skip to Main Content

Λίγες ημέρες μετά από την κυκλοφορία του νέου τους studio album, με τίτλο “Nuestro Año”, το SounDars.gr επικοινώνησε με τον Juan Ignacio Sucre των Los Mesoneros και μιλήσαμε για το νέο τους εγχείρημα, την επερχόμενη περιοδεία τους, την αρχή και την ακμή της καριέρας τους, καθώς και πολλά άλλα.

Με αφοπλιστική ειλικρίνεια, ο Juan μάς μετέφερε το κλίμα που υπάρχει μεταξύ των μελών του συγκροτήματος, ενώ μάς εκμυστηρεύτηκε τους λόγους που το “Nuestro Año” είναι ο πιο αισιόδοξος δίσκους τους μέχρι σήμερα. Οι Los Mesoneros, που αποτελούντα από τους Luis Jiménez, Andrés Belloso, Andrés, Juan Ignacio Sucre και Carlos Sardi, από τα πρώτα τους κιόλας βήματα στη μουσική βιομηχανία κατάφεραν έγιναν υποψήφιοι για τέσσερα Latin Grammy βραβεία, ωστόσο δεν σταματούν να βάζουν πάντοτε υψηλούς στόχους.

Ποιος είναι ο θρύλος της μουσικής με τον οποίο θα ήθελαν να συνεργαστούν εάν είχαν την ευκαιρία; Ποια είναι η σχέση τους με το κοινό και ποια τα επερχόμενα, επαγγελματικά τους σχέδια;

Οι Los Mesoneros είναι ένα pop συγκρότημα, που δημιουργήθηκε στη Βενεζουέλα, αλλά εδρεύει στο Μεξικό. Από την αρχή της καριέρας τους κατάφεραν να ακουστούν στους σημαντικότερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας τους, αποτελώντας μέρος της πιο σημαντικής pop-rock σκηνής στη Βενεζουέλα.

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε ο Juan Ignacio Sucre στο SounDarts.gr παρακάτω.

Γεια σου Juan και καλωσόρισες στο SounDarts.gr!

Λοιπόν, πρόσφατα κυκλοφόρησε το album σας “Nuestro Año”. Πώς αναπολείς τις μέρες που επέστρεψες στο στούντιο;

Ήταν ένα αρκετά δύσκολο album για να δουλέψουμε γιατί έχουμε παλέψει πραγματικά να βρούμε τη φωνή αυτού του album. Μετά από αυτό, η ηχογράφηση, αυτή καθεαυτή, ήταν κάπως προκλητική, αφού καταφέραμε να έχουμε πολλές ιδέες, αλλά δυσκολευτήκαμε να βρούμε τη σωστή κατεύθυνση για το album. Γι’ αυτό αφιερώσαμε πολύ χρόνο για να το κάνουμε, αλλά νομίζω ότι το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, οπότε είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό το album.

Φαίνεται ότι είναι το πιο αισιόδοξο album της καριέρας σας. Ποιο ήταν το κίνητρό σας για τη δημιουργία του;

Νομίζω ότι υπήρχαν δύο λόγοι. Ο πρώτος θα πρέπει να σχετίζεται με τη φάση της προσωπικής μας ζωής αυτή τη στιγμή. Είχαμε μερικές υπέροχες εμπειρίες στις προσωπικές μας σχέσεις, αλλά είχαμε και μερικά εμπόδια. Αφού ξεπεράσαμε αυτές τις αναποδιές, καταφέραμε να βρούμε την πιο θετική πλευρά της προσωπικής μας ζωής. Ακούγαμε τους εαυτούς μας και καταλαβαίναμε ότι αυτή είναι η ζωή που ζούμε αυτή τη στιγμή και γι’ αυτό θέλαμε να γράψουμε.

Το πρώτο τραγούδι του tracklist είναι μια συνεργασία με τον Caloncho. Πώς προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Λοιπόν, αφού γράψαμε το τραγούδι, σκεφτήκαμε να έχουμε κάποιον με αισιόδοξο ήχο. Ο Caloncho ήταν ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες που σκεφτήκαμε και του γράψαμε. Για την ακρίβεια, οι managers μας έγραψαν στους managers του και πιστεύουμε ότι μόλις άκουσε το τραγούδι, ένιωσε συνδεδεμένος με αυτό αντί να ασχοληθεί τις μετρήσεις και όλα τα αναλυτικά στοιχεία πίσω από αυτό. Το είδος του καλλιτέχνη που μπορεί να σχετίζεται με το τραγούδι είναι ο μόνος τύπος καλλιτέχνη με τον οποίο μας αρέσει να συνεργαζόμαστε, οι άνθρωποι που καταλαβαίνουν τη μουσική και όχι τους αριθμούς πίσω από αυτήν.

