skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Alice Cooper

Discography & ID : Alice Cooper

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Alice Cooper  (Το ψευδώνυμο είναι εμπνευσμένο από έναν ήρωα της τηλεοπτικής σειράς του 1968, «Mayberry R.F.D.» που ερμήνευε ο Alice Ghostley).

Πραγματικό Όνομα : Vincent Damon Furnier

Άλλα ψευδώνυμα: «The Godfather of Shock Rock»

Ημερομηνία Γέννησης: 4 Φεβρουαρίου 1948

Τόπος γέννησης: Detroit, Michigan, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Τόπος καταγωγής: Origin Phoenix, Arizona, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Επάγγελμα: Τραγουδιστής, ηθοποιός, τραγουδοποιός, πρωταθλητής στο γκολφ, ιδιοκτήτης εστιατορίου και ραδιοφωνικός παραγωγός.

Συμμετοχές σε άλλα σχήματα: The Spiders (1964-1968), Alice Cooper Band (1964-1975), Hollywood Vampires (2015-σήμερα).

ΣύζυγοςSheryl Goddard (χορογράφος. Παντρεύτηκαν στις 20 Μαρτίου 1976 και είναι μαζί μέχρι σήμερα)

Τέκνα: Calico Cooper (1981), Dash (1985), Sonora Rose (1993).

Γονείς:  Ella Mae και Ether Moroni Furnier. (Ο πατέρας του ήταν κληρικός, όπως και ο παππούς του).

Ενεργός στη μουσική: 1963 – σήμερα

Βραβεία: Ο Alice Cooper έχει κερδίσει συνολικά 5 βραβεία μέχρι σήμερα:

1 International Horror Guild, 1 Kerrang! Award, 2 Eyegore Awards, κέρδισε το δικό του αστέρι στο Walk of Fame το 2003 και το 2011 έγινε μέλος του Rock and Roll Hall of Fame. Έχει υπάρξει 2 φορές υποψήφιος για βραβείο Grammy το 1984 και το 1997.

Websitealicecooper.com

Discography

Start Here
Start Here
1969 – Pretties for You (Alice Cooper Band)
1969 – Pretties for You (Alice Cooper Band)
1970 – Easy Action (Alice Cooper Band)
1970 – Easy Action (Alice Cooper Band)
1971 – Love It To Death (Alice Cooper Band)
1971 – Love It To Death (Alice Cooper Band)
1971 – Killer (Alice Cooper Band)
1971 – Killer (Alice Cooper Band)
1972 – School’s Out (Alice Cooper Band)
1972 – School’s Out (Alice Cooper Band)
1973 – School Days: The Early Recordings (Collection)
1973 – School Days: The Early Recordings (Collection)
1973 – Billion Dollar Babies (Alice Cooper Band)
1973 – Billion Dollar Babies (Alice Cooper Band)
1973 – Muscle Of Love (Alice Cooper Band)
1973 – Muscle Of Love (Alice Cooper Band)
1974 – Greatest Hits (Collection)
1974 – Greatest Hits (Collection)
1975 – Welcome to My Nightmare
1975 – Welcome to My Nightmare
1976 – Alice Cooper Goes to Hell
1976 – Alice Cooper Goes to Hell
1977 – Lace and Whiskey
1977 – Lace and Whiskey
1977 – The Alice Cooper Show (Live)
1977 – The Alice Cooper Show (Live)
1978 – From the Inside
1978 – From the Inside
1980 – Flush the Fashion
1980 – Flush the Fashion
1981 – Special Forces
1981 – Special Forces
1982 – Zipper Catches Skin
1982 – Zipper Catches Skin
1983 – DaDa
1983 – DaDa
1985 – To Hell and Back: Alice Cooper’s Greatest Hits (Collection)
1985 – To Hell and Back: Alice Cooper’s Greatest Hits (Collection)

