skip to Main Content
Menu

Discography & ID: Bruno Mars

Discography & ID: Bruno Mars

Ύψος

Gallery

O Bruno Mars, παιδί, υποδυόμενος τον Elvis.

Ο Bruno Mars με τους γονείς του, τις αδερφές του και τον αδερφό του.

Bruno Mars, Britney Spears και Calvin Harris.

Bruno Mars & Adele.

Bruno Mars, Beyonce και Chris Martin (Coldplay).

Bruno Mars και Hugh Hefner.

Bruno Mars και Lenny Kravitz.

Bruno Mars και Mark Ronson.

Bruno Mars & Nicki Minaj.

Bruno Mars, Fergie και Rihanna.

Bruno Mars και Sting.

Bruno Mars και Taylor Swift.

Bruno Mars και Anthony Kiedis (Red Hot Chilli Peppers).

Με τον Kanye West.

Bruno Mars & Rihanna στην 55η Απονομή των Βραβείων Grammy.

Ο Bruno Mars με την Sharon και τον Ozzy Osbourne.

O Bruno Mars με την σύντροφό του Jessica Caban.

O Bruno Mars στο εξώφυλλο του Rolling Stone.

Το κέρινο ομοίωμα του Bruno Mars στο μουσείο της Madam Tussauds στο Las Vegas.

ID

Καλλιτεχνικό Όνομα: Bruno Mars

Προέλευση Καλλιτεχνικού Ονόματος: Σε ηλικία 2 ετών, ο πατέρας του, του έδωσε το ψευδώνυμο «Bruno» εξαιτίας της ομοιότητας του με τον παλαιστή Bruno Sammartino. To «Mars» είναι δικής του έμπνευσης επειδή όταν ήταν παιδί, τα κορίτσια του έλεγαν πως είναι «από τον Άρη».

Πραγματικό ΌνομαPeter Gene Hernandez

Ημερομηνία Γέννησης: 8 Οκτωβρίου 1985

Τόπος ΓέννησηςHonolulu, Hawaii, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Γονείς: Peter Hernandez (καταγωγή: Puerto-Rico και Ashkenazi Jewish. Μουσικός (κρουστά)) και Bernadette «Bernie» San Pedro Bayot (καταγωγή: Philippines. Χορεύτρια-hula)

Οικογενειακή Κατάσταση: Ανύπαντρος (σε σχέση με το μοντέλο Jessica Caban από το 2011).

Αδέρφια : Κατάγεται από μουσική οικογένεια, ενώ οι 4 εκ των 5 αδερφών του, δηλαδή οι Jaime, Tahiti, Presley και Tiara Hernandez αποτελούν το συγκρότημα των The Lylas.

Έχει ακόμα έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Eric Hernandez (drummer. Καλιτεχνικό όνομα: E-Panda).

Επάγγελμα: τραγουδιστής, μουσικοσυνθέτης, δισκογραφικός παραγωγός, χορογράφος.

Ενεργός στο χώρο της μουσικής: 2004-σήμερα

Βραβεία: O Bruno Mars έχει κερδίσει μέχρι σήμερα 71 βραβεία:

1 BT Digital Music Award, 3 Brit Awards, 1 Echo Award, 1 APRA Music Award, 1 JUNO Award, 4 Grammy Awards, 3 MTV Europe Music Awards, 2 MTV Video Music Awards, 2 MTV Video Music Awards Japan, 1 MYX Music Award, 2 NRJ Music Awards, 1 Billboard Latin Music Award, 1 Billboard Music Award, 1 BMI Award, 3 Channel [V] Thailand Music Video Awards, 1 iHeartRadio Music Award, 1 Los Premios 40 Principales, 2 MelOn Music Awards, 3 Soul Train Music Awards, 14 ASCAP Pop Music Awards, 1 ASCAP’s Rhythm & Soul Music Award, 1 People’s Choice Award, 3 Premios Juventud, 1 Swiss Music Award, 4 Teen Choice Awards, 1 Urban Music Award, 1 Z Award και 1 American Music Award.