Μας άρεσε πολύ το single σας, “Su Lado De La Cama”. Ποια ήταν λοιπόν η ιστορία πίσω από το τραγούδι;

Πριν γράψουμε ένα τραγούδι, έχουμε μια συγκεκριμένη ιστορία, η οποία είναι όλο το φυσικό υλικό που σoυ θυμίζει κάποιον που ήταν γύρω σου στη ζωή σου. Ένα από τα πιο ιερά πράγματα είναι συνήθως η μεριά του κρεβατιού αυτού του άνθρωπου. Έτσι καταλήξαμε σε αυτόν τον τίτλο, “Su Lado De La Cama” (“Η μεριά σου στο κρεβάτι”) και αρχίσαμε να γράφουμε μερικές μελωδίες γύρω από αυτόν. Αφού είχαμε ένα δυνατό ρεφρέν, αρχίσαμε να γράφουμε το υπόλοιπο τραγούδι και παράλληλα να καταλαβαίνουμε τι θα ήταν το τραγούδι. Στην πραγματικότητα είχαμε τα πάντα στο μυαλό μας, οπότε ήταν ένα αρκετά γρήγορο τραγούδι για να γράψουμε! Ήταν πολύ ωραίο!

Σε δύο χρόνια, θα συμπληρώσετε 20 χρόνια μαζί. Σωστά?

Λοιπόν, έτσι νομίζω. Πιστεύω, ναι. Θέλω να πω, ξεκινήσαμε πολύ νέοι, οπότε είναι λογικό.

Μπορείς να θυμηθείς τις πρώτες μέρες που ήσασταν μαζί ως συγκρότημα; Ποιο ήταν το όραμά σας τότε;

Τότε, ήμασταν δυο παιδιά που απλά έπαιζαν κάποια όργανα σε ένα γκαράζ και απλώς διασκεδάζαμε χωρίς να καταλαβαίνουμε τι κάναμε στην πραγματικότητα. Δεν ξέραμε πώς να ηχογραφήσουμε μουσική. Δεν ξέραμε πώς να γράφουμε μουσική. Απλά έμοιαζε πραγματικά φυσικό. Καθώς συνεχίσαμε να παίζουμε και να γινόμαστε αντιληπτοί, αρχίσαμε να αποκτούμε περισσότερο επαγγελματισμό, και έτσι καταλήξαμε σε αυτό που είμαστε τώρα. Εξακολουθούμε να πιστεύουμε ότι είμαστε τα ίδια παιδιά. Στην πραγματικότητα, αυτό ήταν ένα από τα κύρια ευρήματα που κάναμε σε αυτόν τον δίσκο, όπως το να βρεθούμε ξανά σαν παιδιά και να καταλάβουμε ότι αυτός είναι ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι επειδή απλώς μας αρέσει να διασκεδάζουμε παίζοντας τα όργανά μας και τα τραγούδια που γράφουμε. Λοιπόν, ναι, είναι πάντα ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για εμάς ως συγκρότημα, να θυμόμαστε εκείνες τις μέρες και να τις φέρουμε στο παρόν.

Με το ντεμπούτο σας album “Indeleble” λάβατε 4 υποψηφιότητες για Latin Grammy. Καταλάβατε τότε πόσο σημαντική ήταν η συμβολή σας στη μουσική βιομηχανία;

Όπως ανέφερα πριν, τότε απλά δεν περιμέναμε τίποτα απολύτως. Το κάναμε αυτό για πλάκα. Έτσι, μόλις προταθήκαμε στο πρώτο μας album, έγινε πολύ σοβαρό. Τότε μας είπαν ότι τα Latin Grammy, ήταν κάτι σοβαρό. Έπρεπε να δώσουμε την ενέργειά μας και να επικεντρωθούμε σε αυτό και να αρχίσουμε να δουλεύουμε σε περισσότερη μουσική. Έτσι φτάσαμε εδώ. Αυτά τα μικρά πράγματα και επίσης οι άνθρωποι που τους αρέσει η μουσική μας είναι η κινητήρια δύναμη που μας κρατούν σε κίνηση όλα αυτά τα χρόνια καριέρας.