Start Here

  • Η δισκογραφία του Alice Cooper αποτελείται από: 26 studio albums, 11 live albums, 21 συλλογές και 1 audiobook.
  • Έχει bachelor της σχολής Καλών Τεχνών.
  • Σχημάτισε το πρώτο του συγκρότημα με το όνομα Earwigs το οποίο μετονομάστηκε διαδοχικά σε The Spiders, Nazz και εντέλει Alice Cooper Band. 
  • To 1969, η φήμη του συγκροτήματος εξαπλώθηκε ξαφνικά και εντελώς τυχαία, όταν ο Cooper τράβηξε την προσοχή των Μ.Μ.Ε, με ένα ζωντανό κοτόπουλο, που σύμφωνα με τον τραγουδιστή, ανέβηκε ανεξήγητα στη σκηνή. Μη έχοντας εμπειρία γύρω απ’ τα ζώα της φάρμας, ο Cooper υπέθεσε ότι το κοτόπουλο μπορούσε να πετάξει και το έπιασε και το πέταξε προς το πλήθος. Αυτό όμως, έπεσε κατακόρυφα στις πρώτες σειρές του πλήθους, όπου βρίσκονταν άτομα με αναπηρία σε αμαξίδια, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες το έκοψαν κομματάκια. Την επόμενη μέρα, το επεισόδιο έγινε πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες.
  • Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο Cooper πειραματίστηκε με τον ήχο του, γεγονός που μείωσε τη δημοτικότητα του συγκροτήματος αφού έχασε ένα μεγάλο μέρος του φανατικού του κοινού. Οι δίσκοι «Flush the Fashion«, «Special Forces«, «Zipper Catches Skin» και «DaDa» εισήγαγαν New Wave και pop στοιχεία στη μουσική του σχήματος, την εποχή που ο ίδιος υπέφερε από τον εθισμό του στο αλκοόλ. Μετά από ένα χρόνο διαλείμματος με σκοπό να σώσει το γάμο του, ο Cooper αποφάσισε να επιστρέψει στη μουσική σκηνή με το δίσκο «Constrictor» του 1986, μπαίνοντας στο Billboard Hot-100 για πρώτη φορά μετά από 6 χρόνια.
  • Το Μάρτιο του 2011 έγινε μέλος του Rock and Roll Hall of Fame.
  • Από το 2004 παρουσιάζει την δική του ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο «Nights with Alice Cooper«.
  • Σε όλη τη σταδιοδρομία του ο Alice είχε κάνει πολλές εμφανίσεις στην τηλεόραση και σε θεατρικές παραστάσεις. Στα τηλεοπτικά shows που είχε εμφανιστεί περιλαμβάνονται τα: “That 70’s Show”, “Space Ghost Coast to Coast” , “The Muppet Show”, “Pearl”, “Something Wilder”, “American Idol”, «Monk» και το “Hollywood Squares”.
  • Έχει παίξει επίσης ρόλους στις ταινίες : «Sextette», «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band», “Suck”, “Freakshow”, “Prince of Darkness”, «Bigfoot», «Dark Shadows», «The Attic Expeditions», «Fairway to Heaven», «Freddy’s Dead: The Final Nightmare», «Wayne’s World» κ.α..
  • Πρωταγωνίστησε στο: “Alice Cooper: The Nightmare” μια ταινία που φτιάχτηκε για την τηλεόραση βασισμένη στο πρώτο του solo album και στο: “Good To See You Again Alice Cooper” μια θεατρική παράσταση με χαρακτηριστικές σκηνές από την περιοδεία “Million Dollar Babies”.
  • Το 2015 δημιούργησε τους Hollywood Vampires, με τον Johnny Depp και τον Joe Perry στις κιθάρες και γκεστ μουσικούς για τις ζωντανές τους εμφανίσεις.
  • Θεωρεί τον εαυτό του έναν «αναγεννημένο Χριστιανό» και σε πολλούς Χριστιανικούς κύκλους, είναι γνωστός και τιμημένος σαν άριστος διδάσκαλος της Βίβλου.

1969 – Pretties for You (Alice Cooper Band)

  • Κυκλοφόρησε: Ιούνιο, 1969
  • Εταιρεία: Straight
  • Singles από το: «Pretties for You»
  1. «Reflected» Κυκλοφόρησε: 19 Μαΐου, 1969

 

Tracklist:

1.    «Titanic Overture» – 1:12

2.    «10 Minutes Before the Worm» – 1:39

3.    «Sing Low, Sweet Cheerio» – 5:42

4.    «Today Mueller» – 1:48

5.    «Living» – 3:12

6.    «Fields of Regret» – 5:44

7.    «No Longer Umpire» – 2:02

8.    «Levity Ball» – 4:39

9.    «B.B. on Mars» – 1:17

10.    «Reflected» – 3:17

11.    «Apple Bush» – 3:08

12.    «Earwigs to Eternity» – 1:19

13.    «Changing Arranging» – 3:03

1970 – Easy Action (Alice Cooper Band)

  • Κυκλοφόρησε: 27 Μαρτίου, 1970
  • Εταιρεία: Straight, Enigma Retro

Tracklist:

1.    «Mr. & Misdemeanor» – 3:05

2.    «Shoe Salesman» – 2:38

3.    «Still No Air» – 2:32

4.    «Below Your Means» – 6:41

5.    «Return of the Spiders» – 4:33

6.    «Laughing at Me» – 2:12

7.    «Refrigerator Heaven» – 1:54

8.    «Beautiful Flyaway» – 3:02

9.    «Lay Down and Die, Goodbye» – 7:36

1971 – Love It To Death (Alice Cooper Band)

  • Κυκλοφόρησε: 8 Μαρτίου, 1971
  • Εταιρεία: Straight, Warner Bros
  • Certifications: US Platinum
  • Singles από το «Love It to Death»:
  1. «I’m Eighteen»
  2. «Caught in a Dream»

Tracklist:

1.    «Caught in a Dream»  3:10

2.    «I’m Eighteen»  3:00

3.    «Long Way to Go»  3:04

4.    «Black Juju»  9:09

5.    «Is It My Body»      2:39

6.    «Hallowed Be My Name»  2:29

7.    «Second Coming»  3:04

8.    «Ballad of Dwight Fry»  6:33

9.    «Sun Arise»  3:50

1971 – Killer (Alice Cooper Band)

  • Κυκλοφόρησε: 27 Νοεμβρίου, 1971
  • Εταιρεία: Warner Bros.
  • Certifications: US Platinum
  • Singles από το «Killer»:
  1. «Under My Wheels»
  2. «Be My Lover»

Tracklist:

1.    «Under My Wheels»  2:51

2.    «Be My Lover»      3:21

3.    «Halo of Flies»  8:22

4.    «Desperado»  3:30

5.    «You Drive Me Nervous»  2:28

6.    «Yeah, Yeah, Yeah»  3:39

7.    «Dead Babies»  5:44

8.    «Killer»  6:57

1972 – School’s Out (Alice Cooper Band)

  • Κυκλοφόρησε: Ιούνιο, 1972
  • Εταιρεία: Warner Bros.
  • Certifications: US Platinum
  • Singles από το «School’s Out»:

   1.»School’s Out»  Κυκλοφόρησε: Μάιο 1972

Tracklist:

1.    «School’s Out»  3:30

2.    «Luney Tune»  3:44

3.    «Gutter Cat vs. the Jets»  4:40

4.    «Street Fight»  0:55

5.    «Blue Turk»  5:34

6.    «My Stars»  5:49

7.    «Public Animal #9»  3:55

8.    «Alma Mater»  4:27

9.    «Grande Finale»  4:26

 

1973 – School Days: The Early Recordings (Collection)

  • Κυκλοφόρησε: 1973
  • Εταιρεία: Warner Bros.

Tracklist:

Pretties for You

1.    «Titanic Overture» – 1:12

2.    «10 Minutes Before the Worm» – 1:39

3.    «Sing Low, Sweet Cheerio» – 5:42

4.    «Today Mueller» – 1:48

5.    «Living» – 3:12

6.    «Fields of Regret» – 5:44

7.    «No Longer Umpire» – 2:02

8.    «Levity Ball» (Live at the Cheetah) – 4:39

9.    «B.B. on Mars» – 1:17

10.    «Reflected» – 3:17

11.    «Apple Bush» – 3:08

12.    «Earwings to Eternity» – 1:19

13.    «Changing Arranging» – 3:03

Easy Action

1.    «Mr. and Misdemeanor» – 3:05

2.    «Shoe Salesman» – 2:38

3.    «Still No Air» – 2:32

4.    «Below Your Means» – 6:41

5.    «Return of the Spiders» – 4:33

6.    «Laughing at Me» – 2:12

7.    «Refrigerator Heaven» – 1:54

8.    «Beautiful Flyaway» – 3:02

9.    «Lay Down and Die, Goodbye» – 7:36

 

1973 – Billion Dollar Babies (Alice Cooper Band)

  • Κυκλοφόρησε: 25 Φεβρουαρίου, 1973
  • Εταιρεία: Warner Bros.
  • Certifications:  US Platinum, CAN Gold

Tracklist:

1.    «Hello Hooray»      4:15

2.    «Raped and Freezin'»  3:19

3.    «Elected»  4:05

4.    «Billion Dollar Babies»  3:43

5.    «Unfinished Sweet»  6:18

6.    «No More Mr. Nice Guy»  3:06

7.    «Generation Landslide»  4:31

8.    «Sick Things»  4:18

9.    «Mary Ann»  2:21

10.    «I Love the Dead»  5:09

Deluxe Edition CD bonus tracks (2001 CD reissue)