Website:  brunomars.com

Discography

Start Here
Start Here
2010 – Doo-Wops & Hooligans
2010 – Doo-Wops & Hooligans
2010 – It’s Better If You Don’t Understand (EP)
2010 – It’s Better If You Don’t Understand (EP)
2010 – The Lost Planet (Mixtape)
2010 – The Lost Planet (Mixtape)
2011 – Earth to Mars (Unofficial Release)
2011 – Earth to Mars (Unofficial Release)
2011 – It will rain (Non-Album single)
2011 – It will rain (Non-Album single)
2012 – Unorthodox Jukebox
2012 – Unorthodox Jukebox

Start Here

  • Ο Αμερικάνος τραγουδιστής Bruno Mars έχει κυκλοφορήσει συνολικά μέχρι σήμερα 2 studio albums και 2 EPs.
  • Ο Bruno Mars, μεγάλωσε σε μια μουσική οικογένεια, με μητέρα χορεύτρια και πατέρα μουσικό, ενώ ο θείος του ήταν σωσίας του Elvis και ανέβαζε τον Mars μαζί του στη σκηνή από τότε που ήταν παιδί. Σε ηλικία 4 ετών άρχισε να εμφανίζεται μαζί με το οικογενειακό συγκρότημα, όπου και έγινε γνωστός ως μιμητής του Elvis. Αγαπημένοι του καλλιτέχνες ήταν ο Michael Jackson, οι Temptations και οι Isley Brothers.
  • To 2004 και λίγο αφότου είχε μετακομίσει στο Los Angeles, υπέγραψε συμβόλαιο με τη Motown, αλλά μετά από λίγο καιρό απολύθηκε. Εκεί όμως γνώρισε τον συνθέτη και παραγωγό Philip Lawrence και ξεκίνησε να γράφει τραγούδια για άλλους καλλιτέχνες. Μεγάλο κεφάλαιο στην πορεία του Bruno Mars ήταν η συνεργασία του με τον παραγωγό Steve Lindsey, που του έμαθε να γράφει pop μουσική και έγινε ο μέντοράς του.
  • H πρώτη μεγάλη του επιτυχία ως solo artist ήταν το «Nothin’On You» σε συνεργασία με τον B.O.B. και στη συνέχεια το «Billionaire» με τον Travis McCoy. Και τα δύο τραγούδια μπήκαν στο top-10 πολλών charts παγκοσμίως. Τεράστια επιτυχία, όμως, γνώρισε και το «Fuck You» με τον Cee Lo Green, που ήταν υποψήφιο για Grammy.
  • Το ντεμπούτο album του, «Doo-Woops&Hooligans» κυκλοφόρησε το 2010, με πρώτο single το «Just The Way You Are» και έφτασε στην κορυφή του Billboard, όπως και το επόμενο single «Grenade».
  • Στη συνέχεια, κυκλοφόρησε το 2012 το δεύτερο album του, «Unorthodox Jukebox», το οποίο επίσης βρέθηκε στην κορυφή του Billboard και μάλιστα για πολύ μεγάλο διάστημα, με lead single το «Locked Out Of Heaven», που ακούστηκε πάρα πολύ στα ραδιόφωνα. Το album πήγε στο No.1 στις Η.Π.Α. ενώ στη Μεγάλη Βρετανία έγινε το album με τις πιο γρήγορες πωλήσεις τις χρονιάς. Την ίδια τύχη είχαν και τα τρία επόμενα singles «When I Was Your Man», «Treasure» και «Gorilla».
  • Το 2010 και 2011 έκανε πολλές συμμετοχές σε albums άλλων καλλιτεχνών οι περισσότερες από τις οποίες μάλιστα έγιναν και μεγάλες επιτυχίες όπως: «Lighters» με τους Bad Meets Evil, «Rocketeer» με τους Far East Movement,«Young, Wild & Free» με τους Snoop Dogg και Wiz Khalifa, «Mirror» με τον Lil Wayne και το 2013 το «Bubble Butt» με τους Major Lazer, Tyga και Mystic. Η μεγαλύτερη όμως επιτυχία που σημείωσε κάνοντας «featuring» σε άλλο καλλιτέχνη ήρθε με το τραγούδι «Uptown Funk» το οποίο συμπεριλαμβάνεται στο δίσκο του Mark Ronson, «Uptown Special». Με τον Ronson είχαν επίσης συνεργαστεί και στα τραγούδια  «Locked Out of Heaven», «Moonshine» και «Gorilla» και έχουν γίνει πολύ καλοί φίλοι. Το τραγούδι κέρδισε 2 βραβεία Grammy στις κατηγορίες «Record of the Year» και «Best Pop Duo/Group Performance», παρέμεινε στο Νο.1 του Billboard Hot 100 για 14 εβδομάδες και άλλες 7 εβδομάδες στο Νο.1 των UK Singles Charts. Επίσης έφτασε στην κορυφή των charts σε άλλες 17 χώρες, με πολλές χρυσές, πλατινένιες και διαμαντένιες πιστοποιήσεις.
  • Μέχρι τον Αύγουστο του 2014, ο Mars πούλησε πάνω από 100 εκατομμύρια albums και singles σε όλο τον κόσμο.
  • 7 από τα singles του συγκαταλέγονται ανάμεσα στα best-selling singles όλων των εποχών (με σειρά χρονολογικής κυκλοφορίας: «Just the Way You Are», «Grenade», «The Lazy Song», «Locked Out of Heaven», «When I Was Your Man», «Treasure», και «Uptown Funk»)
  • Σαν τραγουδιστής, συνθέτης και παραγωγός, οι συνολικές πωλήσεις του Mars ξεπερνούν τα 130 εκατομμύρια αντίτυπα.
  • Σύμφωνα με την Recording Industry Association of America (RIAA), είναι ο ένατος bestselling digital-single artist στις Ηνωμένες Πολιτείες με πωλήσεις άνω των 38 εκατομμυρίων εκ των οποίων τα 5.04 εκατομμύρια είναι αποτέλεσμα των δύο πρώτων του δίσκων.
  • Το 2012, ο Mars αναδείχτηκε ως ο best-selling artist σε όλο τον κόσμο για το 2011.
  • Η Zumyah Thorpe, ήταν θύμα αυτοκινητιστικού ατυχήματος από το οποίο υποστεί κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις το 2013. Σε αυτό το τραγικό δυστύχημα είχε σκοτωθεί η μητέρα της -η οποία ήταν έγκυος- και δύο αδερφές της. Η θεραπεία της μικρής ήταν πολύ δύσκολη και οι συγγενείς και οι νοσοκόμες της έβαζαν να ακούει συνέχεια το αγαπημένο της τραγούδι από τον Bruno Mars. Το διάστημα που έκανε λογοθεραπεία προκειμένου να επανέλθει, η Zumyah Thorpe άρχισε να τραγουδάει το “Just The Way You Are” του Mars κάτι που συγκίνησε το νοσηλευτικό προσωπικό. Όταν ο Bruno Mars έμαθε για τη συγκεκριμένη ιστορία, ήθελε να κάνει ένα δώρο στην ιδιαίτερη θαυμάστρια του. Έτσι, λοιπόν, την κάλεσε στην συναυλία του και τραγούδησε μόνο για αυτήν το αγαπημένο της τραγούδι ενώ στο τέλος της έδωσε και την κιθάρα του.