Μετά από τόσα χρόνια καριέρας, έχεις πετύχει τους στόχους σου ή θέτεις ακόμα υψηλότερες προσδοκίες;

Νομίζω ότι βάζουμε πάντα δύο στόχους. Όπως όταν θέλουμε να κάνουμε sold-out έναν χώρο ή μια συναυλία της περιοδείας μας ή οτιδήποτε άλλο. Μόλις το καταφέρεις αυτό, θέλεις να πας στο επόμενο επίπεδο. Οπότε νομίζω ότι δεν θα είναι ποτέ αρκετό. Αλλά επίσης νιώθουμε ότι είμαστε από τους τυχερούς εκεί έξω, επομένως εκτιμούμε τα πράγματα που μας συμβαίνουν και είμαστε πραγματικά περήφανοι για όσα έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Είμαστε επίσης περήφανοι που συνεργαζόμαστε με την ομάδα με την οποία συνεργαζόμαστε αυτήν τη στιγμή. Υπό αυτή την έννοια, βάζουμε πάντα τον πήχη λίγο πιο ψηλά, και έτσι φτάνουμε σε ένα μεγαλύτερο έργο.

Αν είχες την ευκαιρία να συνεργαστείς με έναν θρύλο της μουσικής βιομηχανίας, ποιος θα ήταν και γιατί;

Εντάξει, αυτή είναι μια πολύ καλή ερώτηση. Νομίζω ότι θα έπρεπε να είναι ο Paul McCartney. Ναι σίγουρα! Είμαι ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του και είμαι επίσης θαυμαστής των Beatles. Προφανώς η σόλο καριέρα του είναι από τις καλύτερες. Νομίζω ότι είναι ένας από τους καλύτερους τραγουδοποιούς στον κόσμο, αλλά και ως παραγωγός και ως ερμηνευτής! Είναι από τους καλύτερους!

Ποια είναι η σχέση σας με το κοινό σας; Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας μια ιδιαίτερη ιστορία της αλληλεπίδρασής σας;

Νομίζω ότι είμαστε πραγματικά προνομιούχοι για τους θαυμαστές μας και την κοινότητά μας. Χάρη σε αυτούς, βρισκόμαστε εδώ που είμαστε τώρα. Νομίζω ότι έχουμε μια σταθερή σχέση μαζί τους. Θέλουμε να επικοινωνούμε περισσότερο με τους θαυμαστές μας και να είμαστε ακόμα πιο κοντά τους. Κάνουμε πάντα ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι θα συμβεί. Νομίζω ότι ένα από τα καλύτερα πράγματα για τους θαυμαστές μας είναι ότι είναι παρόντες όταν βρισκόμαστε σε περιοδεία. Πάντα καταφέρνουν να ξέρουν πού βρισκόμαστε και μας προσφέρουν, με πολύ σεβασμό, την παρουσία τους. Αυτό είναι κάτι πραγματικά όμορφο. Έχω πάντα στο μυαλό μου όλα αυτά τα πράγματα που μας στέλνουν, οπότε είναι επίσης πολύ ωραίο.

Πρόσφατα, εμφανιστήκατε στο Lollapalooza Chile και τώρα ετοιμάζεστε να ξεκινήσετε μια μεγάλη περιοδεία στη Λατινική και τη Βόρεια Αμερική. Μπορείς να μας δώσεις περισσότερες λεπτομέρειες;

Ναι. Μόλις ξεκινήσαμε την περιοδεία “Nuestro Año”, που είναι η πιο πρόσφατη περιοδεία μας για την προώθηση του νέου μας album. Ήμασταν στη Χιλή και σε μερικά ακόμη φεστιβάλ, αλλά τώρα θα ξεκινήσουμε περιοδείες σε διάφορες πόλεις στο Μεξικό. Στη συνέχεια, σχεδιάζουμε να πάμε σε κάποιες άλλες πόλεις της Λατινικής Αμερικής και μετά στις ΗΠΑ. Αναμένουμε να έχουμε περισσότερες ημερομηνίες σε αυτήν την περιοδεία. Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτό και ελπίζουμε να πάνε όλα καλά.

Έχετε άλλα επαγγελματικά σχέδια για το μέλλον;

Νομίζω ότι θα ηχογραφήσουμε περισσότερους δίσκους. Γι’ αυτό είμαστε εδώ.

Ποιο είναι το μότο σου στη ζωή;

Juan, σε ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου να κάνεις αυτή τη συνέντευξη για το SounDarts.gr.

Είμαστε πραγματικά ευγνώμονες για αυτή τη συνέντευξη. Ελπίζω όλοι στην Ελλάδα να γνωρίσουν τη μουσική μας και κάποια μέρα να κάνουμε απλώς μια περιοδεία εκεί.

Συνέντευξη: Θεόδωρος Κολλιόπουλος

Back To Top