1.    «Hello Hooray (Live)»

2.    «Billion Dollar Babies (Live)»

3.    «Elected (Live)»

4.    «I’m Eighteen (Live)»

5.    «Raped and Freezin’ (Live)»

6.    «No More Mr. Nice Guy (Live)»

7.    «My Stars (Live)»

8.    «Unfinished Sweet (Live)»

9.    «Sick Things (Live)»

10.    «Dead Babies (Live)»

11.    «I Love the Dead (Live)»

12.    «Coal Black Model T (outtake of Slick Black Limousine)»

13.    «Son of Billion Dollar Babies (outtake of Generation Landslide)»

14.    «Slick Black Limousine»

1973 – Muscle Of Love (Alice Cooper Band)

  • Κυκλοφόρησε: 20 Νοεμβρίου, 1973
  • Εταιρεία: Warner Bros.
  • Certifications: US Gold

Tracklist:

1.    «Big Apple Dreamin’ (Hippo)»  5:10

2.    «Never Been Sold Before»  4:28

3.    «Hard Hearted Alice»  4:53

4.    «Crazy Little Child»  5:03

5.    «Working Up a Sweat»  3:32

6.    «Muscle of Love»  3:45

7.    «Man with the Golden Gun»  4:12

8.    «Teenage Lament ’74»  4:32

9.    «Woman Machine»  4:31

1974 – Greatest Hits (Collection)

  • Κυτκλοφόρησε: Αύγουστο, 1974
  • Εταιρεία: Warner Bros.
  • Certifications: US Platinum, CAN 3x Platinum

Tracklist:

1. «I’m Eighteen»

2. «Is It My Body»

3. «Desperado

4. «Under My Wheels»

5. «Be My Lover»

6. «School’s Out»

7. «Hello, Hooray»

8. «Elected»

9. «No More Mr. Nice Guy»

10. «Billion Dollar Babies»

11. «Teenage Lament ’74»

12. «Muscle of Love»

 

 

1975 – Welcome to My Nightmare

  • Κυκλοφόρησε: 11 Μαρτίου, 1975
  • Εταιρείες: Atlantic, Anchor, ABC
  • Certifications: CAN 2x Platinum, UK Silver, US Platinum

Tracklist:

1.    «Welcome to My Nightmare»  5:19

2.    «Devil’s Food»  3:38

3.    «The Black Widow»  3:37

4.    «Some Folks»  4:19

5.    «Only Women Bleed»  5:49

6.    «Department of Youth»  3:18

7.    «Cold Ethyl»  2:51

8.    «Years Ago»  2:51

9.    «Steven»  5:52

10.    «The Awakening»  2:25

11.    «Escape»  3:20

2002 CD reissue bonus tracks

12.    «Devil’s Food» (alternate version) 5:13

13.    «Cold Ethyl» (alternate version)    2:56

14.    «The Awakening» (alternate version) 4:20

1976 – Alice Cooper Goes to Hell

  • Κυκλοφόρησε: 25 Ιουνίου, 1976
  • Εταιρείαl: Warner Bros.
  • Certifications: AN Platinum, US Gold

Tracklist:

1.    «Go to Hell»  5:15

2.    «You Gotta Dance»  2:45

3.    «I’m the Coolest»  3:57

4.    «Didn’t We Meet»  4:16

5.    «I Never Cry»  3:44

6.    «Give the Kid a Break»       4:14

7.    «Guilty»  3:22

8.    «Wake Me Gently»  5:03

9.    «Wish You Were Here»      4:36

10.    «I’m Always Chasing Rainbows»  2:08

11.    «Going Home»      3:47

 

 

1977 – Lace and Whiskey

  • Κυκλοφόρησε: 29 Απριλίου, 1977
  • Εταιρεία: Warner Bros.

Tracklist:

1.    «It’s Hot Tonight»  3:21

2.    «Lace and Whiskey»  3:14

3.    «Road Rats»  4:51

4.    «Damned If You Do»  3:14

5.    «You and Me»  5:07

6.    «King of the Silver Screen»  5:35

7.    «Ubangi Stomp»  2:12

8.    «(No More) Love at Your Convenience»      3:49

9.    «I Never Wrote Those Songs»  4:34

10.    «My God»  5:40

1977 – The Alice Cooper Show (Live)

  • Κυκλοφόρησε: Δεκέμβριο, 1977
  • Εταιρεία: Warner Bros.