πηγή: wikipedia

2010 – Doo-Wops & Hooligans

  • Κυκλοφόρησε: 5 Οκτωβρίου 2010
  • Εταιρεία: Elektra
  • Μορφή: CD, digital download, LP
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: 5× Platinum, ARIA: 4× Platinum, BPI: 5× Platinum, BVMI: 5× Gold, IFPI DEN: 2× Platinum, IFPI SWI: 2× Platinum, IRMA: 4× Platinum, MC: 3× Platinum, RMNZ: 6× Platinum
  • Singles από το «Doo-Wops & Hooligans«:
  1. «Just the Way You Are» Κυκλοφόρησε: 20 Ιουλίου 2010
  2. «Grenade» Κυκλοφόρησε: 28 Σεπτεμβρίου 2010
  3. «The Lazy Song» Κυκλοφόρησε: 15 Φεβρουαρίου 2011
  4. «Marry You» Κυκλοφόρησε: 22 Αυγούστου 2011
  5. «Count On Me» Κυκλοφόρησε: 7 Νοεμβρίου 2011

 

Tracklist:

1. «Grenade» 3:43

2. «Just the Way You Are» 3:40

3. «Our First Time» 4:03

4. «Runaway Baby» 2:28

5. «The Lazy Song» 3:09

6. «Marry You» 3:49

7. «Talking to the Moon»3:38

8. «Liquor Store Blues» (feat. Damian Marley) 3:49

9. «Count On Me» 3:17

10. «The Other Side» (feat. Cee Lo Green & B.o.B) 3:48

European bonus tracks

11. «Somewhere in Brooklyn» 3:02

12. «Talking to the Moon» (Acoustic Piano Version) 3:37

iTunes Store deluxe edition

11. «Just the Way You Are (Remix)» (feat.Lupe Fiasco) 3:58

12. «Somewhere in Brooklyn» 3:02

13. «Just the Way You Are» (music video) 3:56

14. «The Other Side» (feat. Cee Lo Green & B.o.B) (music video) 3:46

Platinum edition / Tour edition bonus tracks

11. «Just the Way You Are (Remix)» (feat. Lupe Fiasco) 3:58

12. «Somewhere in Brooklyn» 3:02

13. «Talking to the Moon» (Acoustic Piano Version) 3:37

14. «Just the Way You Are» (Walmart Soundcheck Version) (Live) 4:28

15. «Grenade» (Walmart Soundcheck Version) (Live) 4:37

16. «The Other Side» (Walmart Soundcheck Version) (Live) 2:59

Japanese Platinum edition bonus tracks

17. «Grenade» (The Hooligans Remix) 3:30

18. «Grenade» (Passion Pit Remix) 6:10

19. «Grenade» (Dexpistols Remix) 4:19

2010 – It’s Better If You Don’t Understand (EP)

