skip to Main Content

Οι Club Drive είναι ένα 4-μελές Βρετανικό συγκρότημα από το Hertfordshire, που αποτελείται από τους Aaron, Christian, Stephen και Tommy. Ξεκίνησαν επίσημα τη μουσική τους καριέρα το 2016 και από το πρώτο τους single «Dangerous» κατάφεραν να ξεχωρίσουν στις καρδιές των fan τους, ενώ κατάφεραν να κεντρίσουν και τη προσοχή του Radio 1 BBC Introducing κερδίζοντας τη θέση ‘Track Of The Week’.

Ο ήχος των τραγουδιών τους είναι εξαιρετικά αναζωογονητικός με μια δόση από pop/funk/rock στοιχεία, που αναμιγνύονται αρμονικά και αναδεικνύουν το μουσικό ταλέντο του συγκροτήματος. Σε συνδυασμό με τις sold-out ζωντανές εμφανίσεις τους -πρόσφατα κιόλας με τους Marianas Trench– έχουν δικαίως κατακτήσει τον τίτλο των ανερχόμενων Βρετανικών συγκροτημάτων που θα κάνουν τη διαφορά.

Οι Club Drive, λοιπόν, συστήνονται στο ελληνικό κοινό, αποκαλύπτουν την όμορφη ιστορία που κρύβεται πίσω από το τραγούδι τους «Voyager», τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν στην πορεία τους μέχρι σήμερα, αλλά και μελλοντικά τους σχέδια.

Καλησπέρα! Καταρχάς θα ήθελα να σας ευχαριστήσω πολύ για το χρόνο σας εκ των προτέρων. Θα ήθελα, λοιπόν, να ξεκινήσουμε με εσάς, να περιγράψετε με μερικές λέξεις στο ελληνικό κοινό ποιοι είναι οι Club Drive.

Οι Club Drive είναι ένα τετραμελές Pop / Funk / Rock συγκρότημα από το Ηνωμένο Βασίλειο. Σκεφτείτε σαν οι Maroon 5 να συναντούν τους One Republic.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το video clip για το “Voyager”, ένα όμορφο τραγούδι που κρύβει ένα δυνατό νόημα και που πρόσφατα πήρε εικόνα. Ποια είναι η ιστορία πίσω από αυτό;

Ευχαριστώ, χαίρομαι πραγματικά που σου άρεσε! Η ιδέα του τραγουδιού γεννήθηκε μια βραδιά που είχαμε βγει στην πόλη μας. Παίζαμε, λοιπόν, με μια μπάλα ράγκμπι που κάποιος είχε κερδίσει… (μεγάλη ιστορία). Υπήρχαν λοιπόν 2 άστεγοι που μας παρακολουθούσαν από την απέναντι πλατεία και αποφασίσαμε να τους καλέσουμε να παίξουν μαζί μας. Το γεγονός αυτό έμεινε ‘κολλημένο’ στο μυαλό μας και μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε πώς οι άνθρωποι θεωρούν άλλους ανθρώπους ως δεδομένους. Δεν γνωρίζω αν αυτό συμβαίνει ή όχι στην Ελλάδα, αλλά στο Ηνωμένο Βασίλειο οι περισσότεροι άνθρωποι θα αγνοήσουν ή θα απορρίψουν τους άστεγους. Δεν πιστεύουμε ότι το τραγούδι θα έχει τεράστιο αντίκτυπο σε αυτό με οποιονδήποτε τρόπο, αλλά αν καταφέρουμε με τον τρόπο αυτό τουλάχιστον ένα άτομο να σταματήσει και να σκεφτεί τι συμβαίνει γύρω του, τότε αξίζει τον κόπο.

Σε προηγούμενη συνέντευξή σας είχατε αναφέρει ότι η σύνθεση των τραγουδιών σας οφείλεται στη συνεργασία όλων των μελών του συγκροτήματος. Από πού όμως αντλείτε την έμπνευσή σας;

Αντλούμε την έμπνευση μας από παντού βασικά, από διαφορετικά πράγματα που έχουν συμβεί στους τέσσερις μας ή πράγματα που συμβαίνουν επί του παρόντος ή και πράγματα που μας ενοχλούν συνήθως. Μουσικά αντλούμε επιρροές από διάφορα άλλα συγκροτήματα και είδη, κυρίως του παρελθόντος, μουσικούς και καλλιτέχνες που μάθαμε από τους γονείς μας.

Ποιο από τα τραγούδια που έχετε κυκλοφορήσει βρίσκεται στην κορυφή της λίστας σας και πιστεύετε ότι είναι αυτό που σας αντιπροσωπεύει περισσότερο ως συγκρότημα;

Καλή ερώτηση! Νομίζω ότι πιθανότατα είναι το επερχόμενο single που θα κυκλοφορήσουμε, το “International”, διότι έχει λίγο από όλα όσα μας χαρακτηρίζουν ως συγκρότημα. Έντονα κουπλέ, με funk μουσικές “γέφυρες” και ρεφραίν με pop στοιχεία. Μείνετε συντονισμένοι!

Μόλις ολοκληρώσατε την περιοδεία σας στο Ηνωμένο Βασίλειο δίπλα στο καναδικό rock συγκρότημα Marianas Trench. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία;

Με μια λέξη … Απίστευτη! Ήταν υπέροχο το να γυρνάς από πόλη σε πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου και να τραγουδάς μπροστά σε νέο κοινό κάθε φορά. Απογοητευτήκαμε πολύ όταν έπρεπε να απορρίψουμε να συνεχίσουμε το tour μας με τα παιδιά στην Ευρώπη, αλλά σίγουρα θα επιστρέψουμε και ποιος ξέρει, ίσως να καταφέρουμε να έρθουμε σύντομα και στην Ελλάδα!

Από το ξεκίνημα της καριέρας σας η φήμη σας έχει αυξηθεί κατακόρυφα. Έχει αλλάξει το γεγονός αυτό την καθημερινότητά σας και πώς;

Το κυριότερο που έχει αλλάξει -ίσως ακουστεί και λίγο αστείο- είναι ο χρόνος. Αφιερώνουμε πολύ χρόνο σε περιοδείες, στη σύνθεση τραγουδιών, στη προώθηση του συγκροτήματος, σε συνεντεύξεις και πολλά ακόμα (που τα αγαπάμε απόλυτα), αλλά όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μένει λίγος χρόνος για να δούμε την οικογένειά μας και φίλους.

Ως συγκρότημα είστε μαζί από το 2012, αλλά κάνατε την επίσημη εμφάνισή σας ως Club Drive στις 1/2/2016. Γιατί επιλέξατε το 2016 και όχι νωρίτερα;

Αισθανθήκαμε πως τότε ήταν η καταλληλότερη στιγμή για αλλαγή. Η μουσική μας είχε εξελιχθεί πολύ από το ξεκίνημά μας, η εικόνα μας είχε αλλάξει πολύ όπως είναι φυσικό και είχαμε απομονωθεί ήδη για πολύ καιρό γράφοντας νέα τραγούδια. Έτσι, λοιπόν, αισθανθήκαμε πως ήταν λογικό να επιστρέψουμε ανανεωμένοι και να ξεκινήσουμε δυναμικά.

Υπήρξαν σημαντικές δυσκολίες που αντιμετωπίσατε μέχρι σήμερα στην καριέρα σας; Ή ακόμα, υπήρξαν στιγμές που έπρεπε να πάρετε δύσκολες αποφάσεις που σας επηρέασαν;

Ειλικρινά, περισσότερες (δυσκολίες) από ό, τι οι περισσότερες μπάντες έχουν αντιμετωπίσει! Ήταν πολύ δύσκολος ο δρόμος για να φτάσουμε τόσο μακριά και πολλά πράγματα μας συνέβησαν ως συγκρότημα, αλλά και ως ξεχωριστά άτομα κατά τη διάρκεια αυτή που μας έκαναν πολλές φορές να σκεφτούμε πως θα ήταν πιο εύκολο να παραιτηθούμε από το να συνεχίσουμε. Έχουμε συνεργαστεί με μερικούς φανταστικούς ανθρώπους, για τους οποίους είμαστε ευγνώμονες – αλλά τον περισσότερο χρόνο βαδίζαμε στηριζόμενοι μόνο στις δυνάμεις μας ως συγκρότημα, κάτι που χρειαζόταν αρκετή δύναμη. Ήμασταν επίσης πολύ ατυχείς και λυπημένοι με την απότομη αποβίωση του manager μας πριν από μερικά χρόνια. Ήταν εντελώς απροσδόκητο και μας επηρέασε όλους σκληρά, αλλά μας γέμισε με κουράγιο και ιδέες. Μας δίδαξαν πολλά οι μήνες που ακολούθησαν.

Πιστεύετε – σύμφωνα πάντα με την εμπειρία σας – είναι δύσκολο για τους νέους καλλιτέχνες που αποφασίζουν να ακολουθήσουν μια καριέρα στη μουσική βιομηχανία να ξεχωρίσουν και να χτίσουν μια καριέρα στο σημερινό ανταγωνιστικό περιβάλλον;

Απόλυτα! Όπως σε κάθε καριέρα που συμπεριλαμβάνει τη δημιουργικότητα είναι δύσκολο να “βάλεις τη σφραγίδα σου” σε κάτι ή να κάνεις κάτι διαφοροποιημένο από τους υπόλοιπους, ειδικά τη σήμερον ημέρα. Για αυτό παίζουμε μουσική που απολαμβάνουμε και οι τέσσερις και το γεγονός ότι και άλλοι άνθρωποι την απολαμβάνουν σημαίνει πολλά για μας. Τώρα το να καταφέρεις να έχεις αντίκτυπο μέσω της μουσικής σου σε παγκόσμια κλίμακα, αυτό εξαρτάται καθαρά από τους ακροατές και έχει να κάνει με το αν το διασκεδάζουν αρκετά, ώστε και οι ίδιοι να διαδώσουν αυτό το συναίσθημα.

Τι συμβουλές θα δίνατε σε έναν νέο καλλιτέχνη που ξεκινάει σήμερα στο χώρο της μουσικής; Πιστεύετε ότι υπάρχει μυστικό για την επιτυχία ή έχει να κάνει περισσότερο με το “timing”;

Αν και μπορεί να ακουστεί κοινότυπο, η καλύτερη συμβουλή μου θα ήταν: “Μην εγκαταλείπεις!” Μπορεί να δεις 1.000 συγκροτήματα να έρχονται και να φεύγουν για διάφορους λόγους, αλλά εάν δουλεύεις πραγματικά σκληρά, θα φτάσεις στην επιτυχία. Εκτός από αυτό: “Μην φοβάσαι να δουλέψεις σκληρά.” Όλα εξαρτώνται από τα τραγούδια που έχεις και λίγη τύχη. Αν τα τραγούδια είναι αρκετά καλά και φτάσουν στα σωστά χέρια, έχεις τόσες πιθανότητες όσες οποιοσδήποτε άλλος. Οπότε το να δουλεύεις συνέχεια προωθώντας τη δουλειά σου, θα σου δώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες.

Αν θα μπορούσατε να επιλέξετε έναν καλλιτέχνη/συγκρότημα για να τραγουδήσετε μαζί στη σκηνή στο επόμενό σας live, ποιος/ποιοι θα ήταν και γιατί;

Δύσκολη ερώτηση, διότι υπάρχουν τόσοι πολλοί καλλιτέχνες αυτή τη στιγμή με εκπληκτικές φωνές. Θα ήταν πολύ ωραίο να συνεργαστούμε με μια τραγουδίστρια είτε για τη δημιουργία ενός τραγουδιού είτε σε κάποιο live, ίσως κάποια σαν τη Anne-Marie ή Dua Lipa θα ήταν πολύ ενδιαφέρον.

Μέχρι σήμερα έχετε κερδίσει τις καρδιές πολλών fans, έχετε κυκλοφορήσει το debut EP σας, “Dangerous”, με τραγούδια που είναι εξαιρετικά δημοφιλή κι έχετε πραγματοποιήσει live σε πόλεις του Ηνωμένου Βασιλείου με τεράστια επιτυχία. Ποιο θα είναι λοιπόν τα επόμενο βήμα σας;

Τα επόμενα άμεσα βήματά μας θα συμπεριλαμβάνουν τη κυκλοφορία περισσότερων τραγουδιών, τη συμμετοχή μας σε φεστιβάλ του Ηνωμένου Βασιλείου και στη συνέχεια περιοδεία μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ύστερα, θα θέλαμε να συνεχίσουμε με live στο εξωτερικό και ίσως με την ηχογράφηση και κυκλοφορία ενός ολοκληρωμένου album, ώστε να μας δοθεί η ευκαιρία να δείξουμε στους fans μας περισσότερα από ό,τι μέχρι τώρα.

Υπάρχει κάτι άλλο που θα θέλατε να προσθέσετε ή να στείλετε ένα μήνυμα στους fan σας;

Θα θέλαμε να πούμε ένα ειλικρινές ευχαριστώ! Όπως προαναφέραμε, όλο αυτό ξεκίνησε χάρη στην αγάπη μας για τη μουσική. Το γεγονός ότι όλο αυτό έχει εξελιχθεί μέχρι σήμερα μας φαντάζει ακόμα τρελό. Οπότε θα θέλαμε να απευθυνθούμε και να πούμε στον καθένα που είτε αγόρασε ένα εισιτήριο για να μας δει live ή άκουσε ένα τραγούδι μας online ή παρακολουθούσε ένα από τα video μας: “Ευχαριστούμε!”

Συνέντευξη/Μετάφραση : Ελένη Κεφαλληνού 

 

Ευχαριστούμε πολύ τον Anthony Giannaccini

Back To Top