Tracklist:

1.    «Under My Wheels»  2:35

2.    «I’m Eighteen» 5:00

3.    «Only Women Bleed»  5:57

4.    «Sick Things»  0:59

5.    «Is It My Body» 2:36

6.    «I Never Cry»  2:46

7.    «Billion Dollar Babies»  3:18

8.    «Devil’s Food»/»The Black Widow»  5:52

9.    «You and Me» 2:25

10.    «I Love the Dead»/»Go to Hell»/»Wish You Were Here»  6:38

11.    «School’s Out»  2:39

1978 – From the Inside

  • Κυκλοφόρησε: Νοέμβριο, 1978
  • Εταιρεία: Warner Bros.

Tracklist:

1.    «From the Inside»  3:55

2.    «Wish I Were Born in Beverly Hills»  3:38

3.    «The Quiet Room»  3:52

4.    «Nurse Rozetta»  4:15

5.    «Millie and Billie» (performed by Cooper & Marcy Levy) 4:15

6.    «Serious»  2:44

7.    «How You Gonna See Me Now»  3:57

8.    «For Veronica’s Sake» 3:37

9.    «Jackknife Johnny»  3:45

10.    «Inmates (We’re All Crazy)»  5:03

1980 – Flush the Fashion

  • Κυκλοφόρησε: 28 Απριλίου, 1980
  • Εταιρεία: Warner Bros.
  • Certifications: CAN Gold

Tracklist:

1.    «Talk Talk»  2:09

2.    «Clones (We’re All)»  3:03

3.    «Pain»      4:06

4.    «Leather Boots»  1:36

5.    «Aspirin Damage»  2:57

6.    «Nuclear Infected»  2:14

7.    «Grim Facts»  3:24

8.    «Model Citizen»  2:39

9.    «Dance Yourself to Death»  3:08

10.    «Headlines» 3:18

1981 – Special Forces

  • Κυκλοφόρησε: Σεπτέμβριο, 1981
  • Εταιρεία: Warner Bros.

Tracklist:

1.    «Who Do You Think We Are»  4:21

2.    «Seven and Seven Is»  2:41

3.    «Prettiest Cop on the Block»  3:13

4.    «Don’t Talk Old to Me»      2:54

5.    «Generation Landslide ‘81» (live) 3:50

6.    «Skeletons in the Closet»  3:42

7.    «You Want It, You Got It»  3:15

8.    «You Look Good in Rags»  3:35

9.    «You’re a Movie»  3:37

10.    «Vicious Rumours»  3:43

1982 – Zipper Catches Skin

  • Κυκλοφόρησε: 25 Αυγούστου, 1982
  • Εταιρεία: Warner Bros.

Tracklist:

1.    «Zorro’s Ascent»  3:56

2.    «Make That Money (Scrooge’s Song)»  3:30

3.    «I Am The Future» (From The Motion Picture «Class of 1984») 3:29

4.    «No Baloney Homosapiens» (For Steve & E.T.)5:06

5.    «Adaptable (Anything For You)»  2:56

6.    «I Like Girls»  2:25

7.    «Remarkably Insincere»  2:07

8.    «Tag, You’re It»  2:54

9.    «I Better Be Good»  2:48

10.    «I’m Alive (That Was the Day My Dead Pet Returned to Save My Life)» 3:13

1983 – DaDa

  • Κυκλοφόρησε: 28 Σεπτεμβρίου, 1983
  • Εταιρεία: Warner Bros.

Tracklist:

1.    «DaDa»  4:45

2.    «Enough’s Enough»  4:19

3.    «Former Lee Warmer»  4:07

4.    «No Man’s Land»  3:51

5.    «Dyslexia»  4:25

6.    «Scarlet and Sheba»  5:18

7.    «I Love America»  3:50

8.    «Fresh Blood» 5:54

9.    «Pass the Gun Around” 5:46

1985 – To Hell and Back: Alice Cooper’s Greatest Hits (Collection)

  • Κυκλοφόρησε: 1985
  • Εταιρεία: Warner Bros.

Tracklist:

1. Only Women Bleed

2. Department of Youth

3. Muscle of Love

4. Teenage Lament 74

5. You and Me

6. Desperado

7. I’m Eighteen

8. Is it My Body?

9. School’s Out

10. Billion Dollar Babies

11. Go to Hell

12. I Never Cry

13. Wish You Were Here (Pink Floyd Cover)

14. How You Gonna See Me Now

15. Under My Wheels

16. Love at Your Convenience

Video