skip to Main Content
Menu

Discography & ID : Paula Abdul

Discography & ID : Paula Abdul

Ύψος

Gallery

Paula Abdul

Janet Jackson & Paula Abdul.

H Janet Jackson με την Paula Abdul.

Jermaine Jackson & Paula Abdul.

Paula Abdul & Elton John

New Kids On The Block, Paula Abdul & Boyz II Men

Paula Abdul & Adam Lambert

Paula Adbul & Nicole Scherzinger

Paula Abdul & Corey Clark

ID

Ολόκληρο Όνομα: Paula Julie Abdul

Ημερομηνία Γέννησης: 19 Ιουνίου 1962

Τόπος Γέννησης: San Fernando, California, Η.Π.Α.

Επάγγελμα: Ηθοποιός, τραγουδίστρια, χορεύτρια/χορογράφος, τραγουδοποιός, τηλεπαρουσιάστρια.

Οικογενειακή Κατάσταση: Emilio Estevez (Ηθοποιός. Παντρεύτηκαν: 1992, χώρισαν: 1994), Brad Beckerman (Παντρεύτηκαν: 1996, χώρισαν: 1998).

Τέκνα: Δεν έχει.

ΓονείςHarry Abdul (Σύριος) και Lorraine M. Rykiss (Καναδέζα, πιανίστρια).

ΑδέρφιαWendy Αbdul (1955)

Ενεργός στη μουσική: 1978-σήμερα.

Βραβεία: Η Paula Abdul έχει αποσπάσει συνολικά 14 μουσικά βραβεία μέχρι σήμερα :

5 MTV Video Music Awards (1987, 1989), 2 Primetime Emmy Awards (1989, 1990), 2 People’s Choice Awards (1989, 1990), 3 American Music Awards (1990, 1992), 1 Grammy Award (1991).

Επίσης απέκτησε το δικό της αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας το 1992 στο Hollywood Walk of Fame.

Για να δείτε την λίστα με όλα τα βραβεία και τις υποψηφιότητες που έχει αποσπάσει η Paula Abdul κάντε κλικ εδώ.

Official Websitepaulaabdul.com

πηγές: en.wikipedia.org, google

Discography

Start Here
Start Here
1988 – Forever Your Girl
1988 – Forever Your Girl
1990 – Shut Up and Dance: Mixes (Remix)
1990 – Shut Up and Dance: Mixes (Remix)
1991 – Spellbound
1991 – Spellbound
1992 – The Singles (EP)  (Remix)
1992 – The Singles (EP) (Remix)
1995 – Head over Heels
1995 – Head over Heels
2000 – Greatest Hits (Compilation)
2000 – Greatest Hits (Compilation)
2007 – Greatest Hits: Straight Up (Compilation)
2007 – Greatest Hits: Straight Up (Compilation)
2011 – 10 Great Songs (Compilation)
2011 – 10 Great Songs (Compilation)
2013 – Icon (Compilation)
2013 – Icon (Compilation)