  • Κυκλοφόρησε: 11 Μαΐου 2010
  • Εταιρεία: Elektra
  • Μορφή: Digital download

 

Tracklist:

1. «Somewhere in Brooklyn» 3:01

2. «The Other Side» (feat.Cee Lo Green & B.o.B) 3:48

3. «Count On Me» 3:16

4. «Talking to the Moon» 3:27

2010 – The Lost Planet (Mixtape)

  • Κυκλοφόρησε: 2010
  • Μορφή: CD, digital download

Tracklist:

01 – Nothin’ On You (feat. B.o.B.) (Remix)

02 – Faded

03 – Lights

04 – Lost

05 – Turn Around

06 – Where Did She Go

07 – Watching Her Move

08 – Dancing With The Stars (feat. Philip Lawrence)

09 – Billionaire (feat. Travie McCoy)

10 – Ladies Is Pimps to

11 – Our First Time

12 – Take The Long Way Home

13 – Rest Of My Life (feat. Philip Lawrence)

2011 – Earth to Mars (Unofficial Release)

  • Κυκλοφόρησε: 2011
  • Εταιρεία: NSR Records
  • Μορφή: CD, Album, Unofficial Release

Tracklist:

1. Watching Her Move

2. Faded

3. Take The Long Way Home

4. Ladies Is Pimps To

5. Where Did She Go

6. Lost

7. Lights

8. Rest

9. Turn Around

2011 – It will rain (Non-Album single)

  • Από το album: «The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1»: Original Motion Picture Soundtrack

 

  • Κυκλοφόρησε: 27 Σεπτεμβρίου 2011
  • Εταιρεία: Chop Shop, Elektra
  • Μορφή: Digital download, CD single
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: 3× Platinum, ARIA: 2× Platinum, BPI: Silver, IFPI DEN: Gold, IFPI SWI: Gold, MC: 3× Platinum, RMNZ: Platinum

 

Tracklist:

Digital download

01 – «It Will Rain» – 4:27

02 – «It Will Rain» (music video)

German CD single

01 – «It Will Rain» – 4:17

02 – «A Thousand Years» (performed by Christina Perri) – 4:45

2012 – Unorthodox Jukebox

  • Κυκλοφόρησε: 10 Δεκεμβρίου 2012
  • Εταιρεία: Atlantic
  • Μορφή: CD, digital download, LP
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: 4× Platinum, ARIA: 3× Platinum, BPI: 3× Platinum, BVMI: Platinum, IFPI DEN: Gold, IFPI SWI: Platinum, IRMA: 2× Platinum, MC: 3× Platinum, RMNZ: 3× Platinum
  • Singles από το»Unorthodox Jukebox»:
  1. «Locked Out of Heaven» Κυκλοφόρησε: 1 Οκτωβρίου 2012
  2. «When I Was Your Man» Κυκλοφόρησε: 15 Ιανουαρίου 2013
  3. «Treasure» Κυκλοφόρησε: 10 Μαΐου 2013
  4. «Gorilla» Κυκλοφόρησε: 10 Σεπτεμβρίου 2013
  5. «Young Girls» Κυκλοφόρησε: 26 Νοεμβρίου 2013

 

Tracklist:

1. «Young Girls» 3:49

2. «Locked Out of Heaven» 3:53

3. «Gorilla» 4:04

4. «Treasure» 2:58

5. «Moonshine» 3:48

6. «When I Was Your Man» 3:33

7. «Natalie» 3:45

8. «Show Me» 3:27

9. «Money Make Her Smile» 3:23

10. «If I Knew» 2:13

Target/Deluxe edition (bonus tracks)

11. «Old & Crazy» (feat. Esperanza Spalding) 1:55

12. «Young Girls» (Demo) 3:38

13. «Gorilla» (Demo) 3:42

14. «Moonshine» (The Futuristics Remix) 3:42

15. «Locked Out of Heaven» (Major Lazer Remix) 4:04

Bruno Mars Top Hits by SounDarts.gr