινά τους προβλήματα. Νομίζω ότι από εκεί ξεκινάει! Απλό σωστά; Δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο ή επιστημονικό ή περίπλοκο! Είναι η γυμνή ανθρώπινη σύνδεση. Ανεξάρτητα από τη φυλή σου, το χρώμα σου, τις πεποιθήσεις σου, όλοι συγκεντρώνονται για έναν κοινό σκοπό, που είναι να ξεφύγουν από την καθημερινότητά τους, να περάσουν καλά και να απολαύσουν τη δύναμη της μουσικής. Νομίζω ότι από εκεί ξεκινούν όλα.

Έτσι, μέσω της δύναμης της μουσικής, ποιο είναι το μήνυμά σας προς τον κόσμο σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή;

Έχετε όλους αυτούς τους ανθρώπους που ελέγχουν τη ζωή: κυβερνήσεις, δικτατορίες, ανθρώπους που είναι το πραγματικό σκοτεινό κακό του κόσμου, και πίσω από την κουρτίνα όλων αυτών έχετε καταπληκτικούς ανθρώπους είτε είναι από τη Ρωσία, την Ουκρανία, τις ΗΠΑ οπουδήποτε… Αυτοί είναι οι μάζες που κάνουν ακριβώς αυτό που μόλις είπα… είναι πρόθυμοι να συγκεντρωθούν και να κοιτάξουν πέρα ​​από τα πάντα μόνο και μόνο για να είναι άνθρωποι. Αυτή είναι η θλιβερή κατάσταση, αλλά πρέπει πάντα να ελπίζεις για το φως στο σκοτάδι, γιατί εντέλει υπάρχουν καλοί άνθρωποι εκεί έξω και πράγματα όπως η μουσική τους συνδέουν. Μπορεί να χρειαστεί να περάσετε κάποιες δύσκολες στιγμές, αλλά στο τέλος της ημέρας οι άνθρωποι θα συναντηθούν και πολλές φορές αυτό είναι πάνω κι από τη μουσική.

Ποιο είναι το μήνυμά σας στο ελληνικό κοινό;

Συνέντευξη: Θοδωρής Κολλιόπουλος

Back To Top