Start Here

  • Η Paula Julie Abdul (γεννημένη στις 19 Ιουνίου 1962) είναι Αμερικανο-Kαναδή τραγουδίστρια, τραγουδοποιός, voice actor, χορεύτρια, χορογράφος, ηθοποιός και τηλεοπτική προσωπικότητα. H Abdul γεννήθηκε στο San Fernatio της California από Εβραίους γονείς. Ο πατέρας της Abdul, Harry Abdul, γεννήθηκε στη συριακή εβραϊκή κοινότητα στο Αλέππο της Συρίας, μεγάλωσε στη Βραζιλία και στη συνέχεια μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η μητέρα της, η πιανίστρια Lorraine M. Rykiss, μεγάλωσε σε μία από τις δύο εβραϊκές οικογένειες στη Minnedosa της Μανιτόμπα και έχει προγόνους Εβραίους Ασκεναζίτες από την Ουκρανία. Η Abdul κατέχει διπλή υπηκοότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά. Έχει μια αδελφή που ονομάζεται Wendy. Το 1980, αποφοίτησε από το γυμνάσιο Van Nuys.
  • Η Abdul άρχισε να παίρνει μαθήματα χορού σε μικρή ηλικία στο μπαλέτο, την τζαζ και στον χορό tap. Πήγε στο γυμνάσιο Van Nuys, όπου ήταν μαζορέτα και τιμώμενη φοιτήτρια. Δεκαπέντε ετών έλαβε υποτροφία σε ένα dance camp κοντά στο Palm Springs και το 1978 εμφανίστηκε σε χαμηλού προϋπολογισμού ανεξάρτητη μουσική ταινία το «Junior High School».
  • Η Abdul σπούδασε ραδιοφωνία στο Πανεπιστήμιο Northridge της California. Κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της, επιλέχθηκε από μια ομάδα 700 υποψηφίων για την ομάδα Cheerleader της ομάδας μπάσκετ των Los Angeles Lakers στο ΝΒΑ – τα φημισμένα Laker Girls. Μέσα σε μια χρονιά έγινε επικεφαλής χορογράφος. Ξεκίνησε την καριέρα της ως μαζορέτα για τους Los Angeles Lakers στην ηλικία των 18 ετών πριν μεγαλώσει σε εξέχουσα θέση στη δεκαετία του 1980 ως μία πολύ περιζήτητος χορογράφος στο ύψος της εποχής του μουσικών βίντεο. Η Abdul σημείωσε αργότερα μια σειρά από hits pop μουσικής στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Τα έξι της νούμερο ένα singles στο Billboard Hot 100 τη φέρνουν στην ίδια θέση με τη Diana Ross για την έβδομη θέση των γυναικείων σόλο ερμηνευτών που είναι ψηλά στο Billboard. Κέρδισε ένα Grammy για το «Best Music Video – Short Form» για το «Opposites Attract» και κέρδισε δύο φορές το βραβείο «Primetime Emmy για εξαιρετική χορογραφία».
  • Μετά την αρχική περίοδο επιτυχίας της, η Abdul υπέστη σειρά αποτυχιών στην επαγγελματική και προσωπική ζωή της. Είδε ανανέωση στην φήμη και την επιτυχία της ως αρχικός κριτής στην εκπομπή American Idol στη δεκαετία του 2000, από την οποία έφυγε μετά την όγδοη σεζόν. Πήγε για να ασχοληθεί με τη βραχύβια τηλεοπτική σειρά «Live to Dance», η οποία διήρκεσε μία σεζόν το 2011 και στη συνέχεια ήταν κριτής στην πρώτη σεζόν της αμερικανικής έκδοσης του The X Factor μαζί με τον κριτή Simon Idol Cowell, που ήταν ο δημιουργός και ο παραγωγός της εκπομπής. Ήταν επίσης φιλοξενούμενη κριτής για την έκδοση All-Stars του Dancing With The Stars το 2012 και τη δέκατη σεζόν του So You Think You Can Dance το 2013 και πρόσφατα έγινε μόνιμος κριτής για αυτή τη σειρά μαζί με την αυστραλιανή έκδοση του για την αναβίωση του το 2014.
  • Η Abdul ήταν παντρεμένη με τον Emilio Estevez από το 1992 έως το 1994. Παντρεύτηκε τον σχεδιαστή ρούχων Brad Beckerman το 1996 στο Μουσείο Carousel της Νέας Αγγλίας στο Μπρίστολ του Κοννέκτικατ. Πήραν διαζύγιο το 1998, μετά από 17 μήνες γάμου, επικαλούμενοι ασυμβίβαστες διαφορές.
  • Τον Απρίλιο του 2005, η Αμπντούλ είπε ότι πάσχει από νευρολογική διαταραχή, που προκαλεί χρόνιο πόνο. Αυτή η διαταραχή είναι επίσης γνωστή ως CRPS (Complex Regional Pain Syndrome).

Πηγή: en.wikipedia.org

1988 – Forever Your Girl

  • Κυκλοφόρησε: 15 Ιουνίου 1988
  • Εταιρεία: Virgin
  • Μορφή: LP, CD, Κασέτα
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: 7× Platinum, ARIA: Platinum, BPI: Platinum, CRIA: 7× Platinum
  • Singles από το «Forever Your Girl»:
  1. «Knocked Out»  Κυκλοφόρησε: 4 Μαΐου 1988
  2. «The Way That You Love Me»  Κυκλοφόρησε: 2 Αυγούστου 1988
  3. «Straight Up»  Κυκλοφόρησε: 22 Νοεμβρίου 1988
  4. «Forever Your Girl»  Κυκλοφόρησε: 20 Φεβρουαρίου 1989
  5. «Cold Hearted»  Κυκλοφόρησε: 15 Ιουνίου 1989
  6. «Opposites Attract»  Κυκλοφόρησε: 28 Νοεμβρίου 1989

Tracklist:

1. «The Way That You Love Me» 5:22

2. «Knocked Out» 3:52

3. «Opposites Attract» (with The Wild Pair) 4:24

4. «State of Attraction» 4:07

5. «I Need You» 5:01

6. «Forever Your Girl» 4:58

7. «Straight Up» 4:11

8. «Next to You» 4:26

9. «Cold Hearted» 3:51

10. «One or the Other» 4:10

 

1990 – Shut Up and Dance: Mixes (Remix)

  • Κυκλοφόρησε: 8 Μαΐου 1990
  • Εταιρεία: Virgin
  • Μορφή: LP, CD, Κασέτα
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Platinum, CRIA: Platinum
  • Singles από το «Shut Up and Dance: Mixes»:
  1. «1990 Medley Mix»  Κυκλοφόρησε: Αύγουστο 1990

Tracklist:

1. «Cold Hearted» (Quiverin’ 12″) 5:12

2. «Straight Up» (Ultimix mix) 6:55

3. «One or the Other» (1990 mix) 6:43

4. «Forever Your Girl» (Frankie Foncett mix) 6:07

5. «Knocked Out» (Pettibone 12″) 6:11

6. «The Way That You Love Me» (Houseafire edit) 4:42

7. «Opposites Attract» (1990 mix) 6:49

8. «1990 Medley Mix» 7:14

UK edition (bonus track):

9. «Knocked Out» (Power mix) 6:44

10. «Opposites Attract» (Shep’s Special mix) 6:43

11. «Forever Your Girl» (Shep’s Special mix) 6:27

12. «Cold Hearted» (Chad Jackson 12″ remix) 5:38

 

1991 – Spellbound

  • Κυκλοφόρησε: 14 Μαΐου 1991
  • Εταιρεία: Virgin
  • Μορφή: LP, CD, Κασέτα
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: 3× Platinum, ARIA: Gold, BPI: Gold, CRIA: 2× Platinum
  • Singles από το «Spellbound»:
  1. «Rush Rush»  Κυκλοφόρησε: 2 Μαΐου 1991
  2. «The Promise of a New Day»  Κυκλοφόρησε: 20 Ιουλίου 1991
  3. «Blowing Kisses in the Wind»  Κυκλοφόρησε: 17 Οκτωβρίου 1991
  4. «Vibeology»  Κυκλοφόρησε: 18 Νοεμβρίου 1991
  5. «Will You Marry Me?»  Κυκλοφόρησε: 19 Μαρτίου 1992

Tracklist:

1. «The Promise of a New Daya» 4:32

2. «Rock Housea» 4:11

3. «Rush Rush» 4:52

4. «Spellbounda» 4:48

5. «Vibeology» 5:16

6. «Ua» 4:05

7. «My Foolish Heart» 4:10

8. «Blowing Kisses in the Winda» 4:41

9. «To Youa» 3:31

10. «Alright Tonighta» 4:28

11. «Will You Marry Me?» 4:24

Asian, European, Japanese and South American edition (bonus track):

6. «Will You Marry Me?» 4:24

7. «Ua» 4:05

8. «My Foolish Heart» 4:10

9. «Blowing Kisses in the Winda» 4:41

10. «To Youa» 3:31

11. «Alright Tonighta» 4:28

12. «Good Night, My Love (Pleasant Dreams)» (Bonus track) 3:14

 

1992 – The Singles (EP) (Remix)

  • Κυκλοφόρησε: 21 Ιανουαρίου 1992
  • Εταιρεία: Virgin
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. «Vibeology» (Keith Cohen’s House Mix) 7:53

2. «Blowing Kisses In The Wind» 4:44

3. «The Promise Of A New Day» (Extended Club Mix) 6:54

4. «Rush Rush» (Dub Mix) 5:58

 

1995 – Head over Heels

  • Κυκλοφόρησε: 13 Ιουνίου 1995
  • Εταιρεία: Virgin
  • Μορφή: LP, CD, Κασέτα
  • Πιστοποιήσεις: RIAA: Gold
  • Singles από το «Head Over Heels»:
  1. «My Love Is for Real»  Κυκλοφόρησε: 30 Μαΐου 1995
  2. «Crazy Cool»  Κυκλοφόρησε: 22 Αυγούστου 1995
  3. «Ain’t Never Gonna Give You Up»  Κυκλοφόρησε: 9 Ιανουαρίου 1996

Tracklist:

1. «Crazy Cool» 4:42

2. «My Love Is for Real» (with Ofra Haza) 5:20

3. «Ain’t Never Gonna Give You Up» (with Color Me Badd) 3:53

4. «Love Don’t Come Easy» 4:07

5. «If I Were Your Girl» 3:55

6. «Sexy Thoughts» 4:09

7. «The Choice Is Yours» 4:48

8. «Ho-Down» 4:23

9. «Under the Influence» 4:29

10. «I Never Knew It» 4:26

11. «Get Your Groove On» 4:02

12. «Missing You» 3:52

13. «It’s All About Feeling Good» 3:46

14. «Cry for Me» 3:38

Japanese edition (bonus tracks):

15. «Crazy Love» 4:31

16. «Highschool Crush» 4:36

 

2000 – Greatest Hits (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 26 Σεπτεμβρίου 2000
  • Εταιρεία: Virgin
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. «Straight Up» 3:52

2. «Cold Hearted» (7″ Edit) 3:37

3. «Forever Your Girl» 4:13

4. «The Way That You Love Me» 4:01

5. «Knocked Out» 3:32

6. «Opposites Attract» (7″ Edit) 3:50

7. «Bend Time Back ‘Round» 3:57

8. «Rush Rush» (7″ Edit) 4:21

9. «The Promise of a New Day» (7″ Edit) 4:16

10. «Blowing Kisses in the Wind» (Edit) 4:18

11. «Vibeology» (Video Edit) 3:20

12. «My Love Is for Real» (R&B Remix feat, Ofra Haza) 4:03

13. «Crazy Cool» 4:02

14. «If I Were Your Girl» 3:55

15. «Megamix Medley» 9:24

16. «Crazy Love» 4:30

 

2007 – Greatest Hits: Straight Up (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 8 Μαΐου 2007
  • Εταιρεία: Virgin
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. «Forever Your Girl» 4:13

2. «Straight Up» 3:52

3. «Cold Hearted» (7″ Edit) 3:37

4. «(It’s Just) The Way That You Love Me» 4:01

5. «Knocked Out» 3:32

6. «One or the Other» 4:10

7. «Opposites Attract» (7″ Edit) 3:50

8. «Rush Rush» (7″ Edit) 4:21

9. «The Promise of a New Day» (7″ Edit) 4:16

10. «Blowing Kisses in the Wind» 4:18

11. «Vibeology» (Video Edit) 3:20

12. «Bend Time Back ‘Round» 3:57

13. «Will You Marry Me?» 4:24

14. «My Love Is for Real» 4:03

15. «Crazy Cool» 4:02

16. «If I Were Your Girl» 3:55

17. «Ain’t Never Gonna Give You Up» 3:53

18. «It’s All About Feeling Good» 3:46

 

2011 – 10 Great Songs (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 14 Ιουνίου 2011
  • Εταιρεία: Virgin
  • Μορφή: CD, download

Tracklist:

1. «Straight Up» 3:50

2. «Forever Your Girl» 4:14

3. «Opposites Attract» 3:46

4. «Rush, Rush» 4:20

5. «The Promise Of A New Day» 4:15

6. «Cold Hearted» 3:36

7. «The Way That You Love Me» 4:00

8. «Knocked Out» 3:32

9. «Blowing Kisses In The Wind» 4:17

10. «Vibeology» 3:19

 

2013 – Icon (Compilation)

  • Κυκλοφόρησε: 8 Οκτωβρίου 2013
  • Εταιρεία: Virgin
  • Μορφή: CD

Tracklist:

1. «Straight Up» 3:45

2. «Forever Your Girl» 4:14

3. «Cold Hearted» 3:36

4. «Knocked Out» 3:32

5. «(It’s Just) The Way That You Love Me» 4:01

6. «Opposites Attract» 3:46

7. «Rush Rush» 4:20

8. «The Promise Of A New Day» 4:15

9. «Blowing Kisses In The Wind» 4:17

10. «Vibeology» 3:20

11. «Will You Marry Me?» 4:25

 

Paula Abdul Top Hits by SounDarts